Vyrų tipai pagal žvėris: koks tu žvėris?

Sakoma, kad kiekvieno vyro viduje tūno koks nors žvėris. Tad psichologai sudarė stipriosios lyties klasifikaciją pagal žvėris.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 S.Jobsas.<br> Scanpix nuotr.
 S.Jobsas.<br> Scanpix nuotr.
 M.Rostropovičius.<br> Scanpix nuotr.
 M.Rostropovičius.<br> Scanpix nuotr.
 D.Trumpas.<br> Scanpix nuotr.
 D.Trumpas.<br> Scanpix nuotr.
 E.Macronas.<br> Scanpix nuotr.
 E.Macronas.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-12-23 13:01

Vilkas

Pasiturintis, nepriklausomas, išmintingas

Klasikinis pavyzdys

Kompanijos „Apple“ kūrėjas Steve’as Jobsas (1955–2011 m.) domėjosi budizmu, filosofija, kaligrafija. 1990-ai-siais pasipiršo banko darbuotojai Lorenai Powell.

Išgirdęs „taip“, keletą mėnesių ją pamiršo, nes pasinėrė į dar vieną verslo projektą. Kai Lorena paskambino ir priminė apie save, S.Jobsas pasakė, kad labai daug dirbo.

Vestuvės įvyko 1991 metų kovą. Pora susilaukė keturių vaikų.

Būdingi bruožai

Visada turi misiją ar sumanymą, kuriam lieka ištikimas. Puikiai atlaiko vienatvę, labai turtingas. Šio tipo vyras moka gaminti, jo būstas tvarkingas, švarkai išvalyti, marškiniai švarūs, visos sagos prisiūtos.

Niekada nepriauga antsvorio: riebus vilkas – gamtos klaida!

Vilko tipo vyras prie nieko stipriai neprisiriša, iš jo lūpų niekada neišgirsi žodžių: „Be tavęs negaliu gyventi!“

Jis gali gyventi be draugų, šeimos ir mylimos moters. Jo variklis – vien jo interesai, jį domina pramogos, jis atkakliai siekia užsibrėžtų tikslų, jam patinka bičiulių draugija. Būtent šie bruožai daro vilką dar labiau patrauklų.

Smalsus, mielai išbando viską, kas nauja, – nuo patiekalų iki šiuolaikinio meno parodų. Niekada nekaltina kitų dėl savo klaidų – kaltę už jas visada prisiima sau.

Meilė ir santuoka

Vilkui nereikalinga moteris būstui tvarkyti, valgiui gaminti ir jaukumui namuose sukurti. Juolab tam, kad su kuo nors būtų galima persimesti žodžiu. Draugė reikalinga rimtiems santykiams.

Vilkas nėra seksistas, moteris vertina. Moka įžiebti ugnį, ir ne tik meilės žaidimų metu.

Bendraudama su Vilko tipo vyru moteris jaučiasi pakylėta ir reikšminga. Ir tuomet jai norisi išbandyti jėgas dailėje, lankyti japonų kalbos kursus, išmokti pilvo šokį ir nebevalgyti šokoladinių saldainių iš didžiulės asorti dėžės.

Sekso metu Vilko prigimties vyras labai dėmesingas, jaučia mažiausią emocinį partnerės virpesį. Santuokoje sugeba būti ištikimas ir apie tai kalba be skambių frazių.

Bet jam visuomet atsiranda kas nors svarbesnio už meilę ir šeimą. Tai – naujos idėjos, sumanymai, tikslai, idealai, principai. Dėl viso šito tokio tipo vyras kartais netausoja savęs ir fiziškai, pasineria visa širdimi ir mintimis. Su tuo moteriai tenka susitaikyti – kitos išeities nėra.

Kaip patraukti dėmesį

Nevaržyti jo laisvės, dovanoti mažus džiaugsmus, kuriuos gali suteikti moteris. Tai – skani kava, išmoningi patiekalai, romantiška aplinka.

Reikia būti patikimai, nevėluoti, laikytis žodžio. Jokiu būdu nerėkti ant jo girdint vaikams ir apie juos kalbėti švelniai: kartais Vilko tipo vyras veda dėl palikuonių.

Moteris turi būti tvarkinga ir lieknos figūros. Tai byloja, kad dailiosios lyties atstovė žino ir apie kitus pasaulio džiaugsmus, ne tik maistą.

Tinkama partnerė

Ta moteris, kuri supranta, kad meilė – dar ne visas gyvenimas. Ir tikrai atras kuo užsiimti, kai mylimo vyro nėra šalia.

Triušis

Greitas, protingas, seksualus

Klasikinis pavyzdys

1955 m. Prahoje violončelininko karjerą pradėjęs ir orkestre grojęs Mstislavas Rostropovičius (1927–2007) per keturias dienas sugundė garsiąją atlikėją Galiną Višnevskają (1926–2012).

Grįžusi į Maskvą ji iškart paliko savo vyrą operetės teatro direktorių ir persikėlė gyventi pas M.Rostropovičių.

Jis tapo genialiu muzikantu, ji šalia jo – operos scenos žvaigžde.

Būdingi bruožai

Romantiškas, sentimentalus, nors kartais šių bruožų neparodo. Simpatiškas, vikrus, viešumoje daug ir dalykiškai kalba, akys spindi, visus išjudina.

Energingas, iniciatyvus ir nesutramdomas. Jei Triušio tipo vyras įsigeidžia automobilio, tai ir padarys, nors šeimos pinigai jau atidėti būsto remontui.

Jei naktį užsinori valgyti, atsikelia ir sušlamščia viską, ką žmona pagamino rytojui.

Jei nusprendė išmokti hindi kalbos, iš Indijos pasikviečia pedagogą ir dar porą jo draugų – ajuverdos mokslo daktarų. Neilgai dvejojęs įkuria poilsio dienomis veikiančią mokyklą „Būk išmintingas!“ Ir šis sumanymas gerokai papildo jo kišenę.

Darboholikas, dažnai demonstruoja savo šmaikštumą. Visada azartiškas ir verslus.

Meilė ir santuoka

Stengiasi suteikti partnerei džiaugsmo, pasitenkinimą ir dėl to siekia sekso rekordo – kuo daugiau lytinių aktų. Žinoma, per trumpiausią laiką.

Net nesimpatiškiausia mergina šalia Triušio tipo vyro jaučiasi geidžiama gražuole.

Visada padėkoja moteriai, palieka dovaną ir tuoj pat pamiršta jos vardą. Ir ne iš piktos valios – tiesiog Triušio laukia daug visokiausių įdomių darbų. Bet šio tipo vyras niekada nebūna toks pavargęs, kad atsisakytų sekso.

Jam nesvarbu, ar namuose tvarka, ar išlygintos jo kelnaitės. Jei nepagaminti pietūs – ne bėda, gali užsisakyti picą.

Bet nuliūsta, kai parėjęs namo nesulaukia žmonos dėmesio. Ji skalbia, sėdi prie kompiuterio ar, neduok Dieve, sako: „Koks dar seksas, mano virtuvė nesutvarkyta.“

Kaip patraukti dėmesį

Užkalbinti, kai Triušis šmaikštauja ar laido sąmojus, nuoširdžiai ir užkrečiamai juoktis.

Triušio tipo vyrui su moterimi turi būti linksma ir įdomu.

Dėl jam būdingo temperamento ir romantiškumo seksualinių draugių – nors vežimu vežk.

Bet tokių, su kuriomis naktį būtų galima diskutuoti filosofinėmis temomis, kur kas mažiau.

Tinkama partnerė

Triušis – idealus partneris merginai, svajojančiai apie nuostabią karjerą. Nuostabus vyras moteriai, gyvenime siekiančiai aukštų tikslų.

Liūtas

Savimyla, dosnus, nesutramdomas

Klasikinis pavyzdys

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trokšta valdžios ir kad jį garbintų, juo žavėtųsi, aukštintų. Įsižeidžia ir būna liūdnas, kai nejaučia meilės ir pagarbos.

Jautrus žmonių emocinei, dvasinei būsenai, bet tai nė kiek jam netrukdo nieko nevertinti, negerbti, išskyrus save.

Negali atsispirti grožiui. Nekilnojamojo turto magnatas D.Trumpas tris kartus vedė pripažintas gražuoles. Pirmoji ir trečioji žmonos – topmodeliai, antroji buvo aktorė.

Būdingi bruožai

Lyderis. Mėgsta vadovauti, būti apsuptas bičiulių ir gerbėjų. Veržiasi į aukštumas, daug ko pasiekia, maudosi šlovės spinduliuose, vertina prabangą.

Viskas, kas kuklu ir skoninga, Liūtą erzina taip pat kaip ir nesižavėjimas juo.

Jei įvykiai, reikalai klostosi taip, kaip jis nori, visus esančius šalia apipila dovanomis. Bet jei kas nors pakrypsta ne taip, kaip jam norėtųsi, tampa nemaloniu bambekliu ir atgrasiu paniurėliu.

Visada įsijaučia į kitų emocinę būseną. Būtent ši savybė – vienas Liūto sėkmės šaltinių. Jaučia svetimų melą ir skausmą, net jei atrodo savimyla povas.

Kilniadvasis, kruopščiai slepia savo pažeidžiamas vietas. Silpnumo minutę – ji būna visiems – vengia žmonių.

Meilė ir santuoka

Moterį laiko laimikiu ir tikisi, kad ji iškart puls prie jo kojų. Gali pageidauti sekso jau per pirmąjį pasimatymą. Jei moteris patraukė Liūto dėmesį ir trokšta meilės žaidimų, pasakius „ne“ neverta delsti savaičių savaites. Jis susiras labiau juo besižavinčią ir įsimylėjusią draugę. Bendraudamas su moterimi reikalauja, kad jį dievintų. Neištikimas, nes tokia jau jo, Liūto, prigimtis.

Greitai pelno laimikį, bet į gimtuosius namus nedaug ką parneš, nes yra be galo dosnus. Buitimi nesirūpina – tik kala pinigus jai gerinti.

Sekso metu elgiasi taip, tarsi būtų scenoje. Dievina erotinius žaidimėlius, nes širdies gilumoje visada yra šoumenas.

Per lytinius santykius išryškėja jo reiklumas, bet nepakenčia jokių nurodymų ir pastabų. Po sekso laukia liaupsių ir žodžių, kad lovoje yra geriausias.

Kaip patraukti dėmesį

Visur ir visada vertina spindesį. Moteris turi rengtis taip, kad atkreiptų ne tik jo, bet ir kitų vyrų dėmesį. Bet su jais Liūto mylimajai ar moteriai nevalia flirtuoti, nes jis yra labai pavydus.

Partnerystė su Liūtu bus stipri, jei moteris sumaniai naudosis jo silpnomis pusėmis. Svarbiausia – juo žavėsis ir apibers komplimentais, ypač girdint pašaliniams.

Galima drąsiai meilikauti. Liūtas supras, kad moteris jam meilikauja, bet pagalvos: „Kokia šauni moteris! Kaip stengiasi pasakyti tai, kas man malonu!“ Moters pastangos bus deramai įvertintos.

Liūtui jokiu būdu negalima – niekur ir niekada – mesti iššūkio. Pavyzdžiui, profesinėje srityje, jei ji bendra, ar dėl bendrų pomėgių.

Tinkama partnerė

Liūtas – puikus partneris moteriai, svajojančiai apie tradicinę santuoką. Ji karaliauja namuose, jis – už jų ribų.

Lapinas

Gudrus, įžūlus ir žavus

Klasikinis pavyzdys

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Jis vedęs savo buvusią mokytoją, trijų vaikų motiną Brigitte Tro-gneux, už jį vyresnę 24 metais.

Susipažino, kai jis buvo 15 metų. Geresnio patarėjo savo stulbinamai karjerai E.Macronas nebūtų galėjęs sugalvoti. Jis darbavosi Ekonomikos ministerijoje, „Rothshild and Cie Banque“. Būdamas 36-erių tapo finansų ministru, 39-erių – Prancūzijos prezidentu.

Pora susituokė 2007-aisiais. 30-metis E.Macronas tapo 54 metų sutuoktinės Brigitte vyru, trijų vaikų tėvu ir seneliu.

Būdingi bruožai

Iš išorės – hipsteris. Atrodo inteligentiškas, geras, mielas ir švelnus, bet iš tikrųjų – racionalus ir visada žinantis, ko nori.

Vaizdžiai sakant, šaltas kaip Baltijos jū-ros vanduo saulėtą gegužės dieną, kai atrodo, kad šilta, bet panėręs supranti, jog apsigavai.

Bendraujant su Lapinu negalima prarasti budrumo. Mielai šypsodamasis apvynioja aplink pirštą, ir moteris net nepajunta.

Lapino tipo vyras niekuomet nesako visos tiesos. Jo galvoje visada kirba koks nors tikslas, apie kurį nieko nežino net artimiausi žmonės. Ir tol, kol jo nepasiekia.

Vertina aukštą gyvenimo kokybę ir žino, kas ją garantuoja. Nešvaisto pinigų į kairę ir dešinę, o tiesiog mėgaujasi visu tuo, kas geriausia.

Meilė ir santuoka

Lapino mylimoji ar moteris – ne tik meilei ir seksui, bet ir dar kam nors. Pavyzdžiui, redaguoti jo straipsnį, rūpintis jo vadovaujamos bendrovės buhalterija.

Partnerei rodo pagarbą ir garantuoja aukštą komforto lygį, padeda kopti socialiniais laiptais. Lapinas pasirengęs visada padėti ten, kur svarbu partnerei.

Lovoje – racionalus, išradingas, mėgsta eksperimentuoti. Partnerės patenkinimą suvokia kaip savo meistriškumo rodiklį.

Lapinui svetimas emocionalumas. Jis – analitiškas, pastabus, dėl to mato, kada part-nerė suvaidina orgazmą. Bet dažnai jam tai net nerūpi. Nesvarbus ir partnerės amžius – dvidešimčia metų jaunesnė ar vyresnė.

Su moterimi išsiskiria, jei ji nepadeda įgyvendinti jo tikslų. Pavyzdžiui, tapo stora, tingi, o pagal einamas pareigas jam reikia lieknos ir energingos. Kitokio tipo vyras ir toliau gyventų su sena žmona, prisimindamas nuostabius jaunystės metus. Bet Lapinas nėra sentimentalus.

Kaip patraukti dėmesį

Moteris turi būti Lapinui naudinga: patarti, išmokyti. Lapinas jaustų dėkingumą, jei mylimoji, partnerė ar žmona patobulintų ir paįvairintų jo seksualinius įgūdžius. Tai, ką išmoksta, jis iš karto pritaiko praktiškai.

Moteris gali sakyti, kokios pagalbos tikisi iš šio vyro buityje, ir jis mielai padarys tai, ko ji pageidauja. Su viena sąlyga – jei ši moteris Lapinui svarbi.

Su šio tipo vyru pravartu turėti verslą. Tuomet su moterimi jis bus daugelį metų. Gal net iki gyvenimo pabaigos.

Tinkama partnerė

Lapinas tinka ambicingai ir valdingai moteriai. Jos amžius jam neturi reikšmės. Moters naudingumo rodiklis svarbiau už jos seksualumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.