Į Lietuvą atvyksta garsusis psichologas Olegas Gadeckis

Dauguma psichologų pataria, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Susidaro įspūdis, kad žmogui karts nuo karto reikia lankytis pas specialistus. Tačiau Trečiojo tūkstantmečio psichologijos atstovai teigia, jog svarbiausia – perprasti Visatoje galiojančius dėsnius ir pagal juos kurti savo gyvenimą. Žinomas psichologas Olegas Gadeckis, kurio knyga neseniai išleista ir lietuviškai, kviečia mus įgyti tokios vidinės jėgos, kuri padėtų mums išlikti savimi šiame sudėtingame, nuolat besikeičiančiame pasaulyje.

 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
 Psichologas Olegas Gadeckis.<br> Asmeninio archvyo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 2:08 PM

Krizė – tai lyg skambantis žadintuvas

Esame pripratę, kad krizes reikia įveikti. Dauguma žmonių galvoja, kad krizės ir stresas – tai blogis. Psichologas ir treneris Olegas Gadeckis tiki, jog krizės žmogų žadina, skatina peržiūrėti ne tik nusistovėjusias vertybes, bet ir padeda priimti tinkamą sprendimą sielos evoliucijos kontekste. Būtent todėl psichologas mano, jog likimas duotas tam, kad mes jį keistume.

O keisti jį galime, pasiremdami galiojančiais Visatos dėsniais. Vienas jų – priežasties – pasekmės. Pvz. žmogus skundžiasi, kad jis yra dažnai kritikuojamas. Galime analizuoti visas situacijas, ieškoti tiesos. Tačiau prasmingiausia – atgailauti. Mat toks žmogus pats praeityje su kažkuo taip elgėsi. Žmogus gauna tai, ko nusipelno. Tiesiog priimkime šį dėsnį, pasistenkime jį įsisąmoninti ir neieškokime savo nesėkmės priežasčių kituose. Kitaip tariant, net krizėje galima išmokti neprarasti pusiausvyros ir toliau prasmingai gyventi.

Laimė ir sėkmė

Vienas iš mitų, paplitusių šiuolaikinėje visuomenėje, yra tai, kad žmogus gali būti arba laimingas, arba sėkmingas. Pvz. manoma, kad žmogus, kuris siekia uždirbti daug pinigų, negali būti laimingas. O žmogus, kuriam rūpi tik dvasiniai procesai, negali būti sėkmingas. Kitaip tariant, žmonės linkę tapti arba sėkmingais, aukodami laimę, arba laimingais, aukodami sėkmę.

Visgi, moko Olegas Gadeckis, sėkmė ir laimė yra puikiai suderinami. Sėkmė labiau siejasi su išoriniais dalykais, o laimė – su vidiniais. Labai svarbu stebėti, kaip jie dera tarpusavyje. Svarbu suvokti, kad visi negali būti turtingi, tačiau laimingi gali būti visi, kai jie gyvena pagal savo paskirtį, t.y. kai jie tinkamai save realizuoja. Kitaip tariant, žmogus, kuris išsiaiškina savo gyvenimo prasmę, gali būti ir sėkmingas, ir laimingas.

Vidinė ramybė, kai išorėje audra

Vienas labai svarbus įgūdis, kurį moko plėtoti treneris Olegas Gadeckis – tai priimti visa, kas yra. Taip mes priimame priežasties – pasekmės dėsnį ir mokomės pasikliauti Aukščiausiuoju. Esama padėtis – tai geriausia, ko man dabar reikia. Tą vertėtų prisiminti daugumai mūsų. Dažnai žmonės linkę reaguoti, kai gyvenime situacijos klostosi ne pagal norus.

Sakome, kad toks žmogus stokoja tikėjimo. Pvz. santykiuose su vaikais tėvai nori labai daug nulemti. Bando autoritarizmu auklėti vaikus. Tačiau vien jau savo galių demonstravimas reiškia, kad tikrojo autoriteto nėra. Štai kuo reikia suaugusiajam labiausiai susirūpinti; ne savo vaiko auklėjimo, o savimi, savo autoritetu, saviaukla.

Rūpinkimės morale ir dvasingumu

Kaip sako Olegas Gadeckis, moralė yra stipri tik tada, kai ji yra dvasinė. Jei moralė pagrįsta tiesiog formaliomis normomis, kad „reikia elgtis moraliai“, „daryti gera artimui“ ir panašiai, – tai nestabilu. Egoizmas labai lengvai suardo nesąmoningas nuostatas. Dvasingumas – tai ryšys su Dievu, tai jėga, kuri duoda jausmą, kad veiki teisingai. Kai žmogus turi gyvą, neformalų ryšį su Dievu, jo moralė labai patvari. Moralė turi būti pagrįsta dvasine kultūra. O dvasinė kultūra – tai gyva žmogaus ryšio su Dievu patirtis.

Problemų ieškokime savyje

Psichologas Olegas Gadeckis šių metų liepos 1  ir 2  dienomis Palangoje suburs visus, kurie nori įgyti tam tikrą psichologinį atsparumą ne konkrečiai bėdai ar sunkumui, o visam gyvenimui. Dviejų dienų praktinis seminaras mokys stiprinti savo vidines galias. Labai svarbu suvokti, kad problemų turime ieškoti savyje. Šis procesas nuostabus, nes ieškodami savo „klaidų“, rasime galingus stiprios, kuriančios, šviesios energijos resursus, kuriais galėsime naudotis tuoj pat. Jie neišsemiami, kaip ir meilės energija, jungianti kiekvieną žmogų su Aukštesnėmis jėgomis. Viskas, ko mums reikia, yra mumyse. Tiesiog mums trūksta žinių ir įgūdžių, kaip tai pasiimti.

Detalesnė informacija apie praktinį seminarą:

https://tickets.paysera.com/lt/event/vidine-jega-arba-gyvenimas-permainu-salygomis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.