6 stebuklingi receptai, kurie net blogą dieną pavers gera

Patvirtinta: vos 6 kasdieniai įpročiai pakeis jūsų gyvenimą ir leis pasijusti laimingiems. Mokslininkai įrodė, kad mėgstamos dainos klausymas, atsisakymas „snausti“ mygtuko telefone ir kiti dalykai kur kas padidina laimės jausmą. 

Geri dalykai aplink mus visus vyksta visur ir visada, tačiau jei patys kovojame su sunkumais ar esame blogos nuotaikos, gėrio tiesiog nepastebime. <br> 123rf nuotr.
Geri dalykai aplink mus visus vyksta visur ir visada, tačiau jei patys kovojame su sunkumais ar esame blogos nuotaikos, gėrio tiesiog nepastebime. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2017, 11:31 AM

Net tie žmonės, kurie gyvena saulėtose vietose ir šiltas oras bei šviesa jiems yra natūralūs dalykai, kartais gali pasiduoti blogai nuotaikai. Tačiau jei šįryt iš lovos išlipote ne ta koja, yra paprasti 6 dalykai, kurie jūsų dieną praskaidrins kur kas labiau, nei galima pagalvoti, rašo „Daily Mail“.

Psichologė, mokslų daktarė Jessamy Hibberd papasakojo, kaip rutiną ir prastą nuotaiką paversti džiugesiu bei linksma gaida. Ji atskleidė būdus, kurie yra mokslininkų patvirtinti kaip nuotaikos gerinimo strategijos.

Nespauskite „Snausti“

Tai, kaip jūs jaučiatės nuskambėjus žadintuvui, neatspindi to, kaip jausitės likusią dienos dalį. Todėl kai nustoja skambėti žadintuvo signalas, kelkitės, o ne spauskite „Snausti“ mygtuką. Užuot gulinėję ir svajoję apie dar kelias minutes miego, kelkitės. Jei mąstote apie tai, ko nenorite daryti, kelkitės. 

Tai paprasta. Išlipę iš lovos būtinai atitraukite užuolaidas – natūrali šviesa veikia puikiai, stimuliuoja geros nuotaikos hormoną serotoniną. Tai jus pažadins daug greičiau ir diena bus kur kas geresnė. 

Klausykitės mėgstamos laimingos dainos

Kai pabundate, įsijunkite savo mėgstamą dainą ar bent jau radiją. Muzika ir nuotaika yra tiesiogiai susiję dalykai. Dainos, kurias mėgstate, suteikia malonumą ir prasmę. 

Mokslininkai nustatė, kad kokios nors konkrečios dainos, kuri sukelia geras emocijas, nuolatinis klausymas pasaulį leidžia matyti daug geresnį. 

Pastebėkite gerus dalykus

Geri dalykai aplink mus visus vyksta visur ir visada, tačiau jei patys kovojame su sunkumais ar esame blogos nuotaikos, gėrio tiesiog nepastebime. 

„Mes susikoncentruojame į save, dažnai – į savo problemas ar sunkumus, su kuriais susiduriame. Visada atsiminkite, kad jūs turite pasirinkimą, kokios nuotaikos būsite: jei sąmoningai priversite save pastebėti aplinkui vykstančius gerus dalykus, kad ir mažytes smulkmenas, tai privers jus šypsotis ir būti kur kas pakilesnės nuotaikos. 

Tai kur kas naudingiau, nei laukti džiaugsmo pliūpsnių dėl kokių nors didelių pergalių ar pasiekimų ar tik svajoti apie juos. Gėris tikrai pakels jums nuotaiką“, – sakė psichologė.

Prie gėrio pridėkite šiek tiek dėkingumo už tai, kad galėjote jį pajusti, ir jausitės dar geriau. Žmonės, kurie jaučia dėkingumą, visada jaučiasi laimingesni, sveikesni ir labiau pasitenkinę.

Juokitės

Skirtine laiko smagiems potyriams ir leiskite sau bent pakikenti. Tyrimai rodo, kad juokas nuima įtampą, pagerina imuninę sistemą ir net sumažina skausmą. 

„Tai puikus būdas pasikelti nuotaiką, atsiriboti nuo negandų, be to, tai sveika jūsų smegenims. Net šypsojimasis turi didžiulį efektą, šypsena sukelia laimės jausmą, net jei nesijaučiate laimingas. Mat veido išraiškos veikia emocijas“, – kalbėjo ekspertė. 

Pasimatykite su draugu

Nauja mokslininkų studija, kuri vadinasi „Laimės kilmė“, atskleidė, kad viduriniosios klasės žmogus apie 50-uosius savo gyvenimo metus darosi vis nelaimingesnis, nors jo pajamos išauga ir jis uždirba kur kas daugiau, nei būdamas jaunas. 

„Nors galite manyti, kad būsite daug laimingesnis tada, kai galėsite sau leisti naują automobilį (drabužius, rankines ar keliones), svarbiausia investicija turėtų būti ne materialūs dalykai, o draugai ir sveikata. 

Tikri draugai visada jus vers jaustis reikalingais ir bus jums geri. Bendravimas, santykiai pakelia gyvenimo kokybę, sumažina vienišumo jausmą, apsaugo nuo depresijos ir yra puikus paramos, smagybių ir meilės šaltinis“, – teigė J.Hibberd.

Darykite gerus darbus

Darykite gerus darbus kitiems žmonėms, bent jau tiesiog kam nors nusišypsokite. Gerumo skleidimas yra viskas, kas kitiems žmonėms atneša laimės jausmą ar jiems padeda. Tai gali būti tiesiog durų palaikymas, kol kitas žmogus pro jas įeis, šypsena gatvėje, pagalba mamai su kūdikio vežimėliu, miela žinutė ar kraujo donorystė. 

„Darydami gerus darbus jūs ne tik pagelbėsite ar pamaloninsite kitą žmogų, bet ir pats jausitės kur kas geriau. Geras darbas jums pridės laimės bent kelioms savaitėms, jei vis jį prisiminsite. 

Tai stimuliuoja endorfinų išsiskyrimą, o čia yra didžiulis ryšys su saviverte ir didesne pagarba sau“, – sakė ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.