Devyni STOP ženklai, kad nauji santykiai nesugriūtų

Naujų santykių pradžia paprastai būna jaudinanti, energinga ir svaiginanti, tačiau pažinčių svetainės flirtas.lt eksperto Mariaus Petrausko teigimu, negalima pamiršti atsargumo ir savo ateitį sieti su pirmu neva geru kandidatu. Jis dalinasi, kokių savybių naujoje simpatijoje reikia vengti, o jas pastebėjus, gerai pagalvoti ar santykius verta tęsti.

Niekas negali versti daryti to, kas tave žemina ar tau yra nemalonu.<br>123rf.com
Niekas negali versti daryti to, kas tave žemina ar tau yra nemalonu.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-09 13:54, atnaujinta 2017-05-19 09:59

Nemandagumas

Jei žmogus yra nemandagus su padavėju, barista ar kasininke be jokios priežasties, greičiausiai jis yra iš tiesų nemandagus ir gražiai elgiasi tik su tavimi. Vos simpatija išblės, jis pradės toks elgesys bus atgręžtas ir į tave.

Stūmimas už ribų

Kartais palikti komforto zoną yra smagu, naudinga ir netgi būtina, tačiau tai turi būti tavo sprendimas. Niekas negali versti daryti to, kas tave žemina ar tau yra nemalonu. Dažniausiai toks „spaudimas“ pasireiškia miegamajame, tačiau gali pasimatyti ir kitose srityse: kokį filmą žiūrėti, kur keliauti, ką valgyti, kaip rengtis, kirptis, dažytis, puoštis ir panašiai.

Rimti santykiai po trijų sekundžių

Kiekvieno galvoje ir širdyje santykiai vystosi skirtingu tempu. Jei tavo simpatija pernelyg skubina žengti kitą žingsnį, greičiausiai ji jaučiasi nesaugiai arba yra emociškai nesubrendusi. Ji stengiasi tave „užsirakinti“ savo komforto zonoje, kad tau būtų sunkiau iš jos ištrūkti.

Nulis atsakomybės

Kiekvienas bręsta skirtingai, bet visi suaugę žmonės turi mokėti pasirūpinti savimi. Tu neneši atsakomybės už kito žmogaus laimę ar gerovę. Atkreipk dėmesį, ar žmogaus yra finansiškai atsakingas, ar nėra priklausomas nuo tėvų, ar moka deramai elgtis viešoje vietoje. Tai nereiškia, kad visi visada turime būti rimtuoliai, tačiau reikia suprasti, kada galima išdykauti, ir mokėti atsakyti už savo veiksmus.

Nulis pagarbos

Vienas dalykas – žaismingas erzinimas, visai kitas – įžeidinėjimas. Jei tavo pora nuolat pajuokauja taip, kad jautiesi pažeminta, pasakyk tai. Jei toks elgesys kartosis, judėk toliau nuo to žmogaus, nes jis stengiasi palaužti tavo pasitikėjimą savimi ir tave žemindamas jaustis geriau.

Dramos karaliai ir karalienės

Kai kam patinka, kai jų gyvenime yra šiek tiek dramos. Tada jų gyvenimas neatrodo toks nuobodus. Visgi, jei dramos yra per daug, kam save kankinti?

Psichologiniai žaidimai

Yra žmonių tipas, kuris nuolat žaidžia psichologinius žaidimus ir bando atrasti tavo ribas. Pavyzdžiui, pažada ir neištęsi, lyg netyčia vis maišo tau svarbius faktus. Tu juos dominsi tol, kol jiems bus įdomu tave tyrinėti. Jei tu jiems nuoširdžiai patiktum, jie tavimi domėtųsi nuolat.

Problemos miegamajame

Seksas – normalių santykių kasdienė dalis. Jei žmogus nemoka kalbėti apie seksą, dalintis, kas jam patinka, arba miegamajame yra egoistiškas, ateityje greičiausiai jie nepasikeis.

Nesidomi tavimi

Kai santykiai žengia pirmuosius žingsnius, normalu daug ir smarkiai domėtis savo simpatija. Todėl reiktų ieškoti toliau, jei tavo partneris rūpinasi, galvoja ir kalba tik apie save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.