15 požymių, jog bendraujate su labai blogu žmogumi

Apibūdinti, koks žmogus blogas, gali būti sudėtinga, tačiau, kalbant labai paprastai, šis žodis dažniausiai skiriamas nedoru elgesiu garsėjančiam asmeniui.

 Pateikiama požymius, padėsiančius atpažinti tikrai negerą žmogų, kurį reikėtų tuojau pat pašalinti iš savo gyvenimo.<br> 123rf nuotr.
 Pateikiama požymius, padėsiančius atpažinti tikrai negerą žmogų, kurį reikėtų tuojau pat pašalinti iš savo gyvenimo.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 5:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:55 PM

Tačiau blogais žmonėmis nebūtinai laikomi asmenys, kurie yra vienaip ar kitaip nusikaltę. Niekada negalite žinoti, kada su tokiu jums teks bendrauti, galbūt net kartu pagyventi, dirbti, mokytis.

Pateikiama požymius, padėsiančius atpažinti tikrai negerą žmogų, kurį reikėtų tuojau pat pašalinti iš savo gyvenimo.

1. Jis mėgaujasi kitų nesėkmėmis

Blogi žmonės labai dažnai džiaugiasi kitų nesėkmėmis, tai priverčia juos didžiuotis savo gyvenimu, džiaugtis, jog jiems klostosi kitaip, nei aplinkiniams.

Net jei pats blogas žmogus kadaise patyrė nesėkmę, sužinojus apie kitų bėdas jo paties problemos staiga dingsta. Neretai blogų ketinimų turintys žmonės patys pridarys bėdų, kad tik pasunkintų kitų gyvenimus ir galėtų džiaugtis, jog jiems pavyko sugadinti ar kitaip neigiamai paveikti jų likimą. Labai svarbu suprasti, su kokiu žmogumi bendraujate, kad jis nepridarytų problemų jums ir jūsų mylimiesiems. Jei laimingą jį daro kitų nesėkmės, kurios priverčia blogus žmones jaustis geriau, nuo tokio asmens bėkite kuo toliau, nes jo pakeisti tikrai nepavyks.

2. Jis mėgsta kontroliuoti

Visi nedorų ketinimų turintys, aršaus charakterio ir blogais laikomi asmenys turi vieną bendrą savybę – jie mėgsta kontroliuoti kitus. Jei kitų gyvenimuose jie neturi jokios įtakos, jaučiasi bejėgiškai ir nepatogiai. Blogi žmonės kartais būna tokie pikti ir žiaurūs, jog negali pasitikėti jokiu kitu asmeniu, tik savimi. Iš pradžių jie gali pasirodyti itin mandagios, punktualios ir ryžtingos asmenybės, tačiau kai atveriate jiems savo širdis, įsileidžiate juos į savo gyvenimą, jie ima jį kontroliuoti ir po truputį jus versti tokiais, kaip jie.

Blogi žmonės ne visada trokšta sugriauti jums gyvenimą. Šie požymiai gali būti labai subtilūs. Blogo asmens tikslas – kontroliuoti jūsų vidų, emocijas, jausmus, o ne išorinius gyvenimo aspektus.

3. Jis yra be galo nenuoširdus

Būkime atviri ir prisipažinkime, jog visi retkarčiais meluojame. Kartai meluoti yra būtina, retkarčiais tai darome visai atsitiktinai. Nors meluojame visi, ne visi esame melagiai.

Tikrais melagiais vadinami tai nuolat ir nesąmoningai darantys žmonės. Blogo linkintis melagis meluoja taip daug, jog jo melą tampa sunku atskirti nuo realybės. Kadangi tokie žmonės nuolatos gyvena apsupti savo melo, jų mintys tampa nedoro elgesio įkaitėmis.

Kai kurie blogais laikomi žmonės meluoja labai nedaug, tiesiog norėdami pagražinti tiesą ir pasirodyti esantys stipresni, protingesni ir kitais aspektais geresni už kitus. Kai kurie meluoja apie jus kitiems.

Melas tampa prietaisu manipuliuoti tikrove, kuri veikia ne taip, kaip jie norėtų. Jeigu melas išaiškės, jie greičiausiai bandys jums dumti akis. Jie stengsis jus priversti abejoti tikrove, o į juos ir toliau žiūrėti kaip į stiprybės šaltinį, nors iš tikrųjų jie yra tik paprasčiausi melagiai.

4. Būdami su juo jaučiatės nejaukiai

Jau seniai įrodyta, kad kiekvieno mūsų kūnai skleidžia tam tikrą energiją. Kodėl taip yra, nustatyti sunku, tačiau manoma, kad tai veikia kaip natūralus gynybos mechanizmas. Jei jūsų mityba prasta, tai atsispindi jūsų išvaizdoje. Lygiai tą patį galima sakyti ir apie energiją. Jei viduje esate blogas žmogus, tokią pat energiją skleidžia ir jūsų kūnas.

Būtent dėl šios priežasties nedori žmonės, su kuriais leidžiate laiką, jus priverčia pasijusti nejaukiai, nors nieko blogo jie jums nepadarė. Jei dėl neaiškių priežasčių jūs nenorite būti šalia žmogaus, jaučiatės nepatogiai, kai esate kartu, tai vienas iš ryškiausių ženklų, kad tas asmuo yra blogas.

Pasitikėkite savo nuojauta ir nesijaudinkite, jei kiti jus palaikys šiek tiek išprotėjusiais. Jei vienas žmogus jums atrodo nedoras, geriau jo saugotis, vengti bendrauti, nei po to gailėtis.

5. Jis manipuliuoja jumis

Daugiausia galios blogam žmogui suteikia jo rankose atsidūrusi visa kontrolė. Taip elgdamasis jis priverčia jus pildyti visus jo norus ir troškimus ir siekia naudos. Tokie žmonės moka priversti jus pakeisti mąstymą apie juos, save ir kitus asmenis, jie taip pat sugeba įtikinti jus paklusti jų valiai.

Manipuliacija pasireiškia pačiomis įvairiausiomis formomis. Jie meluoja, iškreipia tiesą, pateikia neteisingus faktus, reikalauja finansinės paramos, kitų dalykų. Jums tampa sunku suprasti, kas iš tikrųjų vyksta. Jei pastebėjote, jog vienas žmogus manipuliuoja kitais, su jais elgiasi netinkamai, tas asmuo yra blogas ir jums reikėtų kuo greičiau bėgti tolyn nuo jo, nes nėra aišku, ko jis gali paprašyti.

6. Jis nejaučia gailesčio

Žinote, kokia pati blogiausia nedorų, piktų, blogų žmonių savybė? Jie nejaučia gailesčio, nesupranta, jog kai kurie jų veiksmai skaudina kitus.

Jei apie šią neigiamą jų savybę jiems papasakosite, blogio kupini asmenys tai neigs, kaltę permes jums ir teigs, jog tai, ką žinote, nėra tiesa. Iš tikrųjų tokiu savo elgesiu jie nori dar labiau jus kontroliuoti, o atsiprašymas ir atgaila parodytų, jog jie yra silpni.

Blogas žmogus visais įmanomais būdais nori jus kontroliuoti, todėl klaidų pripažinimas sunaikins jo taip ilgai ir kruopščiai kurtą įvaizdį.

7. Jo elgesys – žiaurus

Kol kas aptarėme subtilius būdus, kaip blogio kupini žmonės įgyvendina savo troškimus. Tačiau ne visi jie tai daro paslapčia. Kai kurie mėgsta savo blogį demonstruoti viešai, o geriausia tai padaryti pasitelkiant žiaurumą.

Gali būti, jog blogi žmonės įsivelia į muštynes, žaloja savo artimuosius, vaikus, draugus ar gyvūnus. Šia esantys asmenys dažnai yra įkalinti savo pačių susikurtuose kalėjimuose. Štai kodėl nelaimės ir skausmas jiems teikia tiek daug džiaugsmo.

Prieš kitus nukreiptas žiaurus elgesys užglaisto jų pačių širdyse jaučiamą skausmą. Tai nereiškia, jog jūs vis tiek turite būti šalia tokių žmonių ir taikstytis su tokiu jų elgesiu.

Jei esate šalia tokio žmogaus, kuris save išreiškia per žiaurų elgesį, kuo greičiau nuo jo sprukite. Vieną dieną žiaurumas gali peržengti ribas ir padaryti didelės žalos.

8. Jam trūksta atsakomybės

Blogas žmogus neturi jokių moralės normų. Jie elgsis taip, kaip nori, ir nejaus atsakomybės už kitiems sukeltą fizinį ar emocinį skausmą. Jei pajus bent mažiausią kaltinimą savo atžvilgiu, nedoras asmuo stengsis kuo greičiau jį permesti kitiems.

Jiems patinka savo kaltę permesti kitiems, kadangi tokie žmonės nesupranta atsiprašymo reikšmės. Jiems šis veiksmas prilygsta silpnumo demonstravimui, todėl jie padarys viską, kad už jų klaidas atsiprašytumėte jūs.

9. Apie jį jus įspėja jo draugai ir šeima

Labai dažnai apie tai, koks blogas žmogus iš tikrųjų yra, pasako patys jo draugai arba šeimos nariai. Tai pirmasis ženklas, kurio turėtų užtekti, jog nuo šio asmens bėgtumėte kuo toliau.

Apie tai, kaip nuo jų pabėgo mylimieji ar draugai, užsiminti gali ir patys nedorėliai, tačiau kaltę dėl nutrūkusių santykių ar draugystės jie permes patiems nuo jų pabėgusiems asmenims.

Tai vienas iš manipuliacijos būdų, tačiau tai taip pat galėtų būti laikoma ženklu, jog laukia nelaimė arba itin didelis konfliktas. Galima sakyti, jog pasakodami apie nuo jų pabėgusius žmones šie asmenys perspėja, jog jie turi bėdų, su jais vyksta kažkas negero, tačiau tai ištaisyti ir su tuo kažkaip susitvarkyti turėtumėte jūs. Kartais apie pačius blogus žmones jus perspėja jų artimieji. Neignoruokite ir paklausykite, ką jie sako.

10. Jis yra blogas draugas

Jei į jus kreipėsi neapykantos, blogio ir žiaurumo kupinas žmogus, žinokite, kad taip jis daro tik turėdamas kažkokį tikslą. Kitais atvejais jis su jumis bus tik tada, kai jūsų gyvenimas klostosi labai gerai. Vos tik iškils bėdų, kurias išspręsti padėtų tas asmuo, jo niekaip neprisišauksite.

11. Jis rasistas, seksistas, homofobas ir fanatikas

Blogis gyvuoja tada, kai sugriaunamas gėris. Būtent dėl šios priežasties pasaulyje gyvavo tokie žmonės, kaip Hitleris, Stalinas ar Osama bin Ladenas. Tarp žmonių vyravusius skirtumus jie panaudojo tam, kad pasaulyje užkurtų tikrą pragarą.

Dažnai savo nedorus kėslus jie remia fanatizmu, homofobija, seksizmu, rasizmu ir fašizmu. Jie nori atskirti gerus žmones nuo blogų ir pasaulyje užveisti kuo daugiau pastarųjų. Pasak jų, visi kitokių pažiūrų, išvaizdos, įsitikinimų žmonės neturi vietos po saule.

Saugokitės tokių žmonių.

12. Jis jus žemina

Vienas iš blogiausių manipuliacijos būdų – emocinė manipuliacija, dažniausiai pasireiškianti asmens žeminimu.

Gali būti, jog net tada, kai jūs nieko blogo nepadarėte, kaltė primetama būtent jums, yra juokiamasi iš jūsų išvaizdos, kūno, pomėgių, vilčių ir svajonių, tikslų, draugų, namų ir visų kitų dalykų, kuriuos prieš jus panaudoti gali blogio kupinas žmogus.

Neleiskite, kad tokie asmenys imtų keisti jūsų požiūrį į save, pomėgius, mąstymą ir kitus gyvenimo aspektus. Džiaukitės tuo, ką turite ir tą patį pasakykite jus žeminantiems asmenims.

13. Jis kelia sumaištį, įžiebia konfliktus

Kaip blogio kupini žmonės anksčiau minėtomis taktikomis bando išskirti žmones, lygiai taip pat jie stengiasi sukurti chaosą, sumaištį ir įžiebti jiems naudingus konfliktus. Kuo labiau sutrikęs, išsigandęs jūs esate, tuo daugiau galios savo rankose jie turės. Galite su tuo kovoti, tačiau atminkite, jog tokiu atveju turėsite tvirtai laikytis savo įsitikinimų ir pasitikėti savimi net tada, kai ne visiškai suprasite, kas vyksta.

Dažnai jums nė kiek nenaudingi ir tik žalos pridarantys žmonės yra tie, kurie jūsų gyvenime ir kelia daugiausia sumaišties, skatina konfliktuoti su kitais. Netapkite jų auka ir, kad ir kas benutiktų, išlikite ramūs.

14. Jis gyvena dvigubą gyvenimą

Blogi žmonės niekada jums nepasakos apie savo tikrąjį gyvenimą. Tai, jog jie gyvena dvigubą gyvenimą, yra netiesa. Iš tikrųjų jie turi 100 skirtingų gyvenimų, tarp kurių neretai pasimeta.

Jie gali tapti bet kuo, o tai priklauso nuo to, kokios naudos jie nori. Juk jie turi susikūrę gana „neblogą“ įvaizdį, kurį norėtų palaikyti, tačiau tiesa ta, kad niekas nežino, kokie jie yra iš tikrųjų.

15. Jis nejaučia ribų

Blogi žmonės yra atkaklūs, neva draugiški ir stiprūs, prieraišūs, ir, svarbiausia, netikri. Daugeliu atveju jie lyginami su bumerangais. Kad ir kaip stipriai stengtumėtės jų atsikratyti, jie ras būdą pas jus sugrįžti, tačiau tik tada, jei patys jiems tai leisite.

Blogas žmogus vėl imsis manipuliacijos, kad tik atvertumėte jam savo duris ir širdį. Deja, bet po to laukia skaudžios pasekmės. Kad ir kaip žmogus, kurio nebenorite matyti, stengtųsi sugrįžti į jūsų gyvenimą, iš visų jėgų stenkitės jo nesusigrąžinti. Tai padaryti gana sunku, tačiau tikrai įmanoma.

Taigi, kad ir koks įkyrus, netikras, blogas ir nemalonus žmogus jums trukdo gyventi, visada įmanoma juo atsikratyti. Jei pasiryžote tai daryti, išlikite stiprūs, nes pastarasis ras būdų, kaip apsunkinti jums šį procesą. Nedorėlis apsimes geru, pasikeitusiu žmogumi, tačiau po kurio laiko atsiskleis senosios jo savybės, jis ims jus žeminti, kontroliuoti ir jumis manipuliuoti. Blogas žmogus gali pasikeisti, tačiau tai padaryti jis turi pats.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.