7 netikėti dalykai, kurie rodo, kad jūsų santykiai netruks ilgai

Kiekvienuose santykiuose būna pakilimų ir nuosmukių – tai visai normalu ir nereiškia, kad netrukus partneriai išsiskirs.

Dažnas asmeninio gyvenimo demonstravimas socialiniuose tinkluose – viena iš raudonų vėliavų.<br> 123rf nuotr.
Dažnas asmeninio gyvenimo demonstravimas socialiniuose tinkluose – viena iš raudonų vėliavų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-15 12:40

Tačiau yra ženklų, kurie gali pasirodyti labai netikėti, kurie gali parodyti, kad santykių laukia neišvengiama pabaiga, jeigu pora nepradės dirbti su savimi ir keisti savo elgesio.

1. Ar šypsotės vaikystės nuotraukose?

Pasirodo, žmogaus veido išraiška jo vaikystės nuotraukose gali atskleisti, ar jis linkęs išsiskirti, ar ne.

Gali būti nelengva tuo patikėti, bet atlikę ne vieną psichologinį testą mokslininkai nustatė, kad vaikai, kurie savo mokyklinėse nuotraukose atrodo paniurę, vėlesniame gyvenime išsiskiria daug dažniau, nei tie, kurie nuoširdžiai šypsosi.

2. Šalia partnerio jaučiatės nejaukiai

Jeigu nesant jokios akivaizdžios priežasties šalia savo partnerio jaučiatės nepatogiai, tai gali būti įspėjimo ženklas.

Jeigu šalia partnerio nuolat jaučiatės nejaukiai, skauda galvą, nugarą ir pan., t.y., šalia partnerio jaučiate fizinį diskomfortą ar įtampą, tai yra nerimo ženklas.

Palyginkite šiuos pojūčius, kai esate vieni ar su kitais žmonėmis. Jeigu bet kurioje kitoje situacijoje jūs jaučiatės ramūs, išskyrus tuomet, kai šalia yra jūsų partneris, tai gali reikšti, kad jūs nenorite su juo būti bent jau šiuo momentu. Na, o jeigu jaučiate šiuos simptomus visą laiką, ko gero, verta susimąstyti apie priežastis.

3. Jūsų partneris dažnai viešina jūsų asmeninį gyvenimą

Technologijų amžiuje sunku nuo jų atsiriboti. Socialiniai tinklai, pokalbių programėlės, internetiniai žaidimai – visi šie dalykai jus atitraukia nuo jūsų santykių, ypač jei jūsų partneris negali atrasti sveikos pusiausvyros tarp interneto ir bendravimo su jumis.

Šiais laikais dalis porų išsiskiria dėl vieno iš partnerių priklausomybės nuo interneto. Jeigu jūsų partneris krauna į socialinius tinklus daugybę jūsų bendrų asmenukių, istorijų, ir nepastebi, kad jums tai nepatinka, galbūt jūsų nuomonė jam nesvarbi.

4. Jūsų partneris jus pertraukia kalbant

Gera komunikacija tarp partnerių yra svarbi sveikų santykių dalis. Bendravimo problemos yra dažniausias veiksnys, vedantis į skyrybas. Jeigu jus dažnai nutraukia kalbant ar neatsižvelgia į jūsų norus, tai yra raudona vėliava. Panašiai yra su nuolatiniu savo partnerio taisymu ir pastabomis.

5. Jūs nuolat turite finansinių problemų

Visai normalu, jei šeima patiria laikinų finansinių sunkumų. Gyvenime visko gali nutikti, svarbiausia – kaip jūs ir jūsų partneris susidorojate su situacija. Tačiau jeigu finansiniai sunkumai yra nuolatiniai, tai priežastis susimąstyti, nes finansinės problemos yra viena iš pagrindinių skyrybų priežasčių.

6. Jūsų partnerio artimieji jus kritikuoja

Kai tėvai kišasi į savo vaikų santuokinį gyvenimą, jie jį griauna. Nes jų nuomonė visada yra išankstinė ir vienpusė. Tėvai nesuvokia, kad jie pažeidžia jūsų ir jūsų partnerio ribas. Net jeigu jūs galite atvirai kalbėtis su savo tėvais, galite patirti problemas su savo partnerio šeima, ypač jeigu jie jūsų iš tiesų nemėgsta, o jūsų partneris atrodo to nepastebintis.

Situacija gali tapti dar blogesnė, jeigu jūsų partnerio tėvai išsiskyrę. Tyrimas rodo, kad šie žmonės gali negatyviai paveikti aplink esančių porų šeiminį gyvenimą.

7. Jūs miegate siauroje lovoje

Dėl abiejų partnerių psichinės ir fizinės sveikatos yra geriau miegoti atskirai arba plačioje lovoje. Prasta miego kokybė, greta kitų dalykų, gali nulemti skyrybas. Todėl jei norite išlaikyti tvirtus santykius, turite gerai išsimiegoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.