7 požymiai, rodantys, kad esate priklausoma nuo savo partnerio

Priklausomybė nuo partnerio iš pradžių gali atrodyti kaip smagus ir nekaltas žaidimas, kur moteris yra silpna ir bejėgė, o vyras stiprus ir turintis tvirtą nuomonę. Tačiau žaidimai anksčiau ar vėliau baigiasi ir tada mes suprantame, kad kažkas yra negerai.

 Partneris yra tavo neatsiejama dalis ir geriausias patarėjas, be kurio tu neįsivaizduoji savo gyvenimo, tačiau riba jau peržengta.<br> 123rf nuotr.
 Partneris yra tavo neatsiejama dalis ir geriausias patarėjas, be kurio tu neįsivaizduoji savo gyvenimo, tačiau riba jau peržengta.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-21 11:45

Sunerimti priverčia situacijos, kai pajunti, jog pati nebegali tinkamai kontroliuoti savo asmeninio gyvenimo. Tave nuolat lydi įvairūs draudimai ir kontrolė, kol galiausiai supranti, jog lauki pritarimo vien tam, kad galėtum nueiti į parduotuvę. Partneris yra tavo neatsiejama dalis ir geriausias patarėjas, be kurio tu neįsivaizduoji savo gyvenimo, tačiau riba jau peržengta.

Kokie požymiai rodo, kad esi pernelyg priklausoma nuo savo partnerio?

Nemoki susitvarkyti su savo emocijomis

Nepriklausomai nuo to, ar jautiesi laiminga, ar liūdna, emocijas tu moki perteikti tik savo partneriui. Galima teigi, kad emocijų vengimas tam tikra prasme parodo, jog vengi pripažinti, kaip iš tikrųjų jautiesi. Sukurdama iliuziją, kad viskas yra gerai, gali apgauti kitus, tik ne save. Niekada nepamiršk, kad gyvenimo skonį pajusi tik tada, kai mokėsi atpažinti savo emocijas ir pati su jomis susitvarkyti.

Atsisakai savo asmeninių poreikių

Jautiesi tokia priklausoma nuo savo partnerio, kad susitelki tik į jo poreikius be jokio gailesčio atsisakydama savo asmeninio gyvenimo.

Neturi savo nuomonės

Spręsdama bet kokias problemas, pasikliauji tik savo partnerio nuomone. Pastebima, kad santykiuose, kuriuose vyrauja priklausomybė nuo vieno iš partnerių, dominuoja vienas asmuo, nulemiantis visus sprendimus ir tolimesnius veiksnius. Todėl kitą kartą, kai kas nors paklaus tavo asmeninės nuomonės, neskubėk iškart atsakyti, o pamąstyk, ar tu tikrai taip galvoji ar tik savais žodžiais perteiki savo parterio mintis ir idėjas.

Galvoji tik apie savo partnerio ateities planus

Jei partnerio ateities planai tau yra svarbesni nei tavo pačios sėkminga veikla, akivaizdu, kad patekai į priklausomybės spąstus. Ar visus ateities planus nusprendžia tik tavo partneris ar tu taip pat išreiški savo nuomonę? Ramiai atsisėsk ir pagalvok ar apie tokius santykius svajojai kol buvai viena?

Bijai papasakoti jam apie savo neigiamas emocijas

Vos tik pajutusi pyktį ar susierzinimą tuojau puoli slėpti šias emocijas nuo savo partnerio? Priklausomybė santykiuose atsiranda tada, kai bijome parodyti kitiems, kokie iš tiesų esame ir ką jaučiame. Slėpdama tikrąsias savo emocijas ne tik imsi nepasitikėti savimi, bet ir pateksi į užburtą depresijos ratą.

Save matai tik jo akimis

Jei išgirdusi klausimą apie save iškart pradedi galvoti, ką pasakytų tavo partneris, neabejotinai esi nuo jo priklausoma. Tik žinodama savo vertę galėsi užtikrinti, kad niekas tavimi negalės pasinaudoti.

Bijai likti viena

Pastebėta, kad pagrindinė baimė priklausomybe paremtuose santykiuose yra susijusi su santykių nutraukimu. Tu ne tik paniškai bijai, kad partneris tave paliks, bet nesijauti užtikrinta net ir tada, kai jūs išsiskiriate tik trumpam laikui. Partneris užpildo visus tavo matomus ar įsivaizduojamus trūkumus, todėl be jo tu jautiesi kaip be rankų.

Daugiau informacijos šia tema: https://top-knygos.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.