Kavos puodelis išgelbėjo santuoką: tereikia vos penkių minučių

Naujas įprotis, kuriam užtenka vos penkių minučių per dieną, gali atgaivinti jūsų santykius.

 Kavos gėrimas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Kavos gėrimas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2024, 11:43 AM

Anot santykių ekspertės ir gyvenimo trenerės Aston Simmonds, jeigu dieną pradėsite nuo puodelio kavos ir pokalbio su savo partneriu, išvengsite skyrybų.

„Tai su vyru darome kiekvieną dieną. Tai nuostabus įprotis, kuris leido mums suartėti“, – tėvų forume „Kidspot“ rašė A.Simmonds.

„Galiu garantuoti, kad net ir trumpas penkių minučių pokalbis turės teigiamą poveikį ne tik jūsų santykiams, bet ir kitiems gyvenimo aspektams“, – tikino santykių ekspertė.

Moteris atskleidė, kad vos pieš ketverius metus ji ir jos vyras pirmą kartą pradėjo galvoti apie skyrybas. Tuo metu jie kalbėdavosi tik apie namų ruošos darbus, sąskaitas ir vaikų auklėjimą. Be to, šiuos pokalbius dažnai lydėjo ginčai apie tai, kuris iš jų įdeda daugiau pastangų.

„Dėl darbo, maisto ruošimo, vaikų maudymo ir namų valymo mes nebeturėjome laiko ramiai pasikalbėti ir pasidalinti savo mintimis“, – prisiminė A.Simmonds.

Taigi vietoj to, kad jie greitai išgertų savo kavą ir iš karto išskubėtų į darbus, pora nusprendė trumpam stabtelėti ir išnaudoti tas kelias minutes, praleistas mėgaujantis kava, atviram pokalbiui, siekiant išgelbėti jų ryšį.

„Tai ne tik išsaugojo mūsų santuoką, bet ir kardinaliai pakeitė mudviejų santykius, – rašė A.Simmonds. – Kodėl? Nes tai nėra tik būdas gauti kofeino. Tai tikras santykių triukas, kuris padeda mums išlaikyti ryšį šiame chaotiškame gyvenime.“

Santykių ekspertė atskleidė, kad dažniausias jos klientų nusiskundimas yra bendravimo problemos. Tačiau šis paprastas įprotis gali akimirksniu viską pakeisti.

„Aš nuoširdžiai tikiu, kad esminis skirtumas tarp laimingų ir griūvančių santykių yra reguliarus bendravimas. Kai pora kalbasi kasdien, o ne tik tada, kai jiems viskas įgrysta“, – rašė A.Simmonds.

Pirma, jie pasidalina savo jausmais ir atidžiai klausosi to, ką sako kitas žmogus. Tuomet jie apsvarsto teigiamus savo partnerio ir santykių aspektus. Kaip aiškino ekspertė: „Prieš kalbant apie taisytinus dalykus, reikia partnerį įvertinti ir pagirti.“

„Trečioji pokalbio prie kavos puodelio dalis yra skirta saugios erdvės sukūrimui, kad jūsų partneris galėtų išreikšti savo susirūpinimą, nerimą ar neišsakytas mintis“, – tęsė A.Simmonds.

„Labai svarbu, kad abu partneriai jaustųsi patogiai ir saugiai. Pora turėtų siekti sukurti atmosferą, kurioje nei vienas nebijotų likti pasmerktas“, – rašė santykių ekspertė.

Po to A.Simmonds rekomenduoja skirti kelias minutes tiek asmeniniams, tiek bendriems tikslams. Pasak ekspertės, tai ne tik padeda suderinti partnerių ateities vizijas, bet ir leidžia sugalvoti būdų, kaip jie galėtų vienas kitą paremti.

Galiausiai A.Simmonds su savo vyru nusprendžia, kokių veiksmų jie imsis, pavyzdžiui, galbūt jiems reiktų suplanuoti romantišką pasimatymą?

„Paskutinis proceso žingsnis – išsiaiškinti konkrečius veiksmus, kurių reikia imtis, ir kartu nuspręsti, kokie sprendimai būtų geriausi“, – teigė A.Simmonds.

Parengta pagal nypost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.