Daug dirbant tyko pavojai

Ne vien širdžiai mielas pomėgis, bet ir tinkamas laiko planavimas gali pastūmėti užsiimti antrąja karjera. Bet to siekiant jūsų gali tykoti ir iš pradžių nematomų pavojų.

 Jeigu žmogus bando aprėpti per daug veiklos ir įvairių reikalų, vadinasi, jis tai daro ne dėl savęs, o savo dėmesį ištaško dėl kitų.<br> 123rf nuotr.
 Jeigu žmogus bando aprėpti per daug veiklos ir įvairių reikalų, vadinasi, jis tai daro ne dėl savęs, o savo dėmesį ištaško dėl kitų.<br> 123rf nuotr.
 Asmeninio augimo trenerė Milda Sabienė įsitikinusi, kad antros karjeros siekiantys žmonės tai daro tikrai ne vien dėl pinigų. 
 Asmeninio augimo trenerė Milda Sabienė įsitikinusi, kad antros karjeros siekiantys žmonės tai daro tikrai ne vien dėl pinigų. 
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Apr 4, 2018, 4:45 PM

Asmeninio augimo trenerė Milda Sabienė įsitikinusi, kad antros karjeros siekiantys žmonės tai daro tikrai ne vien dėl pinigų. Juos į priekį veda veržlumas, drąsa.

– Kokie pavojai tyko žmonių, siekiančių dvejopos karjeros? – paklausiau M.Sabienės.

– Pervargimas. Ir jeigu tai nėra perėjimo iš vienos karjeros į kitą etapas, tai, laikui bėgant, žmogus pradės jausti abejingumą, kris motyvacija, mažės susikaupimas. Kitaip sakant, žmogus perdegs.

Jeigu žmogus bando aprėpti per daug veiklos ir įvairių reikalų, vadinasi, jis tai daro ne dėl savęs, o savo dėmesį ištaško dėl kitų.

Todėl reikėtų nuspręsti, kam skirti pirmenybę, kas teikia daugiausia naudos ir prasmės. Svarbiausia viską planuoti ir daryti be fanatizmo.

– Ar dvejopa veikla užsiimančius žmones galėtume apibūdinti kaip pinigų vergus?

– Tikrai neapibūdinčiau tokių žmonių kaip pinigų vergų. Apibūdinčiau juos kaip veiklius, verslius, išradingus, veržlius, kūrybingus, drąsius ir klausančius savo širdies.

Tokie žmonės, užuot bambėję ir skundęsi, imasi veiksmų ir mėgina papildomai užsidirbti iš veiklos, kuri miela širdžiai. Greičiausiai jie planuoja, kad kada nors tai bus pagrindinė veikla ir karjera.

Tikiu, kad kiekvienas žmogus nori dirbti tai, kas jam teikia džiaugsmą, tačiau ne visi išdrįsta.

– Gal jie – žmonės-orkestrai, turintys keletą talentų?

– Pažįstu tokių žmonių, kurie turi ne vieną ir ne du talentus, ir smagu matyti, kai jie jais pasinaudoja.

O pradėjus naują veiklą yra normalu, kai asmuo tampa žmogumi-orkestru, nes išteklių nėra, bet reikia daug padaryti.

Tačiau laikui bėgant atsiranda išteklių, lėšų, susikuria komanda ir viskas stojasi į vėžes, kai nebereikia vienam visko nuveikti.

Tuomet žmogus gali skirti laiko tiems veiklos etapams, kurie jam labiausiai patinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.