Kodėl žymios moterys nusimeta drabužius? (nuotraukos)

Priminti apie save ir priversti žmones kalbėti – toks buvo atlikėjos Elenos Puidokaitės-Atlantos (28 m.) tikslas.

Elena Puidokaitė-Atlanta dainininkė (28 m.)<br>Oksana Točickaja
Elena Puidokaitė-Atlanta dainininkė (28 m.)<br>Oksana Točickaja
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija DŪDĖNAITĖ

2010-03-09 04:06, atnaujinta 2018-04-05 04:36

Moteris džiaugiasi, kad jį pasiekė, tačiau tikina, kad pozuoti visiškai nuoga niekada nesutiktų. Tiesa, tokią nuotrauką atlikėja jau turi, bet ji yra skirta tik mylimojo Donato Kisieliaus akims.

Pikantiška fotosesija buvo ne avantiūra, o apgalvotas atlikėjos žingsnis. Atlanta grįžta į sceną, ruošiasi pristatyti naują albumą, todėl jai reikėjo vėl atkreipti į save dėmesį.

„Jeigu man būtų 18 metų ir pati dar nelabai galėčiau suvokti savo veiksmų pasekmių, gal tai ir būtų avantiūra. O dabar labai gerai suprantu, ką ir kodėl darau, todėl viskas buvo iš anksto suplanuota ir apgalvota“, – sako ji. Tai ne pirmoji tokia Atlantos fotosesija. Atlikėja įsitikinusi – jeigu fotografo idėja yra patraukli, skoninga ir nevulgari – kodėl gi ne?

„Tokios nuotraukos man yra gražios. Jeigu būtų negražu, niekada nesifotografuočiau. Man nepatinka tiesmukas kūno demonstravimas, tikrai niekada nepozuočiau be kelnaičių ar visiškai nuoga“, – tikina Atlanta.

Atlikėjos ausis jau pasiekė įvairiausi komentarai ir nuotraukų vertinimai, tačiau jų giliai į širdį neima. Jai svarbiausia – artimųjų ir mylimo vyro nuomonė.

„Mano tikslas buvo priminti apie save. Aišku, bus tokių, kurie sakys, kad toks būdas yra pats lengviausias. Bet aš dėl to nesuku galvos, nesistengiu visiems įtikti, man nerūpi, ką kiti galvoja. Žinau, kieno nuomonė man svarbi, ir man to užtenka“, – sako atlikėja.

Atlantos fotosesija jos artimiesiems nebuvo staigmena. Jie žinojo apie idėją, pirmieji pamatė ir padarytas nuotraukas.

„Žinoma, kad prieš fotosesiją tariausi su savo artimaisiais, nes tai buvo svarbus sprendimas, o ne koks nors eilinis interviu. Aš ir pati norėčiau, kad man apie tokius dalykus būtų pasakoma, nenorėčiau, kad kas nors iš artimų žmonių tai padarytų nepasitaręs“, – kalba ji.

Dukters reakcija: „Čia – ne mama!“

Drąsios fotosesijos nuotraukas matė ir beveik 3 metukų atlikėjos dukrytė Saulė. Mažosios reakcija buvo labai nuoširdi ir atvira. „Čia – ne mama, čia – Elena“, – gūžtelėjo pečiais mergaitė.

„Vaikas niekada nemeluoja. Namie aš tokia nebūnu, vaikštau be ryškaus makiažo, todėl natūralu, kad nuotraukose Saulė atpažįsta savo žmogų, tačiau kai mato jį kitokį nei visada, tai taip ir sako. Nemanau, kad šios nuotraukos yra nepadorios“, – įsitikinusi ji.

Atlanta nesupranta, kaip žmonės gali spręsti apie ją vien pagal nuotraukas. Pasak jos, fotografijos yra susijusios su darbu, scena, bet tikrai nėra asmeninio gyvenimo atspindys.

