Proto ir kompleksinę negalią turintys vilniečiai kviečiami naudotis trumpalaikės globos paslauga

Vilniečiai, prižiūrintys savo artimuosius, turinčius proto ar kompleksinę negalią, turi išskirtinę galimybę palikti juos laikinai specialistų globai. Paslaugą teikia Valakampių socialinių paslaugų namų Trumpalaikės globos centras, įsikūręs Vilniuje, A. Kojelavičiaus g. 127. Centre neįgaliaisiais rūpinasi ir visapusišką jiems reikalingą pagalbą teikia profesionalūs specialistai, dirbantys ištisą parą. 

Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
 Viktorija Grežėnienė.
 Viktorija Grežėnienė.
 Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
 Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
 Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
 Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
 Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
 Trumpalaikės globos paslauga įgauna pagreitį.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 11:06 AM

„Didžiulis tiek emocinis, tiek fizinis krūvis tenka šeimai, kai susiduriama su artimojo negalia. Tuomet ištisą parą tenka jį slaugyti ir skirti jam visą dėmesį, savo poreikius ar įsipareigojimus pastumiant į šalį. Juk dažniausiai slaugant neįgalųjį sunku ištrūkti net trumpam, jau nekalbant apie užklupusią ligą ar ištikusią nelaimę. Būtent todėl ir atsirado ši trumpalaikės globos paslauga, leidžianti palengvinti žmonių kasdienybę, kai jie slaugo nuolatinės priežiūros reikalaujančius šeimos narius“, - sako Valakampių socialinių paslaugų namų direktorė Viktorija Grežėnienė.

Anot jos, ši paslauga pamažu įgauna pagreitį. Vis daugiau žmonių pasitiki įstaiga ir joje dirbančiais žmonėmis. „Turime puikias sąlygas, nuoširdžiai ir profesionaliai dirbančius žmones, todėl labai kviečiame visus pasinaudoti šia paslauga. Ji leidžia neįgaliųjų tėvams ar globėjams turėti „atokvėpio atostogas“, suteikia galimybę dirbti ir jaustis ramiam, kad tavo šeimos nariu bus atsakingai pasirūpinta“, - sako V. Grežėnienė. 

Trumpalaikės globos centre darbuotojai vienu metu gali prižiūrėti net 15 vidutinę ar sunkią proto ir kompleksinę negalią turinčių asmenų. Neįgaliesiems įrengti 3 dviviečiai ir 9 vienviečiai kambariai. Visiems neįgaliesiems dienos metu yra teikiamas maitinimas, organizuojamas užimtumas ir laisvalaikis – renginiai, kūrybiniai užsiėmimai, terapijos, lankymasis dienos centre ir kt.

Norintys gauti paslaugas Trumpalaikės globos centre, turi kreiptis į seniūnijos, pagal savo gyvenamają vietą, Socialinio darbo skyrių, ir pateikti prašymą teikti paslaugas. Taip pat reikia asmens, kuris nori apsigyventi, dokumentų - asmens tapatybės kortelės, darbingumo lygio pažymos, specialiojo nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikio nustatymo arba specialiojo nuolatinės slaugos poreikio pažymos, neįgaliojo pažymėjimo, medicinos dokumentų išrašo/siuntimo Forma Nr.27/a iš savo šeimos gydytojo ir teismo nutarties, jei asmuo turi paskirtą globėją.

Valakampių socialinių paslaugų namai veikia nuo 1992 m. Čia įvairios socialinės paslaugos teikiamos proto ir kompleksinę negalią turinties vilniečiams. Pernai įstaiga paslaugas suteikė 135  miesto gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.