Nuotoliai trenerio J.Kazlausko šeimos neišskyrė

Anūko krikštynos, o kitą dieną – santuokos 35 metų sukaktis. Tokios malonios staigmenos užgriuvo garsų krepšinio trenerį Joną Kazlauską (56 m.), sugrįžusį į gimtinę atostogauti.

J.Kazlauskas tikino negalįs pasakyti laimingos santuokos recepto, bet galbūt jie su Otilija per 35 bendro gyvenimo metus nespėjo vienas kitam įkyrėti, nes dažnai būdavo atskirai.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Kazlauskas tikino negalįs pasakyti laimingos santuokos recepto, bet galbūt jie su Otilija per 35 bendro gyvenimo metus nespėjo vienas kitam įkyrėti, nes dažnai būdavo atskirai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Jul 12, 2011, 9:27 AM, atnaujinta Mar 29, 2018, 4:30 PM

Vilniaus Šv.Kryžiaus bažnyčioje šiandien krikštijamas krepšinio trenerio J.Kazlausko anūkas Benediktas, kurį jam padovanojo jaunėlė duktė Miglė Akulevičienė su vyru Vaidu. Akulevičiai, be Benedikto, augina beveik trejų metų dukterį Emiliją.

Benediktas – J.Kazlausko viltis, kad užaugęs tęs jo darbus.

„Mano tėvas yra pametęs galvą dėl anūkų. Tėtis šeimoje visai kitoks žmogus nei krepšinio aikštėje – atidus, geras, supratingas, linksmas”, – pasakojo trenerio duktė Miglė.

Kol J.Kazlauskas Rusijos sostinėje vadovavo CSKA klubui, jo žmona Otilija (56 m.) su Emilija leido laiką Graikijoje – Atėnuose šeima turi butą.

„Vienas malonumas leisti laiką su anūkais. Jie tokie smalsūs.

Savo vaikams tiek laiko neturėjau – bėgau, lėkiau. Aš, galima sakyti, viena dukteris auginau, Jonas vis būdavo užsiėmęs”, – prisipažino Otilija.

Krepšinio specialisto susitikimai su anūkais nėra dažni. Maskvos CSKA klubo vyriausiasis treneris į Lietuvą atvyksta tik atostogauti.

Liepos 10-ąją sukanka 35-eri, kai Jonas ir Otilija sumainė žiedus.

Šia proga O.Kazlauskienė rengia staigmeną, kurios neišduoda net savo dukterims.

„Mano tėvai puikiai sutaria – manau, jie vis dar girdi tai, ką sako vienas kitam”, – tikino duktė Miglė.

Su žmona užauginęs dukteris Jurgitą ir Miglę, treneris J.Kazlauskas negalėtų pasakyti, koks yra laimingos santuokos receptas.

Treneriui atrodo, kad jo šeima nėra kuo nors ypatinga. „Gal man pasisekė gyvenime? Klauskite mano žmonos”, – patarė jis.

Iš anksto nemėgstantis planuoti švenčių vyras šį darbą patiki sutuoktinei, o jam labiau patinka spontaniški draugų ir giminių susitikimai.

Dėl karjeros treneriui dažnai tenka dirbti toli nuo Lietuvos. J.Kazlauskas įsitikinęs, kad tokie išsiskyrimai gali būti naudingi sutuoktiniams.

„Mudu su Otilija būdavome tai kartu, tai atskirai, galbūt dėl to nespėjome vienas kitam įkyrėti”, – atvirai kalbėjo J.Kazlauskas.

Tačiau gyventi Maskvoje, kur pasirašė kontraktą iki 2013-ųjų vasaros, nėra saldu. Traukti iš krizės CSKA šį pavasarį nebuvo lengva. Nuo ryto iki vakaro lietuvio trenerio laukė vien darbas, o Otilija jį Maskvoje aplankė vos keletą kartų.

Būnant toli nuo šeimos J.Kazlauską užklumpa vienatvės jausmas.

„Kai būnu vienas, visą laiką jaučiu vienatvę, nesvarbu, ar dirbčiau Rusijoje, ar Kinijoje, ar Graikijoje”, – prisipažino treneris.

Jam palengvėdavo, kai vakare valandą galėdavo kalbėtis internetu su dukterimis, žmona, anūke.

Pastaruoju metu krepšinio strategui likimas pažėrė ne tik malonių staigmenų, bet ir skaudžių akimirkų.

Raudonojoje jūroje Egipte šiemet balandį nuskendo Kazlauskų vyresniosios dukters Jurgos vyras, nardymo instruktorius 37 metų Žydrūnas Kinderis. Pora vaikų neturėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.