7 pagrindinės temos, kuriomis verčiau nediskutuoti su mylimojo tėvais

Pažintis su mylimojo tėvais gali virsti baisiausiu košmaru, ypač jei tie žmonės konservatyvių pažiūrų. O, žinia, pirmasis įspūdis – stipriausias. Todėl reikia elgtis kaip galima delikačiau ir atsargiau, kad nesukeltumėte bereikalingų minčių ir dar blogiau - neiširtų santykiai. Psichologai skiria septynias pagrindines temas, kurių nereikėtų net užsiminti kalbantis su išrinktojo tėvais. rašo Semya.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:45 AM

Apie seksą

Galvojama, kad brandaus amžiaus žmonės, ypač tie, kurie jau turi suaugusių vaikų, pripatę tyliai ir ramiai gyventi šeimoje. Vadinasi, jų gyvenime nėra sekso arba beveik nėra. Ir neturi jokios reikšmės, ką tuo klausimu galvoja jo tėvai. Todėl venkite bet kokių atvirų pokalbių intymiomis temomis su jais bent per pirmąjį susitikimą. Ir ne tik todėl, kad sekso tema yra savotiškas tabu visuomenėje, bet greičiausiai ir dėl to, kad ne visi tėvai norėtų girdėti ką nors intymaus apie savo sūnų. Gali būti ir taip, jog jie galvoja, kad tarp jų sūnaus ir jo merginos - vien platoniški santykiai.

Apie vedybas

Jei jau merginą pakvietė į jos mylimojo tėvų namus, dar nereiškia, kad rytoj jis gali bėgti į juvelyrinę parduotuvę pirkti jungtuvių žiedus. Todėl ir vertėtų susilaikyti nuo tokio temos pokalbių, ypač primetama forma. Tai gali suteikti nepatogumų ne tik jo tėvams, būsimam jaunikui, bet ir pačiai merginai. Ne išimtis, kad tėvai gali pagalvoti, jog ji – prielipa ir daugiau nenorės jos matyti.

Religijos temomis

Gerai, jei religijos klausimai jo tėvų ir merginos šeimoje sutampa. O jei požiūriai iš esmės skiriasi? Arba žmonės priklauso skirtingoms religijoms, arba kurie nors iš jų ateistai, arba pernelyg religingi? Tokioje situacijoje gali iškilti labai rimtas konfliktas, kuris galų gale gali privesti ir prie santykių žlugimo. Todėl šią temą reikėtų kuo toliau apeiti. Tokias ir panašias temas geriau aptarinėti su savo šalininkais ar priešininkais, bet tiktai ne būsimo jaunikio tėvų namuose.

Politikos temomis

Politikos klausimų aptarinėjimas beveik niekuo nesiskiria nuo religijos. Juk šeimyninio gyvenimo etikos pagrindas - pirmiausiai tai vyresnių žmonių pagarba ir ypač tėvų atžvilgiu. Vadinasi, nrereikėtų veltis su tėvais į diskusijas politikos temomis, net jei ir nusimato galimybė pasirodyti intelektualiai išprususiai. Net jei iš principo ir atitinka jūsų ir jų politinės pažiūros, tačiau vis tiek tai ne pokalbio prie stalo tema. Juk dar bus daug laiko ateityje padiskutuoti ta tema su jo tėvais.

Apie anūkus

Jokiu būdu negalima apkalbėti būsimų anūkų auklėjimo temą. Tėvai gali pagalvoti, kad sūnus atitempė nėščią merginą į jų namus. Žinoma, anksčiau ar vėliau, bet visi tėvai nori turėti anūkų, bet tai dar nereiškia, kad jie pasirengę priimti gimdymą tiesiog tuojau pat savo namusoe. Todėl bet kokie aptarinėjimai ta tema nieko gero neduos. Be to, mylimojo tėvai gali pagalvoti, kad jo mergina – valdinga ir jau iš anksto nurodinėja, kaip reikės prižiūrėti ir auklėti anūkus, kurių dar nė nenusimato!

Apie namų interjerą

Jei nepatinka mylimojo tėvų namuose tapetų spalva virtuvėje ar spinta svetainėje, tai dar nereiškia, kad jie - blogi žmonės. Juo labiau, jei žmonės pasidarė tokį remontą ir nusipirko tokius baldus, vadinasi, jiems patinka toks stilius. Yra vienas dalykas, galintis labai skaudžiai įžeisti žmogų: jei garsiai pasakysite, kad jų prastas skonis. Juk jis pasireiškia ne tik apstatant kambarius, bet ir daug kur kitur. Ir tai labai žeidžia jausmus.

Venkite neigiamų vertinimų

Ir galų gale jei susitikimas su išrinktojo tėvais įvyko pirmą kartą, tai nereikėtų iš karto sudaryti apie save negatyvaus žmogaus įspūdį. Vadinasi, vertėtų visus neigiamus vertinimus ir negatyvią nuomonę pasilaikyti sau. Kažin, ar jums patiks, jei į tai bus atsakyta tuo pačiu. Be to, tokiu būdu bus kreivai padėti būsimo šeimyninio gyvenimo pamatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.