Optinė iliuzija kelia audras: kokias komodos spalvas matote?

Socialiniame tinkle „Reddit“ iškilusi optinė iliuzija suskaldė komentatorius į dvi stovyklas. Ši situacija daugeliui priminė ir internetą sudrebinusią skandalingąją suknelę, kurią vieni mato kaip mėlyną ir juodą, o kiti – baltą ir auksinę. Panašus fenomenas yra klaidinanti komodos nuotrauka, kurioje stalčiai yra nudažyti balta ir rausva spalvomis. O galbūt pilka ir mėlyna?

Diskusijų audrą sukėlusi komoda.<br>„Reddit“ nuotr.
Diskusijų audrą sukėlusi komoda.<br>„Reddit“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-14 13:32

Socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas agamiegamer viename iš polapių įkėlė nuotrauką, klausdamas kitų vartotojų, kokią spalvų kombinaciją jie mato. „Balta ir rausva ar mėlyna ir pilka?“ – savo įraše klausė jis.

Per kelias akimirkas komentarų sekcija užsipildė kitų „Reddit“ vartotojų svarstymais, kokiomis gi spalvomis yra nudažytas šis baldas. Kai kurie taip įsitraukė į diskusiją, kad netgi susipyko su savo šeimomis ir draugais.

„Aš tikrai nemeluoju. Aš iš karto pamačiau rausvą ir baltą spalvas, o mano vaikinas, esantis šalia manęs, sako, kad tai pilka ir mėtinė“, – rašė viena vartotoja.

Atsakymai į agamiegamer iškeltą klausimą pasidalino tarp dviejų spalvų schemų su kai kuriomis išimtimis, kai vartotojams komoda pasirodė anglies juodumo ar žalios spalvos. Keletas vartotojų, siekdami išsiaiškinti tikrąjį atsakymą, bandė analizuoti ir apšvietimą, kuris buvo naudotas darant nuotrauką.

„Jei manai, kad tai buvo fotografuota dienos šviesoje, tuomet baldas atrodo baltos ir rausvos spalvų“, – aiškino vienas vartotojas.

„Jei galvotume, kad komoda buvo apšviesta rausvos spalvos (tokios, koks yra rėmelis virš komodos), tada ji atrodo pilkos ir mėtinės spalvų“, – rašė kitas.

„Dėl šios šiltos šviesos stalčių spalva negalėtų būti balta, todėl atrodo, kad ji gali būti melsva. Iš tikrųjų manau, kad spalvos yra purvina rausva arba violetinė ir mėlyna“, – svarstė dar vienas vartotojas.

Vienas „Reddit“ vartotojas pastebėjo, kad skaisčiai baltas atspindys komodos viršuje gali rodyti, kad fotografuojant šį baldą buvo naudojama ir fotoaparato blykstė, o tai taip pat gali iškreipti spalvas.

Vis dėlto ne visi komentatoriai stengėsi įžvelgti logišką spalvų paaiškinimą. Keletas vartotojų prašė įrašo autoriaus greičiau pasidalinti tikrąja komodos nuotrauka, kad ši diskusija nebeužsitęstų.

„Ne! Daugiau jokių civilizaciją skaldančių spalvų dėlionių“, – piktinosi vienas iš jų.

Galiausiai originali komodos nuotrauka buvo įkelta į komentarų skiltį, kad diskusija dar labiau neįsiaudrintų ir neskaldytų „Reddit“ bendruomenės.

„Atsakymas: komoda yra nudažyta pilka ir mėlyna spalvomis“, – pripažino vartotojai.

Vis dėlto net ir tuomet, kai buvo atskleista tiesa, dalis komentatorių nenustojo ginčytis ir įrodinėti savo tiesos.

„Ar tikrai? Ar ši komoda yra tavo namuose? Galbūt turi nuotrauką su dar geresniu apšvietimu? Man tikrai sunku patikėti, kad šis baldas nėra rausvas ir baltas“, – abejojo „Reddit“ vartotojas.

O kokią spalvų schemą matote Jūs?

Parengta pagal thesun.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.