Diržu auklėti vaikai suaugę labiau linksta į alkoholizmą ir narkomaniją

Žmonėms, kuriems vaikystėje tėvai suduodavo per užpakalį ar taikė kitas panašaus pobūdžio bausmes, suaugus neretai neišvengia kai kurių psichinių problemų, o taip pat ir polinkio į alkoholizmą bei narkomaniją, rašo „US Today“ su nuoroda į mokslinį žurnalą „Pediatrics“, kuriame ir publikuojami Vinipego Manitobos universiteto (Kanada) mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-10 12:11, atnaujinta 2018-03-18 07:09

Kiek anksčiau tyrėjai jau įrodė ryšį tarp psichinių ligų ir fizinio bei seksualinės prievartos, o taip pat ir emocinių poreikių nepatenkinimo vaikystėje.

Tai – pirmasis tokio pobūdžio tyrimas, apibūdinantis tėvų auklėjimo diržu pasekmes: kai atžala užauga, jai neretai būdingas padidėjęs nuolatinis nerimo ir baimės jausmas bei įvairūs psichinio pobūdžio negalavimai, o 7 proc. iš jų tiesiogiai susiję su fizinėmis bausmėmis.

Šio tyrimo rezultatų pagrindu, per kurį buvo apklausta 35 tūkst. pilnamečių JAV gyventojų, mokslininkai padarė išvadą, kad negalima bausti jokiomis fizinėmis bausmėmis vaikų ir paauglių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.