Testas: koks psichologinis barjeras jums trukdo lieknėti?

Vieni nori numesti porą kilogramų, kiti imasi milžiniškų pastangų, kad atsikratytų nekenčiamų riebalų. Tik kai kuriems pavyksta, kai kuriems – ne, nors visi gali daryti tuos pačius pratimus, laikytis tos pačios dietos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-03 11:42

Jeigu rezultato kaip nėra, taip nėra, kliudyti gali psichologiniai barjerai. Kad išsiaiškintumėte juos, atlikite šį testą.

Atsipalaiduokite. Įsivaizduokite, kad užsiimate kokiu nors sportu. Tuomet pažvelkite į pavaizduotus žmones ir pasirinkite tą, kuris jums artimiausias.

Rezultatai

1. Breikas

Jeigu jus patraukė šis paveikslėlis, tai sako, jog jūsų psichologinė problema ateina iš vaikystės. Jus pripratino reguliuoti gyvenimo klausimus per valgį. Dabar jūs per bet kokį emocinį stresą ar džiaugsmą pradedate užkandžiauti. Tokia paskatinimo ir nusiraminimo priemonė jums trukdo susigrąžinti geras formas.

Patarimas: perkelkite savo dėmesį nuo sunkaus maisto prie vaisių ar vandens. Tai jums padės išsivaduoti nuo pražūtingo įpročio.

2. Pratimai su kamuoliu

Reikalas tas, kad jums labai reikia apsaugos, ir dėl to jūs negalite sulieknėti. Intuityviai žmogus žino, kad juo gyvūnas didesnis, tuo jis labiau bauginantis. Būtent todėl jūs negalite numesti bereikalingų kilogramų. Taip jaučiatės saugesni, bet tai tik iliuzija.

Patarimas: pasistenkite rasti apsaugą kokiame nors artimame žmoguje. Arba pradėkite įsivaizduoti, kad esate gracinga pantera ar tigras, kurie yra grožio etalonas, bet tuo pačiu atrodo bauginančiai.

3. Jėgos pratimai

Jūsų nepasitikėjimas savimi ir noras slėptis nuo žmonių neleidžia jums sulieknėti. Jūs stengiatės „apsiauginti kokoną“, kuris jus gins nuo kitų. Jūs laikote, kad taip nepritraukiate dėmesio. Įtikinti, kad yra kitaip, jus bus labai sunku, kol patys to nepanorėsite.

Patarimas: jums verta pagalvoti, kad būdami statistiškai vidutiniško kūno sudėjimo jūs pritrauktumėte mažiau dėmesio. Tai jums tikrai padės.

4. Baletas

Jūs turite psichologinių problemų, susijusių su atsakomybe. Esate pripratę perkelti savo atsakomybę ant kitų asmenų poelgių ar ant aplinkybių. „Čia ne aš kaltas, kad valgau naktimis. Tiesiog man taip blogai ir gyvenimas toks...“ – pažįstama? Jums tiesiog trūksta valios, kuria galima išsiugdyti.

Patarimas: jums reikia imtis psichologinių pratimų, kurie padės treniruoti valią. Be to, jums reikia išmokti atsakyti už savo poelgius.

5. Gimnastika

Jūsų didžiausias priešas – vienatvė. Net jeigu esate santykiuose, tai sako, kad jums tiesiog nepakanka meilės. Todėl jūs ieškote panašaus jausmo valgyme. Galbūt jūs tiesiog bijote prisirišti, todėl turite daug draugų, bet vis tiek jaučiatės vieniši.

Patarimas: jums verta susirasti giminingą sielą. Nebijokite atsiverti kitiems žmonėms, tai jums bus tik į naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.