5 būdai sukryžiuoti rankas: su kuriuo pašnekovu verčiau netęsti pokalbio

Kaip sužinoti pašnekovo emocinę būseną, jeigu jis visaip stengiasi ją nuslėpti? Pakanka pažiūrėti į jo rankas, tiksliau, į jų padėtį.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 12:05 PM

Pasirodo, netgi rankų sukryžiavimo būdai gali skirtis ir išduoti skirtingus dalykus.

1. Viena ranka laiko kitos alkūnę

Jūsų pašnekovas jaučia kažkokią vidinę baimę. Jo baimė gali būti nesusijusi su jumis asmeniškai ar su jūsų pokalbio tema. Galbūt kalbėdamas su jumis žmogus tuo pat metu galvoja apie praėjusius nemalonumus ar bando rasti netikėtai kilusios problemos sprendimą.

2. Abi plaštakos laiko žastus

Jūsų pokalbis, ko gero, nepatinka pašnekovui. Bet kuriuo atveju, žmogus patiria negatyvias emocijas, kalbėdamas su jumis. Galbūt jam nepatinka informacija, kurią jūs jam sakote, ar jūsų elgesio maniera pokalbio metu.

3. Rankos su suspaustais kumščiais ant pilvo

Pamatę tokią rankų padėtį būkite atsargūs. Jūsų pašnekovas jūsų atžvilgiu nusistatęs labai priešiškai. Būkite pasirengę tam, kad jūsų sakoma informacija bus priimta su nepasitikėjimu, jūs būsite palaikytas melagiu.

4. Rankos sukryžiuotos ant pilvo, plaštakos paslėptos

Esant tokiai rankų padėčiai verčiau pokalbį atidėti kitam laikui. Reikalas tas, kad žmogus akivaizdžiai blogos nuotaikos, ir jūsų pokalbis gali baigtis bereikalingu ginču ar apskritai dideliu pykčiu. Todėl, jeigu tai įmanoma, pasistenkite pasikalbėti jums reikalinga tema kiek vėliau.

5. Rankos sukryžiuotos ant krūtinės, viena plaštaka ant žasto

Žmogus su tokia rankų padėtimi bando nuo jūsų užsidaryti. Galbūt pašnekovas bijo jums išplepėti kokią nors paslaptį. O gal tiesiog nenori su jumis dalintis savo asmeninio gyvenimo detalėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.