10 požymių, kad jūsų vyras jus žlugdo

Bet kuri moteris, netgi pati stipriausia, drąsiausia, patraukliausia ir labiausiai pasitikinti savimi, tam tikru savo gyvenimo momentu gali tapti psichologinio smurto auka. Kada moteris turi suvokti, kad vyras pradėjo ja manipuliuoti? Kaip susigrąžinti prarastą harmoniją ir pasitikėjimą, pradėti vėl mėgautis gyvenimu?

 Psichologiniai smurtautojai yra geri manipuliatoriai. <br> 123rf nuotr.
 Psichologiniai smurtautojai yra geri manipuliatoriai. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 10:56 AM

Jūsų dėmesiui – 10 populiariausių požymių, kuriuos žinodama moteris galės išvengti emocinio žlugdymo.

1. Vyras draudžia moteriai susitikinėti su draugais

Partneris, kuris leidžia sau taip elgtis su moterimi, veikiausiai trokšta, kad ji būtų jo nuosavybė. Dėl to jis daro viską, kad moteris kuo mažiau bendrautų su savo draugėmis. Vyras nenori suprasti, kad be meilės santykių moteris gali turėti žmonių, su kuriais jai malonu bendrauti.

2. Vyras įžeidinėja moterį

Moteriai svarbu suprasti, kad bet kokios žeminančios pravardės, vyro duodamos moteriai net juokų forma, turi tikslą ją užgauti ir įskaudinti, priversti būti nurodytoje vietoje. Jeigu moterį papiktins toks elgesys, vyras stengsis išsisukti. Tokiu atveju jis ims kaltinti moterį, kad ji per daug giliai viską priima, pernelyg įsižeidžia, aiškins, kad į daugelį dalykų reikia žiūrėti paprasčiau. Moteris intuityviai jaus, kad tokio elgesio ji nenusipelno. Paprastai vyrai tironai stengiasi įtikinti moterį, kad jai reikia normaliai žiūrėti į įžeidinėjimus, aiškindami, kad ji neteisingai vertina situaciją. Moteris neturi leisti, kad su ja taip elgtųsi.

3. Vyras dėl savo nesėkmių kaltina moterį

Moteris turi suklusti, jeigu vyras sistemiškai kaltina ją dėl savo paties problemų. Isterijų kėlimas – ne pats geriausias vyro elgesys. Bet būtent taip vyras stengiasi parodyti, kad jis dėl nieko nekaltas, ir bando permesti atsakomybę moteriai.

4. Vyras vartoja alkoholį arba narkotikus

Dauguma vyrų tironų piktnaudžiauja alkoholiu arba yra priklausomi nuo narkotikų. Tokia priklausomybė paprastai sukelia nekontroliuojamą elgesį.

5. Vyras gąsdina

Jeigu vyras kelia moteriai baimę, jų santykius sunku pavadinti normaliais. Jeigu vyras bando žeminti savo moterį arba bauginti, tai tokius santykius verčiau nutraukti. Paskubinti išsiskyrimą reikia tuo atveju, jeigu vyras stengiasi tyčia išprovokuoti pavojingą situaciją.

6. Vyras baudžia moterį už tą laiką, kurį ji praleidžia be jo

Toks elgesys būdingas vyrams, kurie taip pat draudžia moteriai susitikinėti su kitais žmonėmis. Jeigu moteris keletui valandų išeina į susitikimą ir daro tai be partnerio sutikimo, už tai seka bausmė. Greičiausiai tokioje situacijoje vyras rėks ir įžeidinės moterį, grasins jai, kad imsis veiksmingesnių metodų, tarp jų ir fizinę jėgą.

7. Vyras tikisi iš moters paklusnumo

Vyras, kuris linkęs į psichologinį smurtą, įsitikinęs, kad jis – unikali asmenybė. Dėl tokių savimeilės apraiškų jis ima reikalauti iš moters paklusnumo. Jis nori, kad moteris būtų kaip vergė, ir dar savo noru. Vyras nori, kad moteris visus ir visada neprieštaraudama jam paklustų ir su juo sutiktų.

8. Vyras rodo liguistą pavydą

Vyrai sadistai dažnai nekontroliuoja savo elgesio ir demonstruoja liguistą pavydą. Pavydą tokie vyrai jaučia dėl be išimties visų pažįstamų ir draugų, moters fantazijų ir tikslų, nes visa tai atitraukia moterį nuo jo. Tokie vyrai nori kontroliuoti visas moters gyvenimo sudedamąsias dalis.

9. Vyras stengiasi kontroliuoti moterį savo emocijomis

Psichologiniai smurtautojai yra geri manipuliatoriai. Toks vyras, jeigu moteris dėl ko nors su juo nesutinka, demonstratyviai įsižeidžia ir grasina, kad nutrauks santykius, nubaus moterį už nepaklusnumą. Jis nuolat stengsis sukelti moteriai kaltės jausmą, jeigu ji pabandys apginti savo poziciją.

10. Vyras kelia ranką

Fizinis smurtas – siaubingas dalykas. Jeigu vyras rodo agresiją, tai su laiku ji peraugs į dar žiauresnį elgesį. Tokiu atveju vyras ne tiesiog grasins ir gąsdins, bet ir pradės naudoti fizinę jėgą. Jeigu vyras impulsyvaus charakterio, ir anksčiau jis jau naudojo jėgą, užvaldytas emocijų daužydamas viską, kas pakliuvo po ranka, su laiku ši jėga būtinai atsigręš prieš moterį. Moteris tokioje situacijoje turi priimti galutinį sprendimą nutraukti santykius, daugiau negalvodama. Vyras, kuris leido sau pakelti ranką prieš moterį, vargu ar gali būti vadinamas vyru. Atsiminkite, kad kiekviena moteris verta būti ne tik laisva, bet ir laiminga, trokštama bei mylima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.