„Man keista, kaip žmonės kartais taip siaurai gali į viską žiūrėti. Kaip tik po šios fotosesijos internete radau labai gražias modelio Heidi Klum nuotraukas, kur ji seksualiai pozuoja aplieta šokolado. Man tos nuotraukos nepaprastai gražios. Beje, ji nusifotografavo kur kas atviriau už mane. Bet tai nereiškia, kad dėl to tapo prastesne mama savo penkiems vaikams ir diegia ne tas vertybes. Čia visai kiti dalykai ir man keista, kad žmonės juos tapatina“, – stebisi atlikėja.

Jei vieną dieną paaugusi Saulė pasakys, kad nori dalyvauti panašioje fotosesijoje kaip mama, Atlanta neabejoja – dukteriai teks laukti brandos.

„Kai bus pilnametė, tada galės ir spręsti. Dar turime daug laiko, – nusijuokia Atlanta. – Manau, kad net pilnametystė nėra ta riba, kai gali priimti rimtus sprendimus, nes iš patirties žinau, kad jaunam žmogui tam ne visuomet užtenka patirties“.

Moka paslėpti trūkumus

Pramogų verslo pasaulyje nieko jau nestebina, kai žymios moterys dėl populiarumo nusimeta drabužius. O kaip asmeniniame gyvenime? Ar gražus kūnas padeda siekti savo tikslų?

„Nemanau, kad gražiems žmonėms turėtų geriau sektis. O jei rimtai, manau, kad sekasi tiems žmonėms, kurie nori, kad jiems pasisektų. Nesvarbu, ar esi lieknas, ar apkūnus, ar šatenas, ar blondinas, svarbu, kaip pats jautiesi. Gal kam ir padeda grožis siekti savo tikslų, nežinau. Ar man padėjo? Manau, kad ne“, – susimąsto atlikėja.

Atlanta neslepia, kad nėra visiškai patenkinta savo išvaizda, tačiau apie savo trūkumus nekalba. Ji, kaip ir kiekviena moteris, turi savų gudrybių, kaip juos paslėpti.

„Kiekviena moteris viduje yra lapė ir žino, kaip išryškinti savo privalumus ir paslėpti trūkumus. Be abejo, moteriškų gudrybių turiu ir aš. Žinant jas, būtų nuodėmė tuo nepasinaudoti“, – šypsosi ji.

Šiuo metu ypač populiarėja plastinės operacijos, kurios padeda atsikratyti įvairių trūkumų, tačiau Atlanta jomis nesižavi. Tiesa, buvo laikas, kai ji norėjo pasitobulinti savo, kaip ji pati sako, graikišką nosytę.

„Kalbant apie dabar labai populiarias krūtų didinimo operacijas, esu patenkinta savo kūnu ir man to tikrai nereikia. Paauglystėje buvo laikas, kai išgyvenau, nes man labai nepatiko mano nosis su kuprele. Ne kartą sakiau, kad kai užaugsiu, tikrai pasidarysiu plastinę operaciją. Bet dabar to tikrai nedaryčiau, nes manau, kad mano nosytė yra graži ir daro mane išskirtinę“, – sako Atlanta.

Nuogas kūnas – tik mylimojo akims

Dėl ko moterys stengiasi būti gražios: dėl vyrų, kitų moterų ar dėl savęs? Išgirdusi šį klausimą atlikėja nedvejoja nė akimirkos: „Dėl visų!“

Moteriai netrūksta mylimo vyro dėmesio ir komplimentų, tačiau Atlantai gražiausi tie, kuriuos jai pasako ne žodžiais. „Aišku, kiekvienam žmogui svarbu apie save girdėti gražius žodžius ir būtina juos sakyti, bet man didžiausias komplimentas yra tada, kai mylimas žmogus padaro tai, ko visiškai nesitikiu. Kai tave išgirsta ir supranta apie tai net nepasikalbėjus. Man tai didžiausias komplimentas, koks tik gali būti“, – plačiai nusišypso ji. O gėlės? Atlanta įsitikinusi, kad tai vienas lengviausių būdų vyrams pasiekti tai, ko jie nori.

