5 klaidos, kurių turėtumėte vengti santykių pradžioje

Nauji santykiai dažnai tampa nemažu galvos skausmu, kai žmonės visomis išgalėmis stengiasi kuo geriau pasirodyti antrajai pusei ir sukurti stiprų ryšį. Vis dėlto britų santykių ekspertė Tina Wilson pastebėjo, kad kartais toks elgesys gali būti perteklinis.

Pora.<br>123rf nuotr.
Pora.<br>123rf nuotr.
Pora.<br>123rf nuotr.
Pora.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-12 13:28

Santykių ekspertė atskleidė pagrindines penkias klaidas, kurias dažniausiai žmonės daro santykių pradžioje.

1. Nemeluokite tam, kad patektumėte į kito širdį.

„Jei esi rimtai nusiteikęs naujiems santykiams, turėtum būti atviras ir nuoširdus nuo pat pirmų dienų. Jūs turite kartu augti emociškai ir reikia suprasti, kad pažeidžiamumas gali reikšti rimtus ir reikšmingus santykius, o ne silpnumą“, – sakė ekspertė.

T.Wilson pabrėžė, kad noras įtikti savo simpatijai ir bandymas kalbėti tik tai, ką ji nori girdėti, gali vesti į neišvengiamą išsiskyrimą.

„Pasakoti vien tai, ką manai, kad nori girdėti kitas žmogus, veda tik į neišvengiamą išsiskyrimą. Net jeigu toks melas yra pasitelkiamas geram tikslui, tiesa anksčiau ar vėliau vis tiek išaiškėja ir taip antra pusė lieka įskaudinta.

Santykiai negali būti grindžiami melu ir, jeigu tikrai žmogui rūpi jo antroji pusė, jis ją myli ir nenori nutraukti santykių, geriau būti atviram nuo santykių pradžios, net jei kai kurie klausimai ir yra nemalonūs“, – patarė ekspertė.

„Kai pagaliau paaiškėja tiesa ir viskas atleidžiama, partneriui gali būti pasąmoningai sunku vėl pasitikėti savo antrąja puse“, – pridūrė ji.

2. Nepasirodykite per daug rimti.

„Per stiprus nusiteikimas santykių pradžioje gali būti atgrasus. Pradedant bendrauti vienam su kitu reikia jaustis patogiai ir pažiūrėti, ar apskritai smagu leisti laiką kartu“, – kalbėjo ekspertė.

T.Wilson sakė, kad dažnai santykių pradžioje jaučiamas artimas ryšys, todėl norisi iškart išdėstyti savo ateities planus, tačiau tai gali išgąsdinti antrąją pusę.

„Juk nesinori įbauginti savo antros pusės, parodant, kad per esi daug įsitempęs ar pasiryžęs iškart užmegzti rimtus santykius? Parodykite, kad esate nusiteikęs kurti santykius kartu, tačiau negąsdinkite kito žmogaus savo viso gyvenimo planu su bendra ateitimi“, – kalbėjo ji.

3. Neapsimetinėkite.

„Natūralu, kad santykių pradžioje norisi palikti gerą įspūdį, tačiau persistengiant prarandamas autentiškumas. Apsimetinėjimas taip pat yra varginantis ir trumpalaikis, todėl ateis momentas, kai suprasi, kad apsimetinėti nėra patogu ir tavo kuriamas vaidmuo neatspindi tikrojo tavęs“, – sakė T.Wilson.

Santykių ekspertė taip pat pridūrė, kad apsimetinėjimas gali parodyti ir tai, kad prie kito asmens apskritai nejauku jaustis savimi, o tokie santykiai niekur neveda.

4. Neatšaukite planų.

Šių dienų pasaulyje veiklos veja viena kitą ir kartais planus tenka atšaukti. Vis dėlto T.Wilson sakė tokiais dalykais nepiktnaudžiauti, nes tai taip pat gali kenkti tvirtų santykių užmezgimui.

„Atšaukiami planai su savo simpatija yra pirmas žingsnis į nesutarimus ir kuo dažniau tai nutinka, tuo daugiau klausimų antrai pusei kyla. Toks elgesys parodo, kad kiti dalykai ar žmonės yra svarbesni nei žmogus, su kuriuo tareisi nueiti į pasimatymą.

Nei vieni santykiai nėra tobuli, tačiau per dažnas planų atšaukimas gali signalizuoti, kad ilgalaikių santykių su tokiu nepastoviu žmogumi kurti nereikėtų“, – sakė santykių ekspertė.

5. Nesiųskite dviprasmiškų signalų.

T.Wilson pasakojo, kad santykiuose neretai yra pastebimi klaidingi flirto ženklai, sukeliantys viltis antrajai pusei. Anot jos, toks žmonių tipas itin dažnai įskaudina savo simpatiją, todėl patartina į savo jausmus žiūrėti atidžiau.

„Kartais tokius klaidingus signalus siunčiantys asmenys turi keletą simpatijų, todėl toks elgesys situacijoje atsidūrusiam žmogui gali būti itin skaudus ir žeminantis.

Taip besielgiantys žmonės dažnai nesupranta tokių savo veiksmų, tad pravartu ir patiems pasitikrinti, ar nesiunčiate klaidingų signalų antrai pusei ir nesukeliate vilčių, kurios neišsipildys“, – kalbėjo ekspertė.

Parengta pagal dailymail.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.