6 tipai moterų, kurias palieka vyrai

Jeigu gyvenimas būtų idealus, visi žmonės vieni kitiems rodytų tik savo idealiąją pusę. Deja, tikrovė kitokia: bendraudami artimiau, atsiskleidžiame ne tik iš gerosios, bet ir iš blogosios pusės. Ir tai natūralu – visą laiką būti idealiam neįmanoma.

Nieko gero, moteris elgiasi kaip princesė.<br>123rf nuotr.
Nieko gero, moteris elgiasi kaip princesė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-16 12:43, atnaujinta 2017-05-15 19:50

Tačiau viena yra tam tikros silpnybės, ir visai kas kita – santykius griaunančios savybės. Daugelis moterų nesupranta, kad pačios griauna santykius savo elgesiu.

Štai keletas moteriško elgesio modelių, kurie labiausiai atbaido vyrus.

1. Kai moteris stengiasi viską padaryti pati.

Ji nori kontroliuoti santykius, vyrą „stato į vietą“, save laiko problemų sprendėja. Nors jos ketinimai gali būti patys geriausi, nėra teisinga nuolat nurodinėti vyrui, kaip ir ką jis turi daryti – tai erzina. Nuolat jį kontroliuodama, ji pakerta jo savivertės jausmą, atimdama iš jo jo vyriškumą.

2. Kai moteris elgiasi kaip mama.

Ji dievina savo vyrą, sukasi aplink jį ir amžinai jaudinasi, tiki, kad jis negali padaryti nieko blogo, galbūt netgi išrenka jam kostiumą ir kojines, kad jis apsiviltų savo pirmąją dieną naujame darbe. Moteris-motina santykiuose viską prisiima sau, visą atsakomybės naštą, laikydama, kad santykių sėkmė – tai tik jos atsakomybė. Ji nuolat galvoja, ką jis jaučia, ir ką ji gali padaryti geriau.

Problema ta, kad šis vaidmuo dviprasmiškas. Visų pirma, toks elgesys sukelia vyro pasipriešinimą. Lygiai taip pat, kaip vaikai priešinasi per dideliam tėvų rūpesčiui. Antra, tai neteisinga iš moters pusės – ji su vyru elgiasi lyg su mažu vaiku.

3. Kai moteris į pirmą vietą iškelia savo seksualumą.

Blogai, jeigu moteris manipuliuoja vyru per seksą. Jeigu jis nori sekso, tai turi padaryti tai, ko ji nori. Bet jokie santykiai ilgai netruks, jeigu esama šantažo.

4. Amžinai kenčianti moteris.

Apskritai pasakos scenarijus neblogas: vaikinas sutinka merginą, ją išgelbsti, ir jie gyvena ilgai ir laimingai.

Tai skamba romantiškai, bet veikia neilgai. Jeigu merginą nuolat reikia gelbėti, tai vyrą ima sekinti ir atrodyti nerealu. Jam nereikalinga nieko neišgalinti mergina.

5. Kai moteris nuolat erzina vyrą, bet iki galo jam neatsiduoda.

Tai liečia ne tik seksą, bet ir apskritai santykius. Pradžioje tai gali atrodyti žaisminga, bet po to erzina. Todėl, kad toks elgesys neleidžia suartėti, vyras jaučiasi nepatenkintas, o moteris – vieniša.

6. Kai moteris elgiasi kaip princesė.

Tokia moteris trokšta, kad ja žavėtųsi ir dievintų. Ji nori būti vyro trofėjumi. Bet tuo pačiu ir iš savęs, ir iš jo atima tikros laimės ir artimų santykių galimybę.

Kiekviena moteris retkarčiais pasielgia pagal vieną iš šių scenarijų (taip pat ir vyrai). Problemos čia nėra – blogai, jeigu tai tampa įpročiu. Būtina kuo greičiau liautis, nes tai geruoju nesibaigs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.