Kalėdines dovanas iškeitė į gerus darbus: kviečia sekti savo pavyzdžiu

Artėjančios gražiausios metų šventės įmonių viduje kelia klausimą, kaip jas pasitikti – vieni organizuoja kalėdinius vakarėlius, kiti skuba darbuotojams pirkti dovanas, o treti jau įprastą šventinį modelį išmaino į prasmingus darbus – organizuoja paramą. Pastarasis tapo kone vienbalsiu pasirinkimu vienoje iš šalyje veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų.

 Kalėdos.<br> 123rf nuotr.
 Kalėdos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-28 14:39

Affidea Lietuva“ visos Lietuvos mastu atliko darbuotojų apklausą, kuria buvo siekiama išsiaiškinti jų nuomonę apie šių metų šventimo būdą. Didžioji dauguma darbuotojų savo balsą atidavė išreikšdami norą, kad šiemet vietoje dovanų, būtų skirta parama tiems, kam to labiausiai reikia – paramų fondams. Šiems biudžetas bus išdalintas procentaliai, pagal darbuotojų balsus.

Vieni jų – Rimanto Kaukėno paramos grupė, kuri teikia pagalbą onkologinėmis ir kitomis ligomis sergantiems vaikams. Šio fondo komunikacijos vadovė Emilija Dikčiūtė pažymi, kad parama tai nėra tik į sąskaitą pervesti pinigai, už to slypi kur kas daugiau – visokeriopa pagalba ir emocija, palengvinanti gyvybiškai pavojingomis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą.

„Žodyje parama telpa daugybė iniciatyvų. Tai gali būti medicininės įrangos aprūpinimas gydymo įstaigoms, gyvybiškai svarbių medikamentų užtikrinimas ar suteikta emocija, kuri yra svarbi kiekvienam sergančiajam vaikui viso gydymo ir sveikimo metu“, – pažymi ji, pridurdama, kad verslų pagalba tampa neįkainojama galimybe, užtikrinančia nenutrūkstamos pagalbos teikimą ir daugelio vaikų svajonių įgyvendinimą.

„Affidea Lietuva“ savo paramą taip pat skirs dar dviem fondam. Maltiečių ordinui, kuris teikia pagalbą vienišiems seneliams, stokojančiose šeimose augantiems vaikams, neįgaliesiems, sunkumus išgyvenantiems asmenims, pabėgėliams. Taipogi „Blue/Yellow“ paramos organizacijai, kuri padeda Ukrainai kovoje su Rusijos agresija. Visi minėtieji fondai pasirinkti atsižvelgiant į artimiausias medicinos įmonių grupės vertybes, o auka šiuos fondus pasieks dar iki Kalėdų.

Įmonės personalo direktorė Giedrė Teresevičienė pasakoja, kad patys darbuotojai buvo iniciatoriai to, kad jų pačių kalėdinės dovanos virstų reikšmingu darbu.

„Tai pavyzdys, kuomet patys darbuotojai kuria įmonę, kuria gali didžiuotis. Didžioji dalis jų nuo pat pradžių rodė iniciatyvą, kad šiemet būtų prasminga atsisakyti dovanų ir aukoti, tad beliko išsiaiškinti, ar likusi darbuotojų dalis – bendrai „Affidea Lietuva“ gretose yra apie 1000 darbuotojų – su tuo sutinka. Apklausus visos Lietuvos darbuotojus, šią idėją palaikė net 92 proc.“, – sako personalo vadovė, pridurdama, kad džiaugiasi, jog vertybes, kurios yra skatinamos darbe, atsispindi ir asmeniniame gyvenime.

Nors idėja aukoti paramos fondams nėra nauja, daugelis įmonių vis dėlto to nedaro. G. Teresevičienė viliasi, kad jų pavyzdiu šiemet paseks daugiau verslo įstaigų.

„Tikimės, kad ir kitos įmonės gausiai prisijungs prie šios iniciatyvos, atsisakys bereikalingo vartojimo ir gamybai sunaudojamų energijos kaštų. Kalėdiniai biudžetai galėtų būti naudojami kur kas prasmingiau, sukuriant tikrai reikšmingą pokytį visuomenėje“, – teigia personalo ekspertė.

R. Kaukėno paramos grupės komunikacijos vadovė E. Dikčiūtė antrina personalo ekspertei ir pažymi, kad visi norintys prisidėti, tai padaryti gali ir skirdami savo laiką savanorystei.

„Paramą ir labdarą užtikrinančių organizacijų tikslas yra skatinti visuomenę daryti gerus darbus, savanorystė – vienas iš būdų. Kiekvienas gali pasidalinti savo veikla ar hobiais su vaikais. Šiam tikslui yra organizuojami pasibuvimai ar renginiai ligoninėse, kurių metu įvairaus amato žmonės gali prisidėti vedant vaikams užsiėmimus ar dalijantis istorijomis“, – vardija įvairias galimybes daryti gerus darbus fondo komunikacijos vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.