Psichologė pasiūlė pratimą, kaip greitai atsijungti nuo mąstymo apie karą

Pastaruoju metu esant itin dideliam srautui informacijos srautui apie karą, dalis žmonių pradeda jausti įtampą. Psichologė Silvestra Markuckienė kartu su „Žinių radijo“ laidos „Dienos klausimas“ vedėju Aurimu Peredniu išbandė pratimą, kuris padės greitai atsijungti nuo mąstymo apie karą. Šį pratimą tiesiog sėdėdami ant kėdės per kelias minutes galite išmėginti ir jūs.

 Antroje pratimo dalyje reikės ranką uždėti ant galvos, galvą nulenkti prie pieties, o žvilgsnį nukreipti tolyn į šoną.<br> 123rf nuotr.
 Antroje pratimo dalyje reikės ranką uždėti ant galvos, galvą nulenkti prie pieties, o žvilgsnį nukreipti tolyn į šoną.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-01 13:24

Psichologė S.Markuckienė laidos vedėjui sakė ir pati praktikoje taikanti šį mokslo teorija pagrįstą pratimą, kuris tikrai efektyvus.

Veiksmus atlikite savu tempu. Sėdėdami tiesiai pasukite galvą į vieną pusę. Pernelyg neįsitempkite, turi būti patogu. Pajuskite, kiek yra įtampos vienoje, kiek – kitoje kaklo pusėje ir taip pasukę galvą į šoną išbūkite kokias 30 sekundžių. Tada atsisukite ir kurį laiką žiūrėkite tiesiai prieš save.

Tuomet pasukite galvą į kitą pusę ir lygiai taip pat pajuskite, kiek yra įtampos kakle. Po 30 sekundžių grįžkite į pradinę padėtį, galite kažką nuryti, nusižiovauti, atsidusti.

Po to dešinę ranką uždėkite ant viršugalvio. Palenkite galvą link dešinio peties. Akis nukreipkite į kairę pusę kuo toliau į šoną ir į viršų. Taip žvelkite tolyn 30 sekundžių. Paskui vėl atsisėskite tiesiai; galbūt norėsis pasukioti galvą, o akys grįš į įprastą padėtį.

Po to darykite atvirkščiai – ant viršugalvio uždėkite kairę ranką, galvą lenkite prie kairio peties, o akis nukreipkite į dešinę pusę kuo toliau į šoną ir į viršų. Kvėpuokite ramiai, 30 sekundžių tiesiog žiūrėkite į viršų. Grįžkite į pradinę padėtį, galbūt norėsis pakraipyti galvą.

Tuomet trumpam vėl pasukite galvą į dešinę, paskui – į kairę pusę.

Šio pratimo esmė – atpalaiduojamas kaklas, o tuo pat metu „išjungiamas“ mąstymas apie karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.