70 proc. vyresnio amžiaus amerikiečių moterų nepatenkintos savo svoriu

Šiaurės Karolinos universiteto (JAV) mokslininkų atlikta apklausa parodė, kad apie 70 proc. amerikiečių moterų, kurioms kiek daugiau kaip 50 metų stengiasi sulieknėti, o 62 proc. iš jų tvirtina, kad antsvoris daro neigiamą įtaką jų gyvenime. Tyrimo rezultatai išspausdinti moksliniame žurnale „Тhe International Journal of Eating Disorders“.

Be to, per apklausą, kurioje dalyvavo 1849 moterų, buvo išsiaiškinta, kad 3,5 proc. moterų persivalgo mažiausiai kartą per savaitę.<br>"Reuters"
Be to, per apklausą, kurioje dalyvavo 1849 moterų, buvo išsiaiškinta, kad 3,5 proc. moterų persivalgo mažiausiai kartą per savaitę.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:39 PM

Be to, per apklausą, kurioje dalyvavo 1849 moterų, buvo išsiaiškinta, kad 3,5 proc. moterų persivalgo mažiausiai kartą per savaitę, o 7,5 proc. nuolat vartoja piliules, skirtas svorio mažinimui.

Tyrėjai taip pat nustatė sąsajas tarp medžiagų apykaitos sutrikimų ir antsvorio, bei su juo susijusius kompleksus.

Mokslininkai priėjo prie išvados, kad pomėgis laikytis dietų yra nepasitenkinimo savo išvaizda bei sumažintos savivertės pasekmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.