Ką valgyti, norint turėti gražią odą?

Daugumos atvejų odos problemos susijusios su atitinkamų maisto produktų stygiumi ar pertekliumi.

Daugumos atvejų odos problemos susijusios su atitinkamų maisto produktų stygiumi ar pertekliumi.<br>123rf
Daugumos atvejų odos problemos susijusios su atitinkamų maisto produktų stygiumi ar pertekliumi.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2012, 12:11 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:22 AM

Kažkada moterys įtrindavo skruostus raudonais burokais, kad jie būtų rausvi. Dabar moterys mėgina visokiais būdais atsikratyti skruostų rausvumo. Tačiau dėl kai kurių prieskonių, valgant rūkytą mėsą ar išgėrus raudono vyno, kraujagyslės prasiplečia ir skruostai parausta, rašo Dieta.ru.

Patarimas: Jei jums bevalgant išrausta skruostai, atsakingiau žiūrėkite į produktus, kuriuos valgote. Pirmiausiai atsisakykite aštrių patiekalų ir sumažinkite išgeriamo vyno kiekį. 

Gyvuoja nuomonė, kad riebus maistas pagreitina spuogų atsiradimą. Iš tikrųjų jie atsiranda ne dėl riebalų, o didesnę įtaką jų atsiradimui turi bulvės. Todėl geriausiai laikytis mitybos raciono, susidedančio iš baltymų, vaisių ir daržovių. Todėl jūsų valgiaraštyje neturėtų likti angliavandenių: baltos duonos, makaronų, ryžių, bulvių ir saldainių, be kurių dažnai kasdien neapseinama. Mat šie angliavandeniai pakelia insulino lygį kraujyje ir yra viena iš pagrindinių spuogų atsiradimo priežasčių.

Patarimas: Daugiau, bet saikingai valgykite vadinamuosius sudėtingus angliavandenius: neskaldytų grūdų duoną, ruduosius ryžius, ne iš aukščiausios rūšies miltų pagamintus makaronus. Šie angliavandeniai virškinami ilgiau ir todėl neišprovokuoja staigaus insulino išmetimo į kraują.   

Jei nusprendėte laikytis dietos, kurioje nėra riebalų, o paskui netikėtai pastebėjote, kad jūsų oda ėmė šerpėti, tai reikėtų pakoreguoti dietą. Mat jei vartojate mažiau kaip 20 g riebalų per dieną, organizmas negauna pakankamo kiekio vitamino А, užkertančio kelią priešlaikiniam senėjimui. Be to, oda tampa sausa ir šiurkšti.

Patarimas: Apšlakstykite žalumynus alyvų aliejumi, pridėjusios į jas avokadų ir riešutų. Tai ne itin akivaizdžiai padidins jūsų liemens apimtis, tačiau labai stipriai padės jūsų veidui. 

Žinia, raukšlės atsiranda dėl riebalinių rūgščių stygiaus organizme. O žuvis yra pagrindinis ir puikus būtinų organizmui riebalinių rūgščių „Оmеga-3“ ir „Оmega-6“ šaltinis. Šios rūgštys sumažina įvairių uždegiminių procesų ant kūno pasireiškimą, vedančių prie odos porų ir priešlaikinių raukšlių atsiradimo. Daugiausiai riebiųjų amino rūgščių – lašišoje, tune ir skumbrėje.Taip pat jos gausu migdolų bei fundukų riešutuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.