Norint pasiekti orgazmą, pirmiausia reikia išmokti jį imituoti

Tuo įsitikinęs mokslininkas, fiziologas, profesorius Jeremy Oldenas. Prie šios minties mokslininką privedė kiek anksčiau atliktas eksperimentas, kurių tikslas buvo išsiaiškinti žmogaus mimikų prigimtį. J. Oldenui pavyko nustatyti sąsajas tarp apsimestinės ir nuoširdžios šypsenos.

Esant tikram orgazmui moteris patiria grynai fiziologinius pojūčius, o smegenų sujaudintų zonų aktyvumas silpnėja lėčiau. Tuo tarpu, kai suvaidina orgazmą - smegenų aktyvumas susilpnėja greičiau.<br>123rf
Esant tikram orgazmui moteris patiria grynai fiziologinius pojūčius, o smegenų sujaudintų zonų aktyvumas silpnėja lėčiau. Tuo tarpu, kai suvaidina orgazmą - smegenų aktyvumas susilpnėja greičiau.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2012, 10:07 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:44 AM

Paaiškėjo, kad apsimestinai šypsantis galima apgauti smegenis, nes jos reaguoja tokiais pat aktyviais impulsais, kaip ir į nuoširdžią šypseną. T.y. melą priima už tiesą. Todėl mokslininkui ir šovė į galvą mintis išsiaiškinti, o kaip smegenys reaguoja į suvaidintą orgazmą, rašo Sciencedaily.com.

„Dabar pasitelkus kompiuterinę tomografiją galima nuskaityti atskirų smegenų veiklą 99,9 proc. tikslumu ir pamatyti, kaip keičiasi atskirų smegenų sričių aktyvumas. Tarp jų ir seksualinio centro“, - paaiškino prof. Oldenas.

Teigiama, kad vienintelei pasaulyje aktorei Margaret Ryan pavyko puikiai imituoti filme „Kai Haris sutiko Salę“ („When Harry Met Sally“). Viename iš filmo epizodų herojė susiginčijo su draugu, kad jis nė už ką nesupras, jog ji imitavo orgazmą. Taip ir buvo: aimanos, dejonės, šauksmai, drebuliai... Vyras patikėjo.

Įdomiausia tai, kad praėjus 22 metų po šio filmo J. Oldenas pakvietė aktorę į eksperimentą: jos buvo paprašyta suvaidinti orgazmą, tačiau ne prieš kamerą, o prijungus prietaisus, fiksuojančius smegenų aktyvumą.

Prieš eksperimento pradžią M. Ryan tomografija buvo atlikta smegenų nuskaitymo procedūra. Paskui jos buvo paprašyta imituoti orgazmą ir tuo metu buvo nukopijotos smegenų sritys, atsakingos už seksualumą. Paaiškėjo, kad ta zona lygiai taip pat suaktyvėjo, tarsi moteris iš tikrųjų būtų patyrusi orgazmą.

- Ar tiesa, kad smegenims tas pats, kokiu būdu moteris pasiekia orgazmą? – J. Oldeno paklausė leidinio žurnalistė.

- Būtent. Skirtumas tik tas, kad esant tikram orgazmui moteris patiria grynai fiziologinius pojūčius, o smegenų sujaudintų zonų aktyvumas silpnėja lėčiau. Tuo tarpu, kai suvaidina orgazmą - smegenų aktyvumas susilpnėja greičiau.

- Tada paaiškinkite, kodėl vyrai nesugeba atpažinti: realus orgazmas ar suvaidintas, kai moterys dėl įvairių priežasčių jį simuliuoja lytinio akto metu?

- Mat svarbu, kaip būtent moteris simuliuoja orgazmą. Nes reikia mokėti ne šiaip sau jį suvaidinti, o išgyventi tą būseną. O jei jūs tą vieną ryškiausių žmogaus pojūčių suvaidinsite paviršutiniškai, tai ir smegenys nesureaguos. Todėl reikia labai susikaupti ties savo išgyvenimais ir tą pasitenkinimą perduoti smegenims, kaip ir padarė aktorė M. Ryan. O stiprioms emocijoms spaudžiant, susisijaudina ir smegenų sritis, atsakinga už seksualinius pojūčius. Ir ne šiaip sau susijaudina, o vienu metu atsijungia tos smegenų sritys, kurios atsako už sąmoningumą ir logišką mąstymą. Nerviniai impulsai plečiasi, paruošdami organizmą iškrovai. Štai jums ir tikras pasitenkinimas.

Penkios prof. J. Oldeno rekomendacijos

1. Pradėkite simuliuoti orgazmą nuo kvėpavimo. Jis turi būti garsus, gilus, nutrūkstamas, tarsi raudantis (3-5 minutes).

2. Atsigulkite ant nugaros, sulenkusi kojas kiek prasižerkite ir į kvėpavimo ritmą linguokite klubais.

3. Giliai ir iš lėto įkvėpkite, išlenkdama nugarą, o iškvėpdama ištiesinkite nugarą, tuo pačiu įtempdama vaginos raumenis (5-7 minutes).

4. Kvėpuojant ne tik linguokite klubais, bet ir suglauskite bei išskėskite kelius, kaip plaštakės sparnus, ir įsivaizduokite, kad tuo metu vyras ritmiškai juda ant jūsų. 5. Ir toliau ritmiškai darbuokitės vaginos raumenimis. Svarbiausia – įsijauskite į šį procesą. Kaip galima ryškiau įsivaizduokite sueitį: apkabinkite įsivaizduojamą vyrą, bučiuokite, glamonėkite. Kai pasieksite orgazmą, nenutraukite proceso. Būtinai reikia užtvirtinti rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.