Gatvės menų festivalis ieško garbingo amžiaus superherojų

Birželio 29 – liepos 2 dienomis Vilnius taps didele gatvės menų žaidimų aikštele, kurioje bus pristatomi užsienio ir lietuvių šokio spektakliai, šiuolaikinio cirko pasirodymai, interaktyvios ekskursijos ir dar daug visko! Menų spaustuvės organizuojamas tarptautinis gatvės menų festivalis SPOT viešose miesto erdvėse vyks jau šeštąjį kartą ir kaip visada bus nemokamas ir atviras visiems!

 Pavargę mėlyni herojai.<br>Daniel Suaka nuotr.
 Pavargę mėlyni herojai.<br>Daniel Suaka nuotr.
 Pavargę mėlyni herojai.<br>Daniel Suaka nuotr.
 Pavargę mėlyni herojai.<br>Daniel Suaka nuotr.
 Pavargę mėlyni herojai.<br>Daniel Suaka nuotr.
 Pavargę mėlyni herojai.<br>Daniel Suaka nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-06-07 10:13, atnaujinta 2023-06-13 14:27

Šių metų SPOT programoje išvysime ne tik skirtingus pasirodymus, tačiau bus galima sudalyvauti ir festivalio edukacinėje programoje, kurioje jau ne pirmus metus vykstanti edukacija moksleiviams „Jaunasis kritikas“ bei edukacija skirta norintiems rašyti apie šiuolaikinius scenos menus – „Scenos konTEKSTAI“.

Šiemet festivalio SPOT organizatoriai ieško ir vyresnių garbingo amžiaus žmonių, kurie norėtų tapti festivalio dalimi ir dalyvaudami kūrybinėse dirbtuvėse su menininkais iš Šveicarijos surengti viešą pasirodymą – „Pavargę, mėlyni herojai“ (ang. Blue Tired Heroes)!

Šio edukacinio projekto tikslas eksperimentuoti su herojiško Supermeno personažo įkūnijimu, naudojant itin paprastą kostiumą, visuomenei pažįstamą nuo mažų dienų – mėlyną pižamą, raudonus apatinius, raudonas kojines ir raudoną apsiaustą, o taip pat atskleisti komišką Supermeno, kuris susitaikė su savo amžiumi, įvaizdį, priešingą superherojaus amžinos jaunystės paveikslui.

Kas yra herojus? Su kuo asocijuojasi Supermenas? Supermenas – vienintelis superherojus, neturintis žmogiškosios kilmės – jis kilęs iš kitur, o jo misija išgelbėti pasaulį, ypač Ameriką! Jis buvo sukurtas tuo metu, kai visuomenei labai reikėjo tokio herojaus ir jo vertybių.

Supermenas taip pat yra vienintelis herojus, kuris nesislepia po kauke. Jo bruožai yra jo esmė, jo kostiumas – tikroji jo tapatybė. Šiandien esame superherojų sugrįžimo laikotarpyje. Naujųjų jų versijų daugėja, jie reklamuojami visose srityse nuo sporto iki roko muzikos. Reklamose vaizduojami futbolininkai, turintys antgamtinių galių, gebantys kamuolį spirti taip, jog jis apskrietų aplink Žemę.

SPOT festivalio metu šveicarų menininkai drauge su šio projekto kūrėju Massimo Furlan kviečia vyresnius nei 60 metų žmones registruotis į kūrybines dirbtuves ir tapti superherojais! „Blue Tired Heroes“ pasirodymas vyks birželio 29 ir 30 dienomis, Vilniaus erdvėse!

Registraciją į šią festivalio edukaciją galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą