Aktorius Marius Repšys patyrė tai, ko nelinkėtų net priešui

Aktorius Marius Repšys (33 m.) net didžiausiam priešui nelinkėtų patirti to, ką teko išgyventi daugiau nei prieš dvejus metus. Jis nesutinka, kad depresija – tinginių liga, nes tai – žiaurus dalykas.

 M.Repšys išgyveno depresiją.
 M.Repšys išgyveno depresiją.
 A.Mamontovas.
 A.Mamontovas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 11:40 AM

Galėtume pamanyti, kad bohemiška aplinka lėmė sunkius aktoriaus išgyvenimus, tačiau Marius tikino nesąs iš tų, kurie mėgsta linksmus vakarėlius.

„Kai skauda ranką, skrandį, gali ką nors padaryti, o čia nežinai, kas tau darosi“, – atviravo depresiją išgyvenęs M.Repšys.

Net 10 metų jį kankino nemiga, bet Marius nieko nedarė, nes manė, kad visiems taip yra.

„Mano darbe daug įtampos – atrodė, normalu nemiegoti. Paskui pradėjo į galvą lįsti kvailos mintys ir jų niekaip negalėjau atsikratyti“, – vienoje televizijos laidoje prisipažino aktorius.

Oskaro Koršunovo spektaklis „Išvarymas“ aktoriui ne tik tapo sunkiu psichologiniu išbandymu, bet ir pareikalavo fizinio pasirengimo.

Po kurio laiko atsistojęs ant svarstyklių aktorius negalėjo patikėti savo akimis – svėrė vos 65 kilogramus.

Iš pradžių jis užsibrėžė priaugti iki 80 kilogramų, manė, kad užteks, ir bus laimingas. Kai svėrė 80, jam rūpėjo užsiauginti svorį iki 85, o vėliau – iki 90. Jo raumenys augo kaip ant mielių. Taip atsitiko, kad valgydamas daug ir kas dvi valandas, jis užsiaugino svorį iki 105 kilogramų.

Bet sunkios repeticijos teatre, griežta mityba ir sporto salėje išlietas prakaitas kasdien vis labiau sekino ne tik kūną, bet ir sielą. Blogos mintys ir ilgi apmąstymai naktimis tarsi juodi debesys užtemdė aktoriaus kasdienybę. Jis atsidūrė ligoninėje.

Jis prisipažino kiekvieną ligoninėje praleistą dieną prisimenantis taip aiškiai, tarsi tai būtų scenoje sukurtas ryškiausias vaidmuo.

„Negali normaliai nueiti į tualetą, atsikelti iš lovos, svaigsta galva – iš pradžių tampi daržove.

Bet vaistai daugmaž subalansuoja būseną“, – sakė iš ligos gniaužtų išsivadavęs aktorius.

M.Repšys linki kitiems rūpintis savo kūnu, bet nepamiršti ir sielos, taip pat proto. Jis nesutinka su posakiu, kad sveikame kūne visada sveika siela.

„Būna, kad supersveikame kūne glūdi labai ligota siela“, – tikino aktorius.

Žymus muzikantas, prodiuseris, aktorius Andrius Mamontovas (50 m.) taip pat yra prisipažinęs, kad žino, kas yra lengva depresija. Sunkiausias periodas jam buvo, kai pradėjo vaidinti „Hamlete“.

Teatras yra stiprių emocinių svyravimų vieta, jame daug intrigų, aistrų, kraštutinių jausmų.

Čia jis išgyveno ne tik daug pakilių akimirkų, bet ir nemažai depresinių momentų.

„Aktoriaus profesija siaubingai sunki. Po kiekvieno spektaklio esi tuščias, išsunktas kaip kempinė. Po koncerto jautiesi visai kitaip. Pavargsti, bet gauni geros stiprios energijos, o teatras – priešingai – išsiurbia. Kol įpratau prie tos aplinkos, praėjo dveji ar treji metai“, – yra prisipažinęs A.Mamontovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.