Moteris kenčia siaubą: „Nesvarbu kaip, svarbu, kad tai baigtųsi“

„Nežinau ko paklausti. Tiesiog pavargau, ir pakeisti viską galiu tik aš. Žeminimas, užgauliojimai, tyčiojimasis namuose jau tapo norma. Man jau nesvarbu kaip, svarbu, kad tai baigtųsi“, – rašė skaitytoja.

Moteris neviltyje.<br>123rf.com
Moteris neviltyje.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 2:01 PM, atnaujinta May 13, 2017, 5:40 PM

Atsako žurnalistė Daiva Žeimytė.

Laba diena, Esu labai labai dėkinga, kad parašėte, išdrįsote, kad nebijote apie tai kalbėti. Tai didelis žingsnis į priekį.

Žinote ką, man visiškai nesinori jūsų guosti. Visiškai. Nes visai ne paguodos jums reikia. Ne užuojautos. Ne pasakymo „ Viskas bus gerai“. Ką aš norėčiau padaryti – tai duoti jums pagalvę, kad į ją pirmiausia išlietumėte savo pyktį, gerai išsiverktumėte, o tada pakeltumėte galvą ir parodytumėte visiems tiems, kurie jus užgaulioja ir tyčiojasi, kad jūsų jie taip lengvai nesužlugdys!

Nes jūs stipri! Nes jūs nepakęsite, kai jus žemina! Nes nėra jokių normų ir svetimų primestų taisyklių! Nes jūs verta pagarbos! Nes jūs tobula! Jūs nuostabi! Jūs drąsi! Jūs laisva asmenybė! Niekas! Niekas neturi teisės jūsų žeminti! Nes jūs unikali ! Jūs verta pačių geriausių dalykų!

Jūs žinote, ką daryti, nes pati rašote – tik jūs pati galite viską pakeisti. Jūs visiškai teisi. Tik jūs pati renkatės, kokį gyvenimą gyventi. Tik jūs pati leidžiate su savimi elgtis vienaip ar kitaip. Supraskite, mūsų gyvenimas toks trumpas. Jame nėra tik juoda ir balta. Jame tiek daug spalvų, tiek malonių dalykų, gerų žmonių. Neabejoju, kad esate išmintinga moteris. Suimkite save į rankas ir ženkite pirmyn.

Tik pirmyn, nė vieno žingsnio atgal. Tik į priekį. O jeigu kažkas jums kliudo siekti gyvenimo pilnatvės, be gailesčio ir sąžinės graužaties stumkite juos iš savo kelio. Nes tie žmonės jūsų neverti. Jie neverti eiti kartu su jumis tuo gražiu gyvenimo keliu. Aukščiau nosį. Jūs tikrai labai daug galite. Apsikabinu jus.“

Su nuoširdžiausiais linkėjimais ir padrąsinimais, projekto „ Nebijok kalbėti“ ambasadorė Daiva Žeimytė

***

Baisūs dalykai neretai vyksta pačioje artimiausioje aplinkoje. Apie tai linkę nutylėti ne tik liudininkai, bet ir pačios aukos. Patiriate fizinį ar psichologinį smurtą? Esate tokio smurto liudininkai? Netylėkite. Klauskite, prašykite pagalbos, dalinkitės savo patirtimi.

Savo klausimą įrašykite į skydelį, kurį rasite po šiuo straipsniu – atsakymą jūsų nurodytu el. paštu pateiks projekte „Nebijok kalbėti“ dalyvaujantys specialistai arba projekto ambasadorė, žurnalistė Daiva Žeimytė. Anonimiškumą garantuojame.

Specializuotų pagalbos centrų įvairiuose Lietuvos miestuose kontaktai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti