Iš anapus sugrįžęs vyras atskleidė, kaip atrodo pomirtinis gyvenimas

Australas Alisteras Blake‘as (61 m.) pusantros valandos praleidęs pomirtiniame pasaulyje, papasakojo savo prisiminimus iš anapus. Jis sako, kad situacija buvo tokia baugi, kad smegenys pačios užblokavo net kelių dienų patirtį.

Artimi mirčiai išgyvenimai dažnai atrodo dar tikresni nei realybė, o tokias patirtis sukelia neveiklios smegenys.<br>123rf.com nuotr.
Artimi mirčiai išgyvenimai dažnai atrodo dar tikresni nei realybė, o tokias patirtis sukelia neveiklios smegenys.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2022, 11:55 AM

Alisteras Blake‘as 2019 m. sausį patyrė širdies smūgį. Jo žmona Melinda pamena, kaip pabudusi vieną rytą pamatė savo vyrą gurguliuojantį ir nereaguojantį į aplinkinį pasaulį. 20 minučių savo vyrą ji bandė atgaivinti pati iki tol, kol atvyko greitoji pagalba. Vis dėlto, atvykus medikams, Alisteras jau buvo negyvas.

Nepaisant to, medikai toliau dirbo ir stengėsi atgaivinti Alisterą, teikdami jam gaivindami ir net aštuonis kartus panaudodami defibriliatorių. Po beviltiškų Melindos bandymų suteikti vyrui dirbtinį kvėpavimą ir paramedikų pastangų buvo konstatuota, kad vyras pusantros valandos buvo kliniškai miręs. Alistero žmona jau buvo beprarandanti viltį, kai medikams pagaliau pavyko surasti jo pulsą ir širdis vėl pradėjo plakti.

„Iš esmės, pusantros valandos aš buvau miręs. Pamenu, kaip guliausi miegoti šeštadienio vakarą, o kitas prisiminimas buvo jau ketvirtadienio rytas, kai ligoninėje mane vežė į kardiologinį skyrių priežiūrai. Mano smegenys visiškai užblokavo viską, kas vyko tarp šių dviejų dienų“, – pasakojo vyras.

Nors įprasta manyti, kad prieš mirštant žmonės mato šviesą tunelio gale ar panašius dalykus, tačiau Alisteras visa tai neigia.

„Daugybė žmonių manęs klausė, ar ką nors mačiau ir atsimenu, tačiau ne, aš nieko nemačiau. Jokių ryškių šviesų, nieko panašaus“, – kalbėjo australas.

Frankstono ligoninės medikams pavyko atblokuoti vieną iš Alistero arterijų ir įvesti širdies stimuliatorių. Po šios bauginančios patirties vyras sumažino savo darbo valandų skaičių, kad daugiau laiko galėtų praleisti su šeima ir draugais. Po nelaimės jis taip pat pradėjo sveikiau maitintis ir daugiau sportuoti.

Pasak belgų neurologo Steveno Laureys, artimi mirčiai išgyvenimai dažnai atrodo dar tikresni nei realybė, o tokias patirtis sukelia neveiklios smegenys. Jo tyrimai taip pat rodo, kad kai kurie žmonės, kitaip nei Alisteras, po tokių patirčių gali prisiminti itin ryškius vaizdinius.

„Kartais žmonės, būdami arti mirties, prisimena, kaip tarsi pakilo iš savo kūno, matė ryškią šviesą ar ėjo ilgu tuneliu. Visa tai yra garsiosios mirčiai artimos patirties elementai, tačiau juos patiria ne visi“, – pasakojo neurologas.

Parengta pagal ladbible.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.