5 požymiai, kad esate absoliučiai nesuderinami

Ar jums nekyla keistas jausmas, kad galbūt atėjo laikas nutraukti santykius su partneriu ir judėti tolyn? Ko gero, universalaus patarimo šiuo klausimu būti negali, nes kiekviena situacija unikali. Tačiau jeigu savo santykiuose pastebėjote šiuos 5 absoliutaus nesuderinamumo požymius, galite neabejoti – jums bus geriau išsiskirti ir kurti savo gyvenimus atskirai.

 Kai atrodo, kad jūsų partneris nepastebės, jeigu jūsų vietoje atsiras kitas žmogus ar net nebyli lėlė, tai dar vienas nesveikų santykių požymis.<br> 123rf nuotr.
 Kai atrodo, kad jūsų partneris nepastebės, jeigu jūsų vietoje atsiras kitas žmogus ar net nebyli lėlė, tai dar vienas nesveikų santykių požymis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 10:56 PM

Prieš skaitydami pabandykite nusiteikti nešališkai ir pažvelgti į savo partnerį iš šono, tarsi tai būtų jums svetimas žmogus.

1. Skirtingos gyvenimo vertybės

Vertybės nėra diskusijų tema ir juo labiau ne šantažo objektas. Kiekvienas žmogus turi savas vertybes, ir jis turi likti ištikimas savo įsitikinimams. Kas svarbiausia jums šiame etape – santuoka, vaikai, o gal persikėlimas į Islandiją? Ar partneris pritaria jūsų svajonėms ir siekiams? Jeigu jis nori kažko kardinaliai kito, laikas skelbti aliarmą nepriklausomai nuo to, kaip gerai jūs tarpusavyje besutartumėte.

Žinoma, galima leistis į kompromisą ir net priimti partnerio požiūrį, padarant jo gyvenimo tikslus savais. Bet tai turi įvykti savaime, be jokio, net mažiausio spaudimo iš jo pusės.

2. Partneris jūsų nevertina

Jūs viską darote tam, kad įtiktumėte savo antrajai pusei: ruošiate jo mėgstamus patiekalus, iš anksto parenkate filmus tokio žanro, kurį jis mėgsta, perkatės drabužius, kokie jam patinka. O jis tai priima kaip savaime suprantamą dalyką – jūsų nuolankumą, pasiruošimą viskam ir norą patikti.

Kai atrodo, kad jūsų partneris nepastebės, jeigu jūsų vietoje atsiras kitas žmogus ar net nebyli lėlė, tai dar vienas nesveikų santykių požymis.

3. Nėra pagarbos

Nepagarba gali reikštis įvairiomis formomis. Tai gali būti jūsų nuomonės, poreikių ar norų nepaisymas, emocinė ir psichologinė prievarta, nepagrįstas pasyviai agresyvus ar įžeidžiantis elgesys, stengimasis bet kokia kaina pajungti savo valiai ir net visiškas nenoras kuo nors padėti. Taip, jis gali puikiai suprasti, kad jums reikia pagalbos namų ruošoje, bet absoliučiai nieko nedaryti. Arba jis gali pradėti gyventi savo malonumui – dingti vakarais ir savaitgaliais, kurti savo asmeninius planus ir nekreipti dėmesio į jūsiškius.

Dar vienas pagarbos nebuvimo požymis – nuolatiniai priekaištai, įtarimai, dviprasmiški pasisakymai, kartais palydimi stipresnių žodžių. Skriaudikas šiuo atveju lieka nebaudžiamas ir net nejaučia reikalo atsiprašyti.

4. Nesidomėjimas jūsų poreikiais

Susimąstykite, kaip kartu leidžiate laiką. Ar darote kažką, kas malonu abiem, ar dažniausiai tik tai, kas patinka jūsų partneriui? Jeigu pasirinkote antrąjį variantą, tuomet jis iš tiesų mano, kad jūs automatiškai turite norėti to paties, ko ir jis. Be to, jis įsitikinęs, kad jūs labiau branginate šiuos santykius ir padarysite viską, kad jo gyvenimas būtų maksimaliai komfortiškas. Tai – dar vienas nesuderinamumo požymis.

Dar vienas situacijos modelis. Tarkim, jūs gyvenate atskirai. Jūsų partneris laukia, pavyzdžiui, remonto brigados, ir turės kurį laiką turės nebūti namuose. Būtent tuo laiku jis siūlo jums kur nors nueiti, nes tai patogu visų pirma jam. Tokio susitikimo pavadinti pasimatymu negalima. Ir tokia egoistinė tendencija stebima praktiškai visur.

5. Išnaudotojiškas santykis

Kad pastebėtumėte santykiuose tokias plonybes, reikia laiko, kartais gana ilgo. Bet štai ateina suvokimas, kad jūs nuolat rūpinatės savo partneriu, prisitaikote prie jo planų ir nuotaikų, o jam iš tikrųjų net neįdomu, kaip praėjo jūsų diena ar kas jums kelia nerimą. Šiuo atveju neatmestinas santykių modelis „tėvas-vaikas“, kur jūs atiduodate šilumą ir švelnumą, o jis tiesiog priima tai kaip savaime suprantamą dalyką, nejausdamas abipusės atsakomybės. Iš tikrųjų, mes iš paauglių juk nereikalaujame tokio pat elgesio, kaip iš suaugusių žmonių. Taip, berniuko galima paprašyti porą valandų pažiūrėti mažąją sesutę, bet jokiu atveju jis neturi to daryti taip, kaip motina ar tėvas.

Toksiški santykiai jus ne tik nuodija, bet ir kaip reikiant mažina ateities galimybes. Jeigu jūs jaučiate, kad esate nesuderinami su partneriu, nereikia kankinti savęs ir jo – geriau kaip galima greičiau žengti bendrą žingsnį į naują gyvenimą.

Turinys pirmą kartą pubikuotas 2017 metų lapkričio 14 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.