30 sekundžių testas atskleis, ar turite psichopato bruožų

Štai iššūkis: pasižiūrėkite į labai smarkiai žiovaujantį žmogų ir „užsikrėtę“ nusižiovaukite patys. Arba tiesiog pažiūrėkite vaizdo įrašą, kur pateikiami įvairūs žiovulio būdai. Kuris iš pateiktų būdų atitinka jūsiškį?

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 12:39 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:55 AM

Žiovauti baigiate trūkčiodami burną? Nauji asmenybės individualumo skirtumų tyrimai leidžia teigti, kad galbūt esate psichopatas. Tačiau jeigu iš viso neužsikrečiate žiovuliu, tai gali reikšti tą patį.

Jūsų jautrumas užkrečiamam žiovuliui yra susijęs su jūsų galimybę užjausti kitus, teigia mokslininkai.

Tyrimo autorius filosofijos daktaras Brianas Rundle sako, kad jei jūsų veidas išlieka rimtas bei šaltas kaip akmuo, kai jūsų draugas plačiai nusižiovauja, jūs galite turėti kai kurių psichopato savybių.

Ką tiksliai daro psichopatas? Psichiatras Davidas M. Reissas sako, kad tai asmuo, kuris yra sadistas, kurio pagrindinis siekis yra manipuliuoti kitais ir gauti pasitenkinimą iš šios veiklos.

Tai nebūtinai serijinis žudikas, negailestingai žudantis aukas vieną po kitos.

Gausu sėkmingų žmonių, kurie turi klasikinių psichopatiškų bruožų. Kai kurie juos panaudoja siekdami sėkmės versle, pavyzdžiui, tokius bruožus, kaip žiaurumą ar narcisizmą. Pagal 2001 metų tyrimą „Elgesio mokslai ir teisė“, vadovai buvo keturis kartus labiau linkę būti psichopatais, nei paprasti darbuotojai.

Pasirodo, šie bruožai padaro tave sėkmingesnį versle, tačiau jie nepadaro tavęs geresniu žmogumi. Galų gale, psichopatai atstovauja tik vieną procentą visos žmonijos, taigi šansas, kad jūs arba jūsų bosas esate psichopatai, labai mažas.

Taip pat, jeigu nežiovojote po pateikto vaizdo įrašo, jūs galėjote būti tiesiog neatidus, išsiblaškęs, sakė B.Rundle. Tai nėra patikima priemonė daryti psichologinius vertinimus.

Parengė Virginija Šerelienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.