Laiko graužikai – pasitikrink, kiek jų turi

Būti maksimaliai produktyviam visą parą yra neįmanoma ir visi daugiau ar mažiau laiko iššvaistome vėjais, kartais apie tai net nesusimąstydami. Populiarių seminarų apie psichologiją santykiuose ir versle autorius Vytautas Jančiauskas laiką švaistančias veiklas vadina „laiko graužikais“ ir įvardija, kaip pasiekti geresnių rezultatų.

 V.Jančiauskas.
 V.Jančiauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 3:45 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:47 PM

Pasak V. Jančiausko, kiekvienas žmogus garantuotai turi „laiko graužikų“ ir dauguma būna produktyvūs vos keletą valandų per dieną. Kitu metu esame linkę pasiduoti pagundoms panaršyti portaluose, susirašinėti su draugais, užtrukti kavos pertraukėlese arba apsimesti dirbančiais žiūrint į ekraną, popierius ar lubas nieko svarbaus nenuveikiant.

Psichologinių seminarų lektorius pataria, kad norintys drastiškai pagerinti savo rezultatus ir gyvenimo kokybę turėtų demaskuoti ir neutralizuoti savo „laiko graužikus“: „Visų pirma, pradėkite stebėti, kuo užsiimate dienos eigoje, tada susirašykite visas veiklas, kurių metu švaistote laiką. Imkite iš naujo planuoti savo dienotvarkę: jei būsite įspraustas į susitikimus ir laiko rėmus, mažiau sukčiausite prieš save patį.“

Pašnekovas atkreipia dėmesį, kad pusvalandį į darbą važiuojantis žmogus per metus ištisą mėnesį praleidžia automobilyje ir siūlo tokias veiklas, kaip vairavimas, paversti produktyviomis: „Tuščiai sėdėdami, vaikščiodami, sportuodami ar laukdami eilėse planuokite darbus į diktofoną, klausykitės knygų, paskaitų.“

V. Jančiauskas pripažįsta, kad ir pats turi „laiko graužikų“, tačiau pradėjęs stebėti, kiek žalos atneša nesąmoningi užsiėmimai, gali geriau save kontroliuoti ir būti produktyvesnis kur kas daugiau laiko. Lektorius priduria, kad nebus taip, kad vos įvardiję savo „laiko graužikus“ nustosite tuo užsiimti, tačiau įsisąmoninę greičiau pastebėsite, ką veikiate ir gebėsite užsiimti produktyvesne veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.