5 žalingi įpročiai, trukdantys žmogui praturtėti

Ko gero daugelis ne kartą yra uždavę sau klausimą, kodėl vieni žmonės tampa finansiškai turtingi, jiems sekasi finansinėje srityje, o kitiems vos užtenka pinigų sąskaitoms užmokėti. Be abejo, tą lemia daugybė išorinių, nuo žmogaus nepriklausančių aplinkybių. Tačiau kai kas priklauso ir nuo paties žmogaus. Tik tam reikia suprasti žmogiškosios psichologijos esmę.

 Prie pražūtingų įpročių priklauso ne tik tie, kurie žaloja mūsų sveikatą, bet ir tie, kurie mums neleidžia tapti laimingiems. <br> 123rf nuotr.
 Prie pražūtingų įpročių priklauso ne tik tie, kurie žaloja mūsų sveikatą, bet ir tie, kurie mums neleidžia tapti laimingiems. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-28 16:31

Finansiškai turtingas žmogus dažnai aplink save mato galimybes. Dažnai finansiškai sėkmės lydimiems žmonėms atrodo, kad nieko nėra neįmanomo. Net mažiausią investiciją jie gali paversti į didelį turtą.

Deja, žmonių su tokiu mąstymu ne tiek ir daug. Žmonės, vos suduriantys galus, kartais net neįsivaizduoja, kaip uždirbti trokštamą pinigų sumą. Natūralu, kad jie dažnai žiūri į pasaulį negatyviai ir mato aplink save vien tai, kas bloga. Kai jiems kas nors nepavyksta, jie dažnai iškart nuleidžia rankas ir nebando suprasti ir ištaisyti savo klaidą.

Svarbu suvokti, kad tai tėra uždaras neigiamų minčių ratas, iš kurio reikia stengtis išeiti jau vien dėl savo psichinės sveikatos. Tai padarius, galbūt pradės gerėti ir finansinė žmogaus padėtis.

Jūsų dėmesiui – penki žalingi įpročiai, kurie trukdo tapti finansiškai turtingesniu žmogumi.

Gailestis sau

Ko gero, kiekvienam teko susidurti su žmonėmis, kurie nuolat skundžiasi gyvenimu. Jie mano, kad jų nesėkmių priežastis gali būti išvaizda, ūgis, svoris, žemas socialinis statusas, išskirtinių talentų nebuvimas ir daugybė kitų dalykų.

Vieniems atrodo, kad kiti yra stipresni ir jiems pasiekti sėkmę gerokai paprasčiau. Kitiems atrodo, kad dar kitiems viskas ateina „ant lėkštutės“, o tai reiškia, kad gyvenime jiems pasisekė daug labiau.

Svarbiausia – liautis savęs gailėjus. Beveik kiekvienas žmogus turi galimybę tobulėti ir siekti savo tikslo. Tam būtina užsiimti geresnio darbo paieškomis, lankyti mokymo kursus, vystyti savo naujus talentus.

Reikia imtis aktyvių veiksmų. Jeigu nepastebėjote, kai kurie finansiškai turtingi žmonės nepasižymi idealia išvaizda, bet tą puikiai kompensuoja charizma ir atkaklumu toliau didinti savo pelną.

Šykštumas

Kartais, uždirbę net menkiausią pinigų sumą, godūs žmonės bijo su ja išsiskirti. Jie atsisako malonumų, perka prekes tik su nuolaidomis ir jaučia nuolatinę baimę išleisti kiek daugiau, nei planavo. Daugelis žmonių painioja taupius žmones su šykščiais. Jeigu žmogus nori sutaupyti, kad atidėtų reikiamą sumą naudingesniam pirkiniui, tai šykštus tiesiog bijo išleisti pinigus.

Galiausiai ši baimė tampa įpročiu, kurio atsikratyti labai sunku. Jeigu šykštuolis norės parduoti kokį nors daiktą, jis paprašys pačios aukščiausios kainos, kuri gal net neatitiks siūlomos prekės. Tokiu pat atveju finansiškai turtingas žmogus mąsto visai kitaip. Tokie žmonės pasirengę sumokėti už realią daiktų vertę. Jiems taupymas – būdas atsisakyti nenaudingų pirkinių. Pasistenkite atsikratyti šykštumo kaip įmanoma greičiau, kitaip tapimas turtingu liks nepasiekiama svajone.

Užsiėmimas nemėgstamu darbu

Daugelis tyrimų ir apklausų rodo, kad žmonės dažnai dirba darbus, kurių tiesiog nekenčia. Belieka išsiaiškinti, kodėl jie švaisto laiką darbui, kuris jiems neteikia malonumo. Žinoma, bedarbystės problema itin skaudi. Todėl žmonės pasirengę imtis bet kokio darbo, net jeigu atlyginimas už jį netenkina. Kiti tvirtina, kad išsilavinimo lygis jiems neleidžia dirbti geriau apmokamoje vietoje.

Iš tiesų ir neturintis aukštojo išsilavinimo žmogus gali sulaukti sėkmės. Svarbiausia – atsisakyti darbo, kuris atima daug laiko ir jėgų, bet neatneša pinigų. Renkantis profesinę veiklą taip pat svarbu atsižvelgti ir į savo norus ir interesus.

Sėkmės laukimas

Kartais žmonės, net ir nenorėdami keisti savęs, laukia kažko daugiau. Nepamirškite, kad nieko nedarydami jūs greičiusiai bus sunkiau pasiekti savo tikslų. Ko gero, jums ne kartą teko susidurti su žmonėmis, kurie gyvena nuolatiniu stebuklo laukimu. Jie tiki, kad jau greitai galės pakilti karjeros laiptais, neįdėdami ypatingų pastangų. Iš kiekvienos naujos dienos jie laukia vos ne stebuklų, bet paprastai šie lūkesčiai neatneša trokštamo rezultato. Nepamirškite, kad sėkmė myli darbščius ir aktyvius žmones.

Nutolimas nuo artimų žmonių

Atrodo keista, bet net atitolimas nuo šeimos ir draugų gali atsispindėti jūsų finansinėje padėtyje. Ne visada artimi žmonės geba iki galo suprasti mūsų problemų ir išgyvenimų priežastį, bet palaikyti mus jie dažniausiai pasirengę kiekvieną minutę. Finansiškai turtingi žmonės supranta, kad materialinės vertybės gali ateiti ir išeiti, o artimi žmonės visada bus šalia. Be to, sunkiomis akimirkomis jūs žinosite, kad yra žmonių, kuris jus vertina ne už pinigus, o tiesiog už tai, kad jūs esate. Net įgiję turto ir pasiekę finansinės sėkmės, nepamirškite dalintis savo pergalėmis ir pralaimėjimais su artimais žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.