Ekspertė atskleidė, kada po pažinties geriausia pradėti intymius santykius: dauguma daro klaidą

Santykių ekspertė, pažinčių agentūros „Meilės harmonija“ įkūrėja Vilma Šiaučiūnienė sako, kad jau vasario pradžioje pažinčių svetainę užplūsta vienišiai, ieškantys ilgalaikių ir romantiškų santykių.

 V.Šiaučiūnienė.<br> 123rf nuotr.
 V.Šiaučiūnienė.<br> 123rf nuotr.
 Pora.<br> 123rf nuotr.
 Pora.<br> 123rf nuotr.
 V.Šiaučiūnienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 V.Šiaučiūnienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 V.Šiaučiūnienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 V.Šiaučiūnienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 4:38 PM

„Tarsi koks prabudimas ištinka prieš Šv. Valentino dieną. Tuo metu padvigubėja, o kartais net ir patrigubėja skaičius norinčiųjų atrasti sau artimą žmogų ir užmegzti romantiškus ilgalaikius santykius.

Būtent vasarį būna pats pikas – mėnesio pradžioje prasideda ir tęsiasi visą pavasarį. Vienišiai staiga tarsi prabunda ir pradeda aktyviai rašyti, klausinėti, kaip jiems rasti savo sielos puselę ir užmegzti bei išlaikyti ilgalaikius santykius“, – pasakoja keturioliktus metus veikiančios pažinčių agentūros įkūrėja.

Pasak santykių ekspertės, kuri žmogaus charakterio savybes gali pasakyti ir iš jo veido bruožų, vienodai aktyvūs šiuo metu pasidaro tiek vyrai, tiek moterys.

„Skambučių sulaukiu vienodai tiek iš vyrų, tiek iš moterų. Išskirčiau tik tai, kad aktyvesni žmonės tampa savaitgaliais, o ne darbo dienomis. Vieni man rašo laiškus, kiti – asmenines žinutes per socialinius tinklus siunčia, treti skambina ir tiesiai klausia patarimo, ką jiems daryti“, – patirtimi dalijasi santykių ekspertė.

V. Šiaučiūnienė sako, kad vasaris jai ypač aktyvus mėnuo. Kiekvienais metais per Šv. Valentino dieną ji organizuoja individualius ir grupinius pažinčių vakarus, kurių metu tarp porų ne tik užsimezga romantiški santykiai, bet ir susikuria šeimos.

„Faktiškai jau keturiolika metų per kiekvieną Meilės dieną į gyvenimą išleidžiu ne po vieną, o po kelias laimingas poras. Džiaugiuosi, kad šią dieną yra susipažinusi ne viena pora. Kai kurios susituokė, augina atžalas ir sėkmingai gyvena.

Smagu, kad per Valentino dieną sveikindami vienas kitą su pažinties metinėmis, jie neužmiršta ir manęs. Tai atviruką, tai gėlių puokštę atsiunčia, tai tiesiog šiltą padėkos žinutę parašo“, – džiaugiasi santykių ekspertė, veiklą vystanti visoje Europoje ir JAV.

Vieną tokių renginių ji organizavo ir Londone. Jo metu daugiau nei penkiasdešimt vienišų žmonių vienoje vietoje pažindinosi vienas su kitu. Tai buvo vienas sėkmingiausių Vilmos Šiaučiūnienės organizuotų renginių.

Pataria intymius santykius pradėti tik po 3 mėnesių

Paklausta, ką ji, kaip santykių ekspertė, patartų ką tik pažintį užmezgusiai porai, Vilma Šiaučiūnienė žodžių nevynioja į vatą ir tiesiai sako, kad didžiausia klaida – pažintį pradėti intymiais santykiais.

„Mano patirtis rodo, jog nesvarbu, kiek porai metų ir kokie šiuolaikiški dabar esame, intymius santykius pradėti rekomenduoju ne anksčiau kaip po 3 pažinties mėnesių. Ypač moterims rekomenduoju intymiems santykiams atsiduoti tik pažinus žmogų, išsiaiškinus suderinamumą ir supratus, ko iš tiesų abu siekia iš santykių, kokie abiejų tikslai ir ketinimai.

Nereikia skubėti, nes vyrai, ypač po skyrybų, ieško lengvų aukų, kad galėtų pažaisti. Todėl geriau išlaukti ir įsitikinti, kad abiejų ketinimai vienodi. Kitu atveju moterys dažnai pasijaučia neįvertintos, apgautos. Tokie jausmai užplūsta tuomet, kai išdaliname save.

Todėl linkiu branginti save ir rinktis visaverčius santykius, – sako V. Šiaučiūnienė ir čia pat priduria, kad ir moterys ne visada šventos. – Tiesa, daugeliu atvejų ir moterys siekia tik sulaukti vyro dėmesio ir pažaisti jo pinigine.“

Vyresni jaučiasi gerokai vienišesni nei jaunesni

Pažinčių agentūros įkūrėja pastebi, kad ypač vieniši jaučiasi tie žmonės, kuriems per penkiasdešimt ar šešiasdešimt metų.

„Daugelis po penkiasdešimtmečio jau prarado viltį kada nors susirasti antrąją pusę. Todėl jiems ypač reikia palaikymo, įkvepiančių susitikimų, o kartais net ir profesionalų pagalbos. Ne visiems užtenka drąsos patiems ieškoti santykių, kiti nežino, kur ir kaip tai daryti. Todėl tikrai visiems vienišiams rekomenduoju per Meilės dieną nelikti namie. Išeikite į miestą, kavinę ar restoraną – gal ten netyčia taip pat jūsų lauks vieniša širdis.“

Tiek individualius, tiek grupinius pasimatymus organizuojanti moteris sako, kad jos praktikoje pasitaiko ir tokių žmonių, kurie dešimt metų galvoja, kad reikia antros pusės, mąsto, ruošiasi ir tik tada ryžtasi paskambinti ir paprašyti pagalbos.

„Žmonės labai skirtingi. Vieni drąsesni, kiti drovesni. Vieni anksčiau subręsta įsipareigojimams, kiti vėliau – kiekvienam savas laikas“, – sako pažinčių agentūros įkūrėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.