15 naudingų patarimų moterims

1. Niekados nesimankštinkite ryte. Tai nėra naudinga sveikatai. Mat hormonų, darančių teigiamą įtaką organizmo veiklai, padaugėja kraujyje ne anksčiau kaip 11 val., todėl bet koks fizinis krūvis iki to laiko nerekomenduojamas, rašo aif.ru.

Miegokite ilgiau, jei nenorite priaugti svorio. Mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie nuolat miega 5 ir dar mažiau valandų, priauga daugiau svorio nei tie, kurie miega 7 valandas.<br>123rf
Miegokite ilgiau, jei nenorite priaugti svorio. Mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie nuolat miega 5 ir dar mažiau valandų, priauga daugiau svorio nei tie, kurie miega 7 valandas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2012, 9:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:42 AM

2. Užsirašykite pas dantų gydytoją tik ryte. Apskritai visas skausmingas procedūras stenkitės atlikti pirmąją dienos pusę. Pavyzdžiui, įvairias injekcijas ar žaizdų perrišimus. Mat ryte atliekamos procedūros būna mažiau skausmingesnės, o po pietų ir vakare jautrumas skausmui sustiprėja.

3. Jei norite palaikyti normalų svorį, visiškai atsisakykite paštetų ir negerkite kakavos.

4. Neplaukite indų vakarais, palikite juos rytui. Ir apskritai nedirbkite fizinių darbų vakare prieš einant miegoti. Tuo metu gerokai susilpnėja raumenų veikla. O žemiausias darbingumas per parą būna tarp 2 ir 4 valandos nakties.

5. Prieš kepant mėsą, žuvį, kotletus išvoliokite juos miltuose, džiūvėsiuose ar manų kruopose. Tai ne tik pagerina skonį, bet ir išoriškai atrodo patraukliau. Tačiau net ne tai svarbiausia. Mat taip kepami produktai išsaugo savo maistingas savybes.

6. Nepilkite į vonią putų daugiau nei nurodyta pakuotėje. Sintetinės medžiagos sausina odą, kuri pradeda šerpetoti.

7. Norint išsaugoti daržovėse kuo daugiau maistingų medžiagų, prieš verdant pasūdykite vandenį, o tik po to sudėkite į puodą daržoves. Būtent į verdantį, o ne šaltą vandenį. O virti produktus reikia jau ant silpnos ugnies.

8. Jei pagal savo fiziologiją esate „pelėda“ ir iki išnaktų sėdite prie kompiuterio, televizoriaus, todėl, jei praalksite, tai valgykite daugiau baltyminių, o ne augalinių produktų: mėsą, žuvį, varškę, kiaušinį. Tačiau gerkite karštą ar šiltą pieną, kavą ar arbatą. Mat baltymai padidina medžiagų apykaitos intensyvumą ir pakelia centrinės nervų sistemos tonusą.

9. Rytais valykite dantis dantų pasta, o vakare – dantų milteliais. Dantų pasta išsivalo dantys silpniau nei milteliais. Be to, dieną dantys papildomai valosi seilėmis ir valgant tvirtą, natūralų maistą. O naktį, miegant savivalymas nevyksta, todėl prieš einant miegoti reikėtų valyti dantis stipresne priemone – milteliais.

10. Atsigulus į lovą, užsidėkite ant galvos šiltą apdangalą. Tai padeda ne tik greičiau užmigti, bet ir įveikti nemigą.

11. Paprastai moterys stengiasi nevalgyti vėlai vakare, kad nepriaugų nereikalingų kilogramų. Tačiau gal ne visos žino, kad veido oda taip pat kenčia, jei vakare pavalgysite. Ryte, kai atsikelsite, pamatysite, kad patinę paaikiai, išryškėjo paviršutinės kraujagyslės, o veidą „papuošė“ keli spuogai.

12. Geriausia priemonė nuo nėštumo - oralinė kontracepcija. Specialistai nustatė, kad kai moteris naudoja oralines kontracepcijos priemones, norėdama išvengti nėštumo, ji turi daugiau intymių santykių. Priežastis labai paprasta: ji jaučiasi laisviau, atsipalaiduoja, nes nebijo pastoti. Tuo pačiu ir lytinis aktas tampa ne tik malonus, bet ir kokybiškas.

13. Norint, kad oda būtų kuo ilgiau lygesnė, pasistenkite išsaugoti poodinį riebalinį sluoksnį. Būtent nuo to priklauso odos jaunatviškumas. Todėl vyresnio amžiaus moterims nerekomenduojama staigiai atsikratyti antsvorio.

14. Nepamirškite bent retsykiais suvalgyti patiekalų, kuriuose yra želatino. Nuo jo pagerėja nagų ir plaukų struktūra.

15. Miegokite ilgiau, jei nenorite priaugti svorio. Mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie nuolat miega 5 ir dar mažiau valandų, priauga daugiau svorio nei tie, kurie miega 7 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.