Nustatyta, kokio balso tembro vyrai labiau linkę į neištikimybę

Moterims patinka vyrai su žemais, sodriais balsais, bet būtent tokie stipriosios lyties atstovai labiau linkę į neištikimybę.

Mokslininkai padarė išvadą, kad kuo patrauklesnis atrodo balsas – vyrų žemas, o moterų aukštas, – tuo didesnė tikimybė, kad šio balso savininkas ryšis neištikimybei.<br>123rf nuotr.
Mokslininkai padarė išvadą, kad kuo patrauklesnis atrodo balsas – vyrų žemas, o moterų aukštas, – tuo didesnė tikimybė, kad šio balso savininkas ryšis neištikimybei.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2016, 4:58 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:52 AM

Kanados mokslininkai nustatė ryšį tarp žmogaus balso aukštumo ir jo neištikimybės vertinimo, o taip pat tyrė tai, kaip mes renkamės partnerį.

Tyrime dalyvavo keletas savanorių, kurie klausėsi įvairių vyriškų ir moteriškų balsų, besiskiriančių aukštumu, įrašų. Po to dalyviai vertino, kokio balso tembro savininkas turi didesnę tikimybę išduoti savo partnerį.

Respondentų nuomone, neištikimos greičiausiai bus moterys, kalbančios aukštesniu balsu. Tuo tarpu vyrus neištikimybe labiau įtarė tuos, kurie kalbėjo žemesniu balsu.

„Mes išsiaiškinome, kad, žvelgiant iš seksualinės strategijos požiūrio taško, vyrai ir moterys gali naudoti balso aukštumą kaip įspėjamąjį signalą apie būsimą išdavystę“, – sakė tyrimo vadovė Jillian E.O'Connor.

Savanorių spėjimai pasirodė teisingi. Kalti hormonai. „Vyrai su aukštu testosterono lygiu siekia nesuskaičiuojamų pergalių ir kalba žemu balsu. Seksualinių nuotykių trokštančių moterų aukštas estrogeno lygis ir, atitinkamai, aukštas balsas“, – aiškino J.E.O'Connor.

Mokslininkai padarė išvadą, kad kuo patrauklesnis atrodo balsas – vyrų žemas, o moterų aukštas, – tuo didesnė tikimybė, kad šio balso savininkas ryšis neištikimybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.