Planas išvaduoja ir nuo įtampos

Net ir kruopščiai planuojant laiką koją gali pakišti neįprastai susiklosčiusios aplinkybės. Kaip žinomi žmonės planuoja darbus ir laikosi dienotvarkės?

 A.Lydeka.
 A.Lydeka.
 D.Bilevičiūtė.
 D.Bilevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 11:09 AM, atnaujinta Dec 19, 2018, 11:24 AM

Arminas Lydeka (49 m.) kiekvieną rytą peržvelgia darbų kalendorių ir pasitikrina, kas jo tądien laukia. Politologas, protokolo ir etiketo žinovas neįsivaizduoja kasdienybės neplanuojant laiko, nes šiuolaikinis gyvenimas yra įtemptas, perpildytas informacijos ir įvairių įvykių.

„Juk kiekvieną mūsų pasiekia žinios, kas šiuo metu įvyko Abu Dabyje, kiek prisnigo Šanchajuje. Jei būdamas apsuptas tos informacijos srauto, įvairiausių reikalų ir įsuktas socialinės konkurencijos nepasižymėsi darbų, sutriksi ir nieko nenuveiksi“, – įsitikinęs A.Lydeka.

Etiketo žinovas elektroniniame kalendoriuje kaskart pasižymi svarbius darbus, suplanuoja tinkamai dienai susitikimus, seminarus, mokymus, buitinius reikalus.

Jeigu susitikimus A.Lydeka planuoja po mėnesio, būtinai užsirašo datą ir valandą, kad prieš tai žinotų, jog tuo metu kitų darbų nereikia planuoti.

A.Lydeka planuoja net smulkius darbus, kuriuos turėtų atlikti po dienos ar dviejų. Tačiau net ir kruopštus planavimas kartais nepadeda, tarkim, vyras vieną penktadienį nusprendė nuplauti automobilį, bet plovykla kaip tik tą dieną buvo uždaryta.

Ką tokiu atveju daryti? Darbą teko perkelti po to, kai A.Lydeka peržiūrėjo kalendorių ir rado tinkamą laiką.

„Jeigu darbų neplanuočiau ir jų neužsirašyčiau, mano gyvenimas virstų chaosu. Todėl dažnam žmogui patariu tai daryti, nes neplanuojant laiko ir veiklos neįmanoma pasiekti tikslų.

Nereikia manyti, kad Dievulis už mane viską suplanavo ir galiu daryti taip, kaip norisi tą akimirką. Toks kelias niekur neveda, o toks žmogus nieko gero nenuveiks“, – apibendrino A.Lydeka.

Daina Bilevičiūtė (53 m.) kalendoriuje pasižymi tik svarbiausius įvykius – būsimus filmavimus, keliones ir vizitą pas odontologą. Dainininkė nesiskundžia atmintimi, todėl neužsirašinėja kiekvienos dienos darbų, susitikimų.

Bet kartais pasitaiko, kad neužsirašius susitikimo laiko jis pasimiršta, tuomet atlikėja netikėtai sulaukia skambučio: „Kur jūs esate?“ Ir tik tada D.Bilevičiūtė prisiminusi lekia: „Tuoj būsiu!“

Tokie nesusipratimai sukelia streso, tačiau tai nutinka nedažnai.

Dainininkė neturi įpročio žymėtis kiekvienos dienos nereikšmingų įvykių.

„Laiko planavimo požiūriu nesu tobula“, – kvatodama patikino Daina. Tačiau ji naudojasi kitais būdais, kurie padeda išvengti nesklandumų.

„Kai būna filmavimai, visada prašau, kad man iš vakaro atsiųstų priminimą. Kartais nusilakstau tvarkydama kitus reikalus ir filmavimą galiu pamiršti“, – kaip į laiko planavimą įtraukia kitus žmones, pasakojo D.Bilevičiūtė.

Dainininkė įsitikinusi, kad verta pasižymėti tik po kelių mėnesių vyksiančius įvykius.

„Balandis bus intensyvus – keliausiu į Portugaliją, Italiją, Maltą. Gimtadienį šiemet švęsiu Portugalijoje, kitose šalyse numatyti renginiai. Šie įvykiai svarbūs, tad iš anksto užsirašiau darbo kalendoriuje kelionių laiką“, – tvirtino D.Bilevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.