Du sūnus auginantis G. Masalskis: „Noriu, kad jie būtų išskirtiniai“

Jau trečią vasarą iš eilės į Turkiją dirbti išvykusi televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė Lietuvoje pusantro mėnesio paliko tris brangiausius savo vyrus: vyrą Giedrių Masalskį ir du sūnus – devynerių Emilį ir septynerių Danielių.

Jau trečią vasarą porą mėnesių Giedrius Masalskis vienas rūpinasi savo atžalomis — sūnumis Emiliu (9 m.) ir Danieliumi (7 m.).<br>Asmeninis archyvas
Jau trečią vasarą porą mėnesių Giedrius Masalskis vienas rūpinasi savo atžalomis — sūnumis Emiliu (9 m.) ir Danieliumi (7 m.).<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-07-11 13:50, atnaujinta 2018-03-18 06:18

Kol Asta filmuoja reportažus būsimoms laidoms, Giedriui tenka vienam prisiimti atsakomybę už du augančius berniukus. Tačiau tai jam – vienas malonumas. „Tai, kad Astos šiuo metu nėra, nereiškia, kad man rūpintis vaikais – vargas. Anaiptol! Tiesiog jiems šiuo metu skiriu šiek daugiau dėmesio nei įprastai“, – portalui lrytas.lt sakė Giedrius.

Turėdamas laisvą valandėlę Giedrius su berniukais mėgsta užsiimti aktyviu laisvalaikiu – važinėja dviračiais, žaidžia futbolą, kartais drauge išvyksta ir pažvejoti, tačiau, kaip pats sako, pradžioje itin susidomėję šia veikla vaikai po dešimties minučių budėjimo prie meškerės pradeda bodėtis. „Augindamas vaikus jų nespaudžiu ir nesistengiu realizuoti neišsipildžiusių savo svajonių. Priešingai – noriu, kad jie būtų išskirtiniai“, – savo požiūrį į auklėjimą dėstė Giedrius.

Auklėdamas vaikus Giedrius sako griežtų principų nesilaikantis, tačiau jam svarbiausia, kad jų su Asta atžalos jaustųsi gerbiami, būtų išklausomi jų norai. „Manau, labai svarbu vaikams suteikti asmeninę erdvę, kurioje jie gali save realizuoti. Auklėdamas sūnus stengiuosi nenurodinėti, kaip ką daryti, o priešingai – noriu, kad jie patys suprastų, kas jie yra ir ką sugeba“, – sakė G. Masalskis. Jo teigimu, nepaisant liberalaus požiūrio į gyvenimą, negalima pamiršti disciplinos ugdymo. „Kartais ir griežčiau tenka žodį kitą pasakyti – juk vyrukai auga, jų nedrausmindamas gali užsileisti pats sau ant galvos“, – juokėsi jis.

Giedrius užsiminė, kad jau mąsto apie po truputį artėjantį jubiliejinį sūnaus Emilio gimtadienį. „Po pusmečio jam sueis 10 metų. Tuomet su visa šeima sėsime į automobilį ant ratų ir važiuosime per visą Europą", - pasakojo G. Masalskis.

Pasak televizijos laidų vedėjo, kol kas konkretaus kelionės maršruto šeima dar nesuplanavo, tačiau, kaip jis pats juokėsi, svarbiausia čia – išvykti visiems drauge ir aplankyti dar nematytas vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.