Neįtikėtinai tikslu: ką apie jūsų asmenybę pasako žadintuvas

Daugeliui žmonių viena nemaloniausių dienos akimirkų yra nubudimas, ypač, jeigu saldų sapną nutraukia šaižus žadintuvo skambutis. Išjungiate jį iš karto? Atidedate skambutį? Nustatote ankstesniam laikui, nei jums reikia keltis? Jūsų santykiai su žadintuvu gali labai daug atskleisti apie jūsų asmenybę.

Jūsų santykiai su žadintuvu gali labai daug atskleisti apie jūsų asmenybę.<br>123rf nuotr.
Jūsų santykiai su žadintuvu gali labai daug atskleisti apie jūsų asmenybę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 11:40, atnaujinta 2018-02-09 23:09

1. Atidedate žadintuvą keletą kartų

Asmenybės tipas: vengiantis atsakomybės

Aušra gali šiek tiek palaukti, jeigu jūs taip nuspręsite. Kad nustumtumėte tikrovę dar toliau, jūs paspaudžiate žadintuvo mygtuką, po 10 minučių – ir vėl. Pakartotinis žadintuvo atidėjimas taip pat gali reikšti, kad esate linkę laukti iki kritinio momento, palikdami sau vos keletą minučių apsirengti ir skubiai išeiti į darbą.

Jeigu ėmėte atidėti žadintuvą dažniau, nei anksčiau, tai gali būti aiškus ženklas, kad turite miego problemų. Dažniausiai kaltininkė yra nemiga. Ir net jeigu miegate rekomenduojamas 8 valandas, jūsų miego kokybė gali nukentėti dėl apnėjos – kvėpavimo sutrikimo.

Jeigu neskubate keltis net ir nuskambėjus žadintuvui, nes negalite susitaikyti su mintimi, kad reikia lipti iš lovos, tai gali rodyti tokias problemas, kaip nerimą ir depresiją.

2. Persukate laikrodžio rodykles į priekį

Asmenybės tipas: mėgėjas kurti krizines situacijas

Net jeigu žinote, kad jūsų laikrodis skuba 15 minučių, kaip jūs jį ir nustatėte, toks žingsnis gali priversti jus atsikelti anksčiau. Staigus panikos priepuolis, kai laikrodis rodo 6:30 vietoj 6:15 – būtent tai, kas ryte jus išverčia iš lovos.

Jeigu jums reikalingas adrenalino pliūpsnis, verčiau atsikelti anksčiau laiko, negu laukti iki paskutinės akimirkos, kad susiruoštum ir paskubomis išbėgtum.

3. Atsibundate anksčiau nei reikia

Asmenybės tipas: perfekcionistas

Jūs – tipiškas „vyturys“, kuris atsibunda anksčiau nei reikia, galbūt net pernelyg anksti lyginant su savo partneriu, kuris mėgsta pamiegoti. Tokie žmonės nori būti tikri, kad bus visiškai pasiruošę reikalingu laiku, ir nustato žadintuvą, kad niekada nepavėluotų. Nesvarbu, ar šį laiką išnaudojate, kad perskaitytumėte šviežiausias naujienas, ar susitvarkytumėte namus – tai produktyvus būdas pradėti dieną.

4. Labiau mėgstate šaižų skambutį, o ne muziką

Asmenybės tipas: griežtas

Jeigu nubundate skambant trumpiems šaižiems garso signalams, galbūt jūs esate griežtesni sau nei tie, kurie mėgsta nubusti skambant muzikai. Tokie žmonės vertina tradicijas ir laikosi principų, rinkdamiesi griežtesnius nubudimo būdus. Taip pat tokius žmones galima pavadinti pragmatiškais, ypač, jei jūs žinote, kad iš žadintuvo išgirdę muziką greičiausiai užmigsite.

5. Naudojate kelis žadintuvus

Asmenybės tipas: nerimastingas

Vieną žadintuvą laikote ant spintelės palei lovą, kitą – kitoje kambario dalyje? Greičiausiai jūs nepasitikite savimi ir žinote, kad nenubusite nuo pirmųjų žadintuvo garsų. O galbūt jūs labai kietai miegate, todėl nusistatote dar vieną žadintuvą, kad sumažintumėte nerimą dėl atsikėlimo ryte laiku. Tiesiog jums reikalingas laiko rezervas, kad jaustumėtės ramiai.

6. Pasitikite kitu žmogumi, kad jus pažadins

Asmenybės tipas: priklausomas

Daugelis mūsų, jei turėtų pasirinkimą, greičiausiai labiau norėtų nubusi nuo lengvo rankos stumtelėjimo, nei nuo žadintuvo garso. Bet toks elgesys gali reikšti ir tai, kad jūs linkę priklausyti nuo kitų žmonių. Net ir tada, jei tai atidirbta nubudimo sistema, pagal kurią jūs nubundate, kai išgirstate į darbą išeinančio partnerio durų trinktelėjimą. Tiesiog jūs norite priklausyti nuo kito, kad jis prisiimtų atsakomybę jus pažadinti.

7. Jūs nesinaudojate žadintuvui

Asmenybės tipas: pasitikintis

Jeigu atsisakėte žadintuvo ir pasirinkote natūralų nubudimo būdą – savo vidinį laikrodį, jus galima pagirti. Jūs pasitikite savo organizmu ir leidžiate sau pačiam nubusti be kokių nors išorinių priemonių. Bet paprastai tokia prabanga mėgaujasi nedaugelis – dažniausiai tą gali sau leisti pensininkai, bedarbiai ir tie, kurie dirba laisvu grafiku ir kuriems nereikia niekur skubėti rytais. Kėlimasis be žadintuvo taip pat reiškia, kad jūs gerai pailsite ir jums pakanka miego.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.