Ranka prie veido: ar žinote, kuris gestas rodo, kad jums meluoja?

Pakanka pastebėti keletą, regis, nereikšmingų pašnekovo rankų judesių, ir jūs galite skaityti jį kaip atverstą knygą. Šie gestai išduoda jo nusiteikimą jūsų atžvilgiu ir net ketinimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 1:28 PM

1. Pirštai prie burnos ar joje

Pašnekovui labai reikia jūsų pagalbos, nors jis gali to ir neparodyti. Greičiausiai žmogus, su kuriuo bendraujate, tiesiog drovisi paprašyti jūsų palaikymo, kad neatrodytų jūsų akyse bejėgiu ir savimi nepasitikinčiu žmogumi.

2. Ranka paremtas skruostas arba smakras

Tikėtina, kad pašnekovui su jumis labai nuobodu. Panašu, kad jo visiškai nedomina jūsų pranešama informacija. Nors gali būti, kad jūsų pašnekovui tiesiog skauda kaklą ir jam sunku laikyti galvą tiesioje padėtyje.

3. Pirštas prie smilkinio ar akies

Greičiausiai pašnekovas jus vertina. Toks geras būdingas menkai pažįstamiems pašnekovams, kurie su jumis kalbasi pirmą kartą. Nereikia baimintis vertinimo, nes tai natūralus jūsų pašnekovo noras suprasti, kas jūs per žmogus.

4. Smakro glostymas

Šis ženklas sako, kad jūsų pašnekovas, klausydamasis jūsų, bando priimti kažkokį vidinį sprendimą. Deja, pagal šį gestą sudėtinga pasakyti, ar tas sprendimas bus teigiamas, ar neigiamas. Bet kuriuo atveju, jūs tai suprasite kiek vėliau.

5. Pirštai liečia nosį

Pamatę tokį atsitiktinį gestą, galite neabejoti, kad pašnekovas bando jus apgauti ar sąmoningai pasidalinti klaidinga informacija. Bet neskubėkite daryti kategoriškų išvadų ir kaltinti žmogų melu. Galbūt jūsų pašnekovui tiesiog panižo nosį.

6. Ausies glostinėjimas

Tikėtina, kad informacija, kurią perduodate pašnekovui, jam labai nepatinka. Glostinėdamas savo ausį, jūsų pašnekovas tarsi bando ją pridengti, kad negirdėtų to, ką jūs sakote.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.