Žmonių nekenčiamos žvaigždės: kodėl džiaugiamės jų nesėkmėmis?

Holivudo žvaigždę Jennifer Aniston (47 m.), kurią dėl Angelinos Jolie (41 m.) paliko Bradas Pittas (53 m.), jos gerbėjai iki šiol laiko vyriškos klastos auka. O JAV dainininkė Mariah Carey (46 m.), su kuria sužadėtuves nutraukė milijardierius Jamesas Parkeris (49 m.), sukėlė piktdžiugą. J.Aniston – gera, M.Carey – bloga? Kodėl kai kurių žvaigždžių žmonės neužjaučia?

M.Carey nelaimės žmonėms kažkodėl kelia piktdžiugą.
M.Carey nelaimės žmonėms kažkodėl kelia piktdžiugą.
Paris Hilton<br>„ViDA Press“ nuotr.
Paris Hilton<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Aniston gerbėjai visada užjaučia.
J.Aniston gerbėjai visada užjaučia.
Holivudo žvaigždė L.Lohan prarado savo veidą tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme, jos reputacija sudužo į šipulius.
Holivudo žvaigždė L.Lohan prarado savo veidą tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme, jos reputacija sudužo į šipulius.
Amerikiečių aktorė G.Paltrow tikino nebeturinti nė vieno žalingo įpročio, kurio jai tikrai reikėtų atsikratyti.
Amerikiečių aktorė G.Paltrow tikino nebeturinti nė vieno žalingo įpročio, kurio jai tikrai reikėtų atsikratyti.
Dauguma K.Kardashian garbintojų negailėjo moters, kai ji buvo apiplėšta Paryžiaus viešbutyje.
Dauguma K.Kardashian garbintojų negailėjo moters, kai ji buvo apiplėšta Paryžiaus viešbutyje.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 3:44 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:31 PM

Garsenybės tuokiasi, skiriasi, iš vieno meilės guolio puola į kitą ir, žinoma, kartkartėmis kenčia – juk jie žmonės, o ne lėlės. Bet visuomenės požiūris į jų išgyvenimus neretai sunkiai paaiškinamas.

Lindsay Lohan (30 m.) būtų galima pavadinti nominacijos „Nelaimėlė“ nugalėtoja.

Pastaruoju metu ši kino žvaigždė kur kas dažniau nei kitos garsenybės patenka į keblią padėtį.

Atrodo, ji turėjo visas galimybes užkariauti gerbėjų širdis, nes blogos mergaitės įvaizdis – vienas parankiausių pramogų pasaulyje.

Lindsay karjeros pradžia buvo daug žadanti: filmas „Spąstai tėvams“ pelnė šlovę 12-metei.

Už vaidmenį juostoje „Keistas penktadienis“ 17 metų L.Lohan per MTV „Movie Awards 2004“ tapo jauniausia nominacijos „Metų proveržis“ laimėtoja.

Po metų ji gavo dar tris MTV „Movie Awards“ apdovanojimus ir įtvirtino naujos jaunimo filmų karalienės statusą.

Ji buvo vadinama ne tik žymia žvaigždute, bet ir genialia žvaigžde. Vienas žurnalas aktorei suteikė geidžiamiausios ir seksualiausios pasaulio moters titulą.

Bet antroje 2000 metų pusėje sėkmė nusisuko nuo L.Lohan.

Sudėtingi, beveik tragiški santykiai su tėvu, virtinė skandalingų susidūrimų su policija, piktnaudžiavimas alkoholiu ir narkotikais, ieškiniai teismuose, bandomieji laikotarpiai, reabilitacijos klinikos ir net dvi kalėjime praleistos savaitės.

Naujokė L.Lohan palengva perėjo į gretas nelaimėlių, kurie patys kalti dėl savo problemų. L.Lohan prarado savo veidą tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme, jos reputacija sudužo į šipulius.

Naujausias romanas su rusu turtuoliu Jegoru Tarabasovu (22 m.) įkvėpė vilties, kad juodas L.Lohan gyvenimo tarpsnis pagaliau baigėsi, – aktorė atrodė laiminga ir atjaunėjusi.

Holivudo žvaigždės santykiai baigėsi greitai ir skandalingai: Lindsay apkaltino jaunąjį rusų milijonierių smurtu.

Bet L.Lohan nesulaukė savo gerbėjų užuojautos.

Kai rudenį jachtos inkaro lynas nuplėšė aktorei piršto galiuką, net šis liūdnas įvykis nesukėlė visuomenės gailesčio, o tik pasibjaurėjimą.

Neseniai aktorė už skolas buvo iškeldinta iš prabangaus nuomojamo namo Londone.

L.Lohan buvo priversta persikelti į viešbutį ir apsiskelbė esanti benamė.

Gwyneth Paltrow (44 m.) taip pat negali suprasti, kodėl žmonės jos taip stipriai nekenčia.

„Žmonės nekenčia mano siekių ir to, ką darau.

Juk esu geras žmogus ir noriu, kad mane supantis pasaulis taip pat būtų geras“, – prisipažino amerikiečių aktorė.

Saikas, tvarkingumas ir kruopštumas jai yra svarbiausia.

G.Paltrow tikino nebeturinti nė vieno žalingo įpročio, kurio jai reikėtų atsikratyti.

Holivudo žvaigždės valgiaraštyje – tik ekologiški produktai, ji laikosi sveiko gyvenimo būdo, nuolat rūpinasi savo sveikata ir išvaizda.

G.Paltrow – visiška L.Lohan priešingybė. Net savo skyrybas su muzikos grupės „Coldplay“ atlikėju Chrisu Martinu (39 m.), su kurio susilaukė dviejų vaikų, aktorė pavadino sąmoningu atsiskyrimu. Bet tai socialiniuose tinkluose sukėlė ironiškų komentarų audrą.

Net aktyvi G.Paltrow veikla internete sulaukia pašaipų. Savo portale „Goop“ ji kasmet siūlo Kalėdų dovanų.

Jas absurdiškomis ne kartą pavadino ir žiniasklaida: tai ir auksiniai 125 tūkstančius JAV dolerių (beveik 120 tūkst. eurų) kainuojantys svarmenys, ir 5800 JAV dolerių (per 5500 eurų) vertės virtuvės įrankių rinkinys, ir dantų pastos tūtelė už 120 JAV dolerių (beveik 115 eurų).

Aktorės talento gerbėjai įprato ją matyti ant tokio aukšto pjedestalo, ant kurio paprastiems žmogiškiems išgyvenimams nėra vietos.

Net jei už šios idealios G.Paltrow kaukės slypi kokios nors silpnybės ar ydos – ji žiūrovų akyse prarado teisę būti pažeidžiama.

Kai tapo žinoma, kad B.Pittas skiriasi su A.Jolie, G.Paltrow viena pirmųjų puolė jo guosti. Bet G.Paltrow įprotis dalyti gerus patarimus iškrėtė jai piktą pokštą. Jos parama pasirodė pernelyg atkakli ir įkyri.

„Gwyneth – siaubinga egoistė. Ji mano, kad Bradui reikia jos patarimo, kaip išsiskirti su Angelina“, – žurnalistams pareiškė vienas B.Pitto draugų.

Paris Hilton (35 m.), prabangių „Hilton“ viešbučių tinklo įkūrėjo proanūkė, visuomenei nusikalto vien todėl, kad gimė labai turtingoje šeimoje.

Atsitiko taip, kad Paris dar labiau išgarsėjo kurdama antiherojės paveikslą.

„Jau ankstyvais vaikystės metais žinojau, kad noriu tapti blondine ir įžymybe“, – kartą pareiškė Paris.

Ji sugebėjo įgyvendinti svajonę: filmas „Šokoladinės blondinės“ tapo jos vizitine kortele.

P.Hilton kaip modelio karjera nesusiklostė, nesužibėjo ji aktoriniais ir dainininkės gebėjimais – visur, kur tik išmėgino jėgas, patyrė nesėkmę.

Akį rėžiantys aukštuomenės liūtės drabužiai – sekso provokatorės ir paauglės Barbės stiliaus derinys – tapdavo bet kokio vakarėlio sensacija.

Nepaisant turtų, Paris ne tik 2000-aisiais iškovojo išskirtinio spindesio ikonos vardą, bet ir tapo blogiausiai besirengiančių žvaigždžių sąrašo lydere.

Viešbučių „Hilton“ įkūrėjo proanūkei priklauso ir dar vienas rekordas: ji pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip labiausiai pervertinta įžymybė.

