Psichoterapeutas Eugenijus Laurinaitis: „Dirbti reikia nesistengiant“

Šiandieniniame pasaulyje, kuriame pokyčiai vyksta milžinišku tempu, o politinės ir socialinės situacijos keliami iššūkiai rodo, kad įprasti skirtingų problemų sprendimai nebegalioja, kyla klausimas, apie kokias kompetencijas, įgūdžius ir savybes turime kalbėti jau šiandien. Atsakymą, regis, žino vienintelis nuotolinis universitetas moterims Lietuvoje „WoW University“, sukūręs Ateities įgūdžių kursą.

E.Laurinaitis.<br> Lrytas.lt koliažas.
E.Laurinaitis.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Darbas.<br> 123rf nuotr.
 Darbas.<br> 123rf nuotr.
E.Laurinaitis.<br> G.Rein nuotr.
E.Laurinaitis.<br> G.Rein nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 1:43 PM

Ketvirtadienį vykusioje pirmoje šios sesijos paskaitoje, kurią vedė vienas geriausiai žinomų psichterapeutų Lietuvoje, medicinos mokslų daktaras Eugenijus Laurinaitis, daugiau kaip 400 dalyvių išgirdo, kaip pagerinti asmeninį efektyvumą, atrasti vidinę ramybę ir galiausiai – sulaukti sėkmės.

Vizionierė, antreprenerė, „WoW University“ įkūrėja bei vadovė Inga Jablonskė sako, kad šis kursas – tai gidas prasmingam ir įdomiam asmeniniam augimui, o pirmoji jo paskaita – svarbus įvykis visai „WoW University“ bendruomenei: pirmą kartą susitikimas su dalyvėmis vyko ne tik virtualiai, bet ir gyvai.

„Labai gera matyti tiek daug smalsių, įkvepiančių ir kūrybingų moterų vienoje vietoje. Tikiu, kad jų akyse spindintis smalsumas, žingeidumas ir atvirumas pokyčiams bei mūsų lektorių suteiktų žinių sintezė, taps daugelio dalyvių profesinės bei asmeninės sėkmės pradžia“, – neabejoja ji.

Kokių įgūdžių įgis 12 savaičių kursą baigusios moterys? I. Jablonskė pasakoja, kad be viešojo kalbėjimo, emocinio intelekto, laiko planavimo, streso valdymo, kūrybiškumo ir efektyvios komunikacijos daug dėmesio bus skiriama tiems įgūdžiams, kuriems neretai visuomenėje vis dar pritrūksta dėmesio: pokyčių valdymui, prasmės ir vertės kūrimui, asmeninių talentų atskleidimui, komandiškumui, inovatyviam mąstymui ar asmeninei lyderystei.

„Mūsų universiteto programos yra kuriamos remiantis holistiniu principu – tai reiškia, kad „WoW University“ įgytas žinias galima pritaikyti ne tik savo profesinėje veikloje, bet ir įvairiose gyvenimo situacijose. Ir tos kompetencijos, kurias dalyvės įgis kurso metu, joms bus nepaprastai reikalingos ne tik ateityje, bet jau dabar. Dėl to didelį dėmesį skiriame praktiniams įgūdžiams – žinios be praktinių įgūdžių negali padaryti pokyčio gyvenime“, – sako ji.

Pirmą kurso paskaitą pradėjęs dr. E. Laurinaitis visas dalyves prajuokino sakydamas, kad žodis „stengtis“ – keiksmažodis. „Dirbti reikia nesistengiant, bet mylint ir mokant savo darbą. Sutinku daug pacientų, kuriuos apnikęs savęs nerealizavimo jausmas.

Todėl visiems noriu pasakyti – yra tik vienas žmogus, kurį galime pakeisti: save. O viena svarbiausių asmeninių kompetencijų – gyventi savo gyvenimą ir mokytis iš sėkmių, o ne nesėkmių“, – pabrėžė pirmą kartą moterims šią paskaitą skaitęs lektorius.

Visą Ateities kursą sudaro 13 paskaitų, kurias ves savo srities profesionalai: aktorius, „Godopoco“ metodo autorius, viešojo kalbėjimo specialistas Andrius Žebrauskas, „OVC Consulting“ partneris, koučingo specialistas Tomas Misiukonis, asmeninio efektyvumo treneris, DaVinci 365® ARCHITECTUS pokyčių programos autorius Tomas Kaulinskas, asmeninių finansų ekspertė, verslininkė Odeta Bložienė, inovacijų laboratorijos „Future Leadership“ įkūrėja ir inovacijų kūrimo konsultantė Justina Klyvienė, dailininkė, iliustratorė, leidyklos įkūrėja ir leidėja Sigutė Ach bei daugelis kitų.

„Labai džiaugiuosi, kad Ateities kurse paliesime tiek daug skirtingų temų, o jas pristatys geriausi srities ekspertai, lektoriai, kūrybininkai ir praktikai šalyje“, – neslepia I. Jablonskė ir priduria, kad tik dabar apie kursą sužinojusios moterys dar gali spėti prie jo prisijungti – registracija vyksta iki spalio 5 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.