Prapjovusi tortą lietuvė nustėro. To išvysti ji nesitikėjo

Socialiniame tinkle išplito gardaus namuose kepto torto nuotrauka. Joje matyti tortas, papuoštas mėlynomis gėlėmis. Bet geriau įsižiūrėjus nuotraukoje aiškiai pasimato vaiko veidelis. 

 Torte matyti vaiko veidas.<br> Skaitytojos nuotr.
 Torte matyti vaiko veidas.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-15 19:42

Į feisbuką nuotrauką įkėlusi moteris tikino, kad tortą kepė namuose ir bandė daryti įprastą pjūvį. Tik vėliau peržiūrinėdama padarytas nuotraukas, vienoje iš jų pamatė vaiko veidą. 

Toks reginys pačiai kepėjai bei kitiems feisbuko vartotojams sukėlė nemažai klausimų - kas tai galėtų būti ir iš kur atsirado tas, tariamai, vaiko veidas.

Psichologai tokį reiškinį, kai tam tikrame daikte matomas veidas, vadina pareidolija. Tai psichologams žinomas reiškinys, kuomet veidai įžiūrimi kasdieniuose objektuose. Tipiškas pavyzdys yra debesys, kuriuose visada galima įžiūrėti kažkokių atpažįstamų figūrų: veidus, gyvūnų kontūrus ir panašiai.

Specialistai tvirtina, kad vienas dažniausiai atsitiktiniuose daiktuose matomų vaizdų yra būtent žmogaus, nesvarbu, vaiko ar suaugusio, veidas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.