Nė vienas P.Hilton meilės romanas netruko ilgiau nei šešis mėnesius.

Tarp jos ydų – alkoholis, narkotikai, potraukis prie azartinių žaidimų. Kartą žaisdama pokerį Paris pralošė prabangų „Bentley“ automobilį.

O po 23 dienų, praleistų kalėjime, kuriuos šviesiaplaukė gražuolė užsidirbo už vairavimą išgėrus, senelis, „Hilton“ imperijos savininkas, atėmė iš jos daugiamilijoninį palikimą.

Ir net tada niekas nepagailėjo vargšelės P.Hilton. Bet ji, regis, nė kiek nesikrimto.

Niekam, pasirodo, nerūpi, kad šviesiaplaukei patinka šokinėti parašiutu, žvejoti ir ji moka griežti smuiku.

Širdies gilumoje P.Hilton veikiausiai yra pažeidžiama ir gera. Bet ar kas nors panorės brautis į šias gelmes per storą šokolado sluoksnį, kuriuo save apdengė ši akinanti blondinė?

Netekusi savo palikimo dalies P.Hilton neliko bekraitė: iš savo verslo imperijos ji susižeria neblogų pajamų.

Ne taip seniai gražuolė pasiskundė, kad dėl didelės darbų apimties nelieka laiko asmeniniam gyvenimui, ir ji baiminasi, jog liks vieniša.

Kim Kardashian (36 m.), amerikiečių realybės šou žvaigždei, ne taip pasisekė dėl genealogijos kaip P.Hilton, bet jos abi turi daug bendrų bruožų.

Vienu metu Kim dirbo Paris asistente ir iš jos daug ko išmoko. Abi tapo garsių sekso skandalų, kilusių dėl namuose susuktos pornografinės juostos, dalyvėmis, abi dievina provokuojančius drabužius, abi bandė nesėkmingai dainuoti ir filmuotis.

Be trijų Auksinės avietės nominacijų už blogiausius vaidmenis, K.Kardashian dar pelnė blogiausios TV realybės šou atlikėjos titulą už savo 2011-ųjų singlą „Turn It Up“.

Bet realybės šou žvaigždei pavyko pranokti šviesiaplaukę Paris ir nuversti ją nuo sosto: 2010-aisiais K.Kardashian populiarumas socialiniuose tinkluose užtemdė P.Hilton.

Realybės šou žvaigždė ne tik turi 88 milijonus garbintojų, bet ir susikrovė įspūdingą turtą, turi šeimą, vaikų ir sparčiai augantį verslą.

K.Kardashian sugebėjo prekės ženklu paversti ne tiktai savo pavardę, bet ir veidą, sėdmenis, krūtinę, drabužių ir makiažo stilių.

Sėdintiems prie televizoriaus ekrano ar prilipusiems prie kompiuterio monitoriaus K.Kardashian – jau ne realiai egzistuojanti moteris, o erdvinis atvaizdas, fantastinio filmo robotas, kuris pritraukia dėmesį, bet neužgauna dvasinių stygų.

Kai neseniai Paryžiaus viešbučio kambaryje Kim buvo užpulta ir apiplėšta, šis faktas atskleidė visuomenės požiūrį į ją – silikoninį manekeną.

Tai esą viso labo Kim viešųjų ryšių akcija. Pardavus jos žiedą būtų galima pamaitinti vieną Afrikos valstybę. Kim mes nerūpime. Ji – ne moteris, o dirbtinės lyties būtybė. Panašūs atsiliepimai pasipylė socialiniuose tinkluose.

Dauguma K.Kardashian garbintojų nė kiek negailėjo moters, kai ji buvo surišta ir uždaryta vonioje, iš kur šaukė: „Neužmuškite, turiu vaikų.“

Visų dėmesį patraukė tik iš jos pavogtas prabangus, kelis milijonus JAV dolerių kainuojantis žiedas.

Dar po poros savaičių, artinantis Helovinui, interneto parduotuvėse atsirado šiai šventei skirtas kostiumas „Paryžiaus apiplėšimo auka“.

Tai buvo dar vienas svarus viešosios nuomonės apie K.Kardashian įrodymas – paprasti žmonės jos negaili.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.