Trys paprasti pratimai, padedantys atleisti neištikimybę

Daugelis galvoja, kad norint atleisti neištikimybę savo antrajai pusei, reikia tik laiko. Iš tikrųjų tai padaryti galima daug greičiau paprastais pratimais, padedančiais atstatyti savo dvasines jėgas išdavus mylimam žmogui, rašo Reapteam.org. Šie pratimai gali padėti atsikratyti nuoskaudų, įvertinti savo elgesį, pamatyti save iš šalies ir pakeisti požiūrį į savo antrąją pusę. Tačiau šiuos pratimus reikėtų atlikti kartu su savo sutuoktiniu ar sutuoktine, norint, kad neliktų jokių išdavystės pėdsakų. Kiekvienam pratimui reikėtų skirti 10-15 minučių.

Susitaikant ar išsiskiriant neretai daug kas lieka neišsiaiškinta. Todėl norint atleisti neištikimybę, reikia viską išsakyti ir išsikalbėti.<br>123rf
Susitaikant ar išsiskiriant neretai daug kas lieka neišsiaiškinta. Todėl norint atleisti neištikimybę, reikia viską išsakyti ir išsikalbėti.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2012, 12:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:51 AM

1 pratimas: žaidimas su delnais

1. Pradinė padėtis: sėdėdami vienas prieš kitą, ištieskite prieš save rankas, delnais į apačią. 2. Išsirenkami aktyvus (tas, kuris pradės pirmas) ir pasyvus dalyviai. 3. Pratimas atliekamas tylomis.

Taisyklės

Abu dalyviai prisimena praėjusių metų įvykius, susijusius su savo antrąja puse. Tai gali būti tiek geri, tiek ir blogi prisiminimai. Jei prisiminimai kelia teigiamas emocijas, tai aktyvusis dalyvis glosto savo partnerio rankas. O jei emocijos negatyvios, tai dalyvis nustumia į šalį partnerio rankas. Po to dalyviai keičiasi vaidmenimis. Pratimo pabaigoje suskaičiuojamas gerų ir blogų įvykių kiekis. Apsvarstoma tai, kas liko nesuprantama ir neaišku.

Rezultatas

Susitaikant ar išsiskiriant neretai daug kas lieka neišsiaiškinta. Todėl norint atleisti neištikimybę, reikia viską išsakyti ir išsikalbėti. To nepadarius, kiekvieną dieną skausmas tik stiprėja, o nuoskauda kaupiasi. Neretai moterys nedrįsta aiškintis situacijos, todėl po to pradeda uždavinėti sau klausimus. Užtat po to bet kokios pretenzijos vyrui būna pavėluotos. Šis pratimas suteikia galimybę sukurti adekvatų kontaktą ir viską sustatyti į savo vietas.

2 pratimas: piešimas

Nėra geresnio būdo, norint atleisti neištikimybę, kaip piešimas. Instrumentai – spalvoti pieštukai, popierius ir vyras ar draugas. Pradinė padėtis: atsisėsti vienam priešais kitą, p popieriaus lapai turi gulