5 patarimai, kaip prisiversti sportuoti ir to nemesti

Motyvacija yra pagrindinis aspektas, padedantis pakilti nuo sofos ir pradėti sportuoti. Tačiau šiandien dėl susiklosčiusios situacijos ir nesibaigiančios pandemijos vis daugiau žmonių praranda motyvaciją sportuoti.

 Sportas turi būti malonus ir suteikti jums laimės.<br> 123rf nuotr.
 Sportas turi būti malonus ir suteikti jums laimės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2021, 5:22 PM

Apskritai, pandemija ir jos padariniai neigiamai veikia daugelio žmonių nuotaiką. Be to, specialistai nustatė nerimo ir depresijos augimą. Vis dėlto sportas padeda kovoti su pandemijos metu sukeliamomis neigiamomis emocijomis. Dėl šios priežasties mes jums paruošėme 5 patarimus, kurių laikantis atgausite motyvaciją.

Išsikelkite lanksčius tikslus

Nekelkite sau griežtų tikslų. Tik pradedant sportuoti svarbu neišsikelti didelių ir sunkiai pasiekiamų tikslų, kurių nepavykus pasiekti greičiau nei kitu atveju prarasite motyvaciją. Be abejonės, jeigu dabar sugalvosite numesti 10 kg iki vasaros sportuodami – greitai pervargsite ir pasiduosite nė neįpusėję tikslo. Todėl išsikelkite realius ir lanksčius tikslus.

Apmąstykite, kas jums patinka sporte

Svarbu apmąstyti, kodėl esate nemotyvuoti, ir prisiminti, kas anksčiau jus paskatino sportuoti. Normalu, kad neturite nuotaikos, jei viskas, kas buvo įprasta, staiga pasikeičia. Tačiau prisiminkite, kodėl jums patiko treniruotis. Gal jums patiko tam tikri pratimai, svoriai ar draugų kompanija kartu? Prisiminkite ir tuo pasinaudokite.

Ieškokite alternatyvų

Prieš atsisakydami sporto ieškokite alternatyvų, kaip praktikuoti sportą, kurį anksčiau praktikavote. Yra daugybė galimybių pakeisti sporto salės pratimus ir į kitą, naują sporto šaką. Taip pat pagalvokite, gal sportavote su kolegomis? Pasiūlykite jiems tai tęsti naujoje aplinkoje ar virtualiai.

Susikurkite rutiną

Neturėdami konkretaus dienos laiko, skirto mankštai, visada atidėliosite tai vėlesniam laikui, kol galiausiai laiko neliks ir mankštos neatliksite. Sukurkite įprotį, kuris padėtų mankštintis. Visada sportuokite tuo pačiu metu. Sukurdami įprotį ar planuodami iš anksto galite išvengti atidėliojimo.

Sportuokite linksmai

Sportas turi būti malonus ir suteikti jums laimės. Įtraukite į savo kasdienybę dalykus, kurie suteikia energijos ir pakelia nuotaiką. Sukurkite kiekvieno pratimo ar treniruotės grojaraštį. Tai gali padėti jums entuziastingiau treniruotis.

Parengė Aistė Blaževskyė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų