Kiek partnerių turėjusios moterys dažniau skiriasi? Nustebsite

Naujas tyrimas atskleidė, kad skyrybos labiau gresia moterims, kurios yra miegojusios tik su dviem partneriais, nei toms, kurios yra turėjusios nuo trijų iki devynių skirtingų vyrų, rašo „The Sun“.

Pasak mokslininkų, moterys, kurios turėjo daugiau seksualinių partnerių, skiriasi rečiau.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Pasak mokslininkų, moterys, kurios turėjo daugiau seksualinių partnerių, skiriasi rečiau.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 6:48 PM, atnaujinta May 20, 2017, 10:00 AM

Šiais laikais jau nieko nebestebina, kad prieš rasdami savo išrinktąjį žmonės lovoje turi ne vieną partnerį.

Galbūt neįtikėtinai skamba mintis, kad moterys, kurios turėjo daugiau seksualinių partnerių, bus labiau prisirišusios prie savo vyro. Tačiau pasirodo, kad tai tiesa.

Tyrimai rodo, kad rečiausiai skiriasi merginos, kurios prieš santuoką buvo dar nekaltos, o dažniausiai tos, kurios turėjo 10 ar daugiau seksualinių partnerių. Tačiau visa tai yra pastarųjų metų tendencijos.

Vis dėlto nekaltybę iki vestuvių merginos išsaugo vis rečiau.

1970 metais 21 proc. merginų prieš vestuves buvo nekaltos, o 43 proc. prieš sutikdamos išrinktąjį turėjo tik vieną seksualinį partnerį.

Tačiau šiame dešimtmetyje tik 5 proc. merginų išteka dar nekaltos, o 22 proc. turėjusios tik vieną partnerį.

„Trumpai pasakius, jei jau turėsite su kuo lyginti savo būsimąjį vyrą, tai jau geriau būtų daugiau nei vienas partneris.

Kaip pastaraisiais metais pasikeitė seksualinis elgesys? Daugiausia atsakymų į šį klausimą galima rasti atsižvelgiant į neįpareigojančius paauglių seksualinius santykius.

Beveik nesvarbu, kad šiuolaikiniai jauni žmonės dažnai turi mažiau seksualinių partnerių nei tie, kurie gimė 1950 ar 1960 metais.

Visuomenė stipriai pabrėžia tai, kad jaunimas yra linkęs turėti ne vieną partnerį. Be to, šiandien jauni žmonės išties turi ilgesnes seksualinių patirčių biografijas nei tie, kurie gimė prieš 1950 metus.

Vis dėlto žmonių polinkis į lovą įsileisti daugiau partnerių yra pernelyg išpūstas gašlios žiniasklaidos ir pačių jaunuolių“, – sakė ataskaitos autorius, Jutos universiteto Šeimos ir vartotojų mokslo fakulteto profesorius Nicholas H.Wolfingeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.