Miegoti kartu ar atskirai? Ekspertė atsakė, kaip geriausia

Metas atskiriems miegamiesiems? Miego ekspertai atskleidė, kodėl kai kurios poros neturėtų miegoti kartu. Tačiau, jų teigimu, seksualinio gyvenimo toks pasirinkimas nežlugdo.

 Ekspertės teigimu, nemigą didele dalimi lemia poros miego tipų nesuderinamumas.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
 Ekspertės teigimu, nemigą didele dalimi lemia poros miego tipų nesuderinamumas.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 5:55 PM

Tikriausiai dienomis su mylimuoju sutariate puikiai. Tačiau galbūt dėl naktimis kamuojančios nemigos kaltas jūsų miego nesuderinamumas?

Lidso universiteto tyrimai parodė, jog 25 proc. britų miega 5 ar mažiau valandų per naktį. Miego ekspertė Dr. Nerina Ramlakhan tiki, jog atskiri miegamieji gali būti puikus sprendimas.

„Iš patirties žinau, kad daugumą miego problemų sukelia bendra lova su žmogumi, su kuriuo miego prasme esate nesuderinami“, – teigė ji portalui „Dailymail“.

Pasak ekspertės, yra dvi žmonių rūšys. Pirmieji – jautriai miegantys, kurie pabunda nuo menkiausio triukšmo, būdami susijaudinę ar pervargę negali užmigti ir visada žino, kuri lovos pusė ir pagalvė yra jų. Antrieji gali užmigti bet kada, bet kur ir bet kaip.

Jeigu jūsų ir partnerio tipai skiriasi, gali pasitaikyti atvejų, kuomet praverstų turėti atskirus guolius. Dr. N.Ramlakhan paaiškino, kodėl nereikėtų to priimti neigiamai ir tikino, jog seksualinis gyvenimas nuo to nenukenčia.

„Jei kitą dieną jūsų laukia sunki diena ar svarbus įvykis ir norite pakankamai išsimiegoti, rekomenduoju tą naktį praleisti atskirai, – siūlė ji. – Kitomis naktimis reiktų stengtis išmokti miegoti kartu, tačiau turėti atsarginį planą, galimybę pasitraukti. Svarbu apie tai kalbėtis, nuoširdžiai išsakyti savo poreikius – aišku, ne antrą valandą nakties.

Įsigykite didžiausią įmanomą lovą, taip pat čiužinį, kuris minimalizuotų partnerio judėjimo sukeliamas bangas. Miego mašina (aparatas, skleidžiantis raminančius garsus. – Red.) gali praversti, jei mylimasis knarkia“, – patarė ekspertė.

Svarbiausia, anot jos, yra apie tarpusavyje kalbėtis be kaltės ir gėdos.

„Nepraraskite humoro jausmo. Ir jei tikrai negalite miegoti kartu, neverskite savęs to daryti. Tiesa, tokiu atveju dažniau apsikabinkite, pasimyluokite ir skirkite laiko intymioms akimirkoms. Tokia patirtis jūsų santykiams net gali įkvėpti smagių naujų įspūdžių“, – pasakojo Dr. N.Ramlakhan.

O toms poroms, kurių miego tipai yra suderinami, patogus miegas ir papildomi apsikabinimai dieną gali suteikti daugiau harmonijos, intymumo ir sutvirtinti tarpusavio ryšį.

Gera žinia ta, jog net ir šiuo metu nesuderinamoms poroms galima sėkmingai tobulėti.

„Galite padėti vienas kitam pasitreniruodami drauge nusnūsti trumpo pogulio. Gal išmėginsite tai kurį savaitgalį ir situaciją pagerės“, – siūlė ekspertė ir teigė, kad visi ieškantys ras sau tinkamą išeitį.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.