Užduotis genijams: kiek obuolių šiame paveikslėlyje?

Jeigu lengvai gliaudote įvairias užduotis, ši nepasirodys tokia paprasta – jos neįveiksite per kelias sekundes. Kodėl? Jau vien todėl, kad ji turi kelis atsakymus. Jeigu sugalvosite juos visus, galite save laikyti tikru genijumi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 11:08 AM

Neskubėkite. Šioje užduotyje svarbu ne greitis, o geras paaiškinimas. Jeigu esate įsitikinę, kad tiksliai žinote atsakymą, pats laikas sužinoti visą tiesą. Pasirodo, čia yra keletas teisingų sprendimų. Apie kiekvieną jų išsamiau.

8 obuoliai

Dalis žmonių laiko, kad paveikslėlyje pavaizduoti 8 obuoliai. Kaip jie padarė tokią išvadą? Tiesiog jie akcentuoja, kad užduoties sąlygose nenurodyta, kad obuoliai turi būti sveiki. Tad jums tik reikia suskaičiuoti visus gabaliukus.

6 obuoliai

Kai kurie žmonės mano, kad obuoliai 6. Čia taip pat viskas gana aišku. Jie tvirtina, kad paveikslėliui buvo panaudoti 6 obuoliai. Jeigu obuolių puseles sudėsite vieną prie kitos, gausite du sveikus obuolius + dar 4.

5 obuoliai

Šis variantas sunkesnis, nes jis grynai matematinis. Jeigu matematika – ne jūsų sritis, jums bus sunku. Paveikslėlyje pavaizduoti 4 obuoliai su trūkstamu ketvirčiu ir 4 obuolio pusės: (4x0,75) + (4x0,5) = 5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.