Iškritę dantys ir kiti košmarai: nustatytos tikrosios reikšmės

Nuogi atsidūrėte viešoje vietoje. Jus vejasi kažkoks „blogiukas“. Iškrenta dantys. Jūs kažkur krentate. Reikia laikyti egzaminą, kuriam esate nepasiruošę... Pažįstama? Visame pasaulyje žmonės sapnuoja tokius pat įkyrius, nuolat pasikartojančius sapnus. Ir psichologai turi tam paaiškinimą.

Tai paprastai reiškia situaciją, kuri privertė jus prarasti pasitikėjimą savimi.<br>123rf nuotr.
Tai paprastai reiškia situaciją, kuri privertė jus prarasti pasitikėjimą savimi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2016, 11:04 PM, atnaujinta May 15, 2017, 5:56 PM

Jus kažkas vejasi. Jūs suprantate, kad tai tas, kas jums pakenks. Ir kaip greitai jūs bebėgtumėte, kur besislėptumėte, atitrūkti nuo persekiotojo nepavyksta.

Psichologai sako, kad dažniausiai tas persekiotojas sapne – tai jūs patys. Ta jūsų dalis, kuriai jūs bijote pasipriešinti. Pasiaiškinkite, kas yra įtampos priežastis jūsų realiame gyvenime. Atrodytų, paprasčiau būtų ir toliau to vengti, bet jūs privalote elgtis drąsiai. Atsisukite veidu į problemą ar tą, ne pačią geriausią, savo charakterio dalį, nuo kurios bėgate, nuo kurios norite pasislėpti. Išsiaiškinkite tai, o ne slėpkitės.

Jūsų dantys iškrenta. Arba subyra į miltus. Arba jūs žiūrite į veidrodį ir matote, kad jūsų dantys supuvę, o gal išaugo iltys, kaip vampyro?

Tai paprastai reiškia situaciją, kuri privertė jus prarasti pasitikėjimą savimi. Jeigu sapne subyra dantys – realiame gyvenime labai smarkiai krenta pasitikėjimas savimi. Jūs nevertinate savęs, netikite savo jėgomis. Jūs remiatės kitais žmonėmis, kad jaustumėtės pasitikintys, užuot pasikliovę savimi.

Jūs beviltiškai ieškote tualeto. Bet tie tualetai, kuriuos randate, būna arba labai keistose vietose, arba visiems matomi. Jūs sapnuojate save eilėje, ir kai galiausiai patenkate į kabiną, pasirodo, kad tualetas netinkamas naudojimui.

Sapno reikšmė – arba jūs eidami miegoti išgėrėte per daug arbatos, arba nesugebate savęs išreikšti. Eilė reiškia, kad kitų poreikius statote aukščiau, nei savus. Geriausias būdas išspręsti šią problemą – pastatykite save ir savo norus į pirmą vietą. Tai gali pasirodyti egoistiška, bet kur kas lengviau įgyvendinti kitų poreikius, kai jau įgyvendinti savi.

Esate nuogas viešoje vietoje. Beviltiškai bandote kaip nors pridengti savo kūną. Visi kiti – apsirengę, bet, atrodo, nepastebi jūsų būsenos.

Sapno reikšmė – jūs jaučiatės pažeidžiamas. Gali būti, nesate tikri dėl naujo darbo ar naujų santykių. Sapnas paprastai nurodo, kad gyvenime vyksta teigiamas ir sveikas progresas. Bet šiuo metu jūs esate nežinomoje teritorijoje, ir jums teks pademonstruoti savo talentus ir sugebėjimus. Jeigu esate atsargūs su naujais žmonėmis, galite pasirodyti jiems šalti. Išreikškite savo tikrąją esmę, negalvodami apie tai, ką žmonės pagalvos apie jus.

Jūs sėdite svarbiame egzamine. Ir jaučiatės sukrėsti, suvokdami, kad nepasiruošėte. Pernelyg vėlu ką nors keisti, ir jūs esate nusivylę.

Sapnas rodo, kad paprastai jūs kruopščiai ruošiatės kiekvienai užduočiai. Keliate sau aukštus reikalavimus ir jaučiate nuolatinį nerimą, bijodami, kad galiausiai rezultatas bus blogas. Bet ne kiti žmonės jus sapne egzaminuoja – jūs esate pats savo egzaminuotojas. Kai jūs teisiate save per daug griežtai, jausitės nevykėliu nepriklausomai nuo to, kiek jums sekasi. Geriausias būdas iš šito ištrūkti – rasti savo gyvenime kažką džiaugsmingo ir spontaniško, kam nereikės begalinių pasiruošimų.

Jūs skrendate. Jaučiate didžiulį pakylėtumo jausmą.

Paprastai tai reiškia, kad buvote išvaduoti nuo aplinkybių, kurios tempė jus žemyn. Esate laisvi nuo apribojamų, jaučiatės laisvi, kaip paukščiai. Galite manyti, kad tai – išsilaisvinimo, kurį sukūrėte jūs patys, jausmas. Bet peržiūrėkite ir kitus savo gyvenimo šansus, šioje euforijoje nepraleiskite kitų galimybių.

Jūs krentate žemyn. Kartais kritimas nereikšmingas, kartais krentate žemyn labai ilgai, lekiate nuo skardžio į bedugnę.

Tai – kontrolės praradimo baimė. Kritimas nurodo, kad jums reikia išsivaduoti nuo įpareigojimų, kurie tempia jus žemyn. Šį sapną dažnai sukelia stresas, todėl psichologai ragina labiau atsipalaidavus žiūrėti į tam tikras jūsų gyvenimo sritis. Taip pat reikia sumažinti raumenų įtampą, ypač prieš miegą.

Jūsų automobilis tampa nevaldomas. Jūs beviltiškai bandote stabdyti, nes bijote užsimušti.

Sapno reikšmė – jūsų norėtumėte rasti savo gyvenime teisingą kelią, paprastai karjeros srityje. Nors, gali būti, jūs turite planą, aplinkybės tampa jums nepavaldžios. Neišvengiamos avarijos nuojauta rodo, kad jūs suprantate, jog konfliktas su kažkuo neišvengiamas. Užuot tiesiog laukę to, kas neišvengiama, tiesiog pabandykite susikoncentruoti tose gyvenimo srityse, kurias galite kontroliuoti. Nebijokite kitų prašyti pagalbos, jie gali jums padėti susigrąžinti jūsų „automobilio“ valdymą. Ir susitaikydami priimkite gyvenimo situacijas, kurių negalite kontroliuoti ir kurias pakeisti ne jūsų jėgoms.

Jūs vėluojate. Ar kur nors skubate, bet suprantate, kad jau pernelyg vėlu. Kartais pakeliui susiduriate su kokiomis nors kliūtimis ar kas nors jus atitraukia. Jūs nuolat žiūrite į laikrodį ir jaučiate nerimą matydami, kaip bėga laikas.

Sapno reikšmė – jums nepakanka galimybių, ir jūs suprantate, kad laikas eina. Laikas sukurti šeimą ar padaryti karjerą. Ką daryti? Liaukitės dalyvauti beprasmiuose veiksmuose. Kam susitikinėti su vaikinu, kuris netinka vyro vaidmeniui, jeigu šeima jums tokia svarbi? Priimkite sprendimą, ir tada jūsų laikas pradės priklausyti tik jums.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.