„Gėlės – privaloma! Tiesa, anksčiau jų gaudavau dažniau. Čia akmuo į Donato daržą. Kai susipažinome, gaudavau jų tiek, kad vienas keisdavau kitomis, jos nespėdavo nuvysti. Dabar taip nėra. Dabar jau nuvysta, – nusijuokia atlikėja, o surimtėjusi priduria: – Tačiau dabar atsirado kiti dalykai.

Be abejo, gėlių nereikėtų pamiršti. Jei tik vyrai žinotų, kaip iš tiesų paprasta prieiti prie moters, palenkti ją į savo pusę, susitarti. Padovanoti gėlių yra taip paprasta.“ Atlantai netrūksta ne tik mylimojo, bet ir kitų vyrų dėmesio. Nuotraukos, kurios netruko apskrieti žiniasklaidą, neabejotinai patraukė ir stipriosios lyties atstovų akis. Ar nepavydu Atlantos širdies draugui, kai jo mylimos moters kūnu gali grožėtis ne tik jis?

„Manau, kad jis didžiuojasi, jog turi tokią gražią moterį. Jis žino, kad kiti vyrai gali pasižiūrėti, tačiau negali manęs turėti, kad priklausau tik jam. Nors pagrindo pavyduliauti gal ir yra. Aš tikriausiai pavydėčiau“, – nusijuokia ji.

Moteris tikina, kad atviresnės fotosesijos gerbėjai greičiausiai nesulauks. Tačiau nuotrauka, kurioje tikrai yra į ką akis paganyti, egzistuoja. Ją Atlanta yra padovanojusi savo mylimajam.

Ar nebijote, kad vieną dieną kas nors gali ją paviešinti?

– Nepaviešins, nes ta nuotrauka yra vienintelė, gražiuose rėmeliuose, turi savo vietą miegamajame ir daugiau niekur neišsaugota.

Miegamasis – pakankamai vieša vieta. O jeigu svečiai į jį užeis?

– Svečiai nevaikšto po miegamuosius. Miegamasis kambarys yra skirtas tik šeimininkams.

* * *

Inga Norkutė, aktorė (37 m.)

Laidos „2 minutės šlovės“ komisijos narė, serialo „Moterys meluoja geriau“ aktorė prisipažįsta, kad jai svarbu, kaip ji atrodo, tačiau dėl įtikinamo vaidmens ji nesidrovi ir su bikiniu paplūdimyje pasivolioti, ir segėdama trumpą sijonėlį klubais pasiūbuoti.

„Jeigu parodysi, kad nors kiek abejoji, netobulai atliksi vaidmenį, neįtikinsi žiūrovo. Aš seriale kartais net specialiai pilvą išpūsdavau, kad būtų akivaizdu, jog mano herojė Meda – moteris be kompleksų.

Jeigu reikėtų kur nors paplūdimyje rengti reportažą kaip Ingai, nežinau, ar taip išdrįsčiau, greičiausiai kompleksuočiau. Ekrane ar teatre nebijau atrodyti baisiai stora, galėčiau padaryti viską, kad tik išplėščiau vaidmenį. Realiame gyvenime nesu tokia drąsi.

Pavyzdžiui, vyrai, išvydę mane, kartais net nusivilia. Ekranas ir svorio prideda, ir krūtinę labiau išpučia, tad jie pradeda klausinėti, kodėl liekninuosi. Bet komplimentų tikrai sulaukiu“, – sako aktorė.

„Tu – kaip prancūziška bandelė!“ – tai labiausiai įstrigęs vyriškio pasakytas komplimentas. Jis aktorei labai patiko ir nė trupučio neįžeidė.

„Jeigu būtų pasakęs, kad aš kaip tešla ar kubilas, gal ir įsižeisčiau, dabar – bandelė, ir dar – prancūziška!“ – nusikvatoja ji.

I.Norkutė nesidrovi savo kūno. Jeigu jai patiktų idėja, neatsisakytų dalyvauti pikantiškoje fotosesijoje, tačiau, pasirodo, iki šiol nėra gavusi tokio pasiūlymo!

„Svarbiausia, kad nuotraukos nebūtų vulgarios. Moters kūnas man yra gražus. Yra daug žymių moterų, kurios fotografavosi apsinuoginusios ir man jos labai gražios. Mačiau Atlantos nuotraukas, perskaičiau komentarus.

Manau, kad čia tik iš pavydo! Jeigu būtum gėdos stende, visi gailėtųsi, o kai tik gražu, graži moteris, gražus kūnas, iš karto užsipuola. Atlanta, žinok čia tik iš pavydo žmonės taip daro!“ – įsitikinusi I.Norkutė.

Ji apgailestauja, kad neturi panašių nuotraukų, į kurias senatvėje būtų visai smagu pasižiūrėti. Tačiau nesako, kad niekada jų ir nebeturės.

* * *

Inga Krukauskienė, verslininkė (43 m.)

Veikli moteris, penkių vaikų motina, neseniai televizijos laidoje „Be grimo“ atvirai kalbėjo apie tai, kad lankėsi pas plastikos chirurgus. Tąkart I.Krukauskienė pabrėžė, kad jai svarbu ne tik gerai jaustis, bet ir gražiai atrodyti.

„Aš dariausi ne plastinę operaciją, o rando korekciją. Keturi vaikai gimė po cezario pjūvio, randas buvo labai nelygus, todėl jau seniai žinojau, kad norėsiu jį pakoreguoti. Man yra be galo svarbu būti patenkintai savimi ir savo kūnu. Tai man suteikia ramybės, harmonijos, nes kaip moteriai, kuri ruošiasi labai ilgai gyventi ir būti pavyzdys savo vaikams ir anūkams, man tai yra tikrai svarbu“, – „Moters savaitei“ sakė ji.

Rando korekcijos metu moteriai buvo panaikintas ir pilvo odos perteklius, kuris – buvusių nėštumų pasekmė. I.Krukauskienė džiaugiasi, kad dėl to gali be jokio gėdos jausmo dėvėti mėgstamiausius maudymosi kostiumėlius. Jaunatviškai atrodanti moteris neslepia, kad net kelis kartus yra sulaukusi kvietimo dalyvauti „Misis Lietuva“ rinkimuose, tačiau nedvejodama atsisakė. Viešoms pikantiškoms fotosesijoms ji taip pat sako „ne“.

„Tikrai ačiū, bet man įrodinėti, kad esu graži, tikrai nereikia. O dėl nuotraukų, turiu pikantiškų, bet jas laikau tik sau. Jų viešinti nematau jokio reikalo. Jas dariausi sau ir vyrui nedovanojau, tiesiog kartu jas pasižiūrime. Įdomu palyginti, kaip atrodžiau prieš 20 metų ir dabar. Iš tiesų mažai pasikeičiau, dėl to labai smagu“, – nusišypso verslininkė.

Sakoma, kad gražiems žmonėms labiau sekasi, tačiau I.Krukauskienė visiškai su tuo nesutinka. Pasak jos, gražiausi žmonės yra tie, kurie siekia harmonijos. „Jeigu tavo mintys gražios, kalbos protingos ir išvaizda tvarkinga, kaip gali būti nepatrauklus? Manau, kad tai, ką darai ir kaip atrodai, labai susiję. Todėl kai mano vyras man kelis kartus per dieną sako komplimentą: „Tu labai graži“, aš visada atsakau: „Aš labai gera“.

Grožis yra labai subjektyvi sąvoka. Vieniems gražūs liekni žmonės, kiti sako, kad lieknieji turi daugiau raukšlių. Mane tenkina mano svoris, mano kūnas, mano išvaizda, bet manau, kad esu labiau gera nei graži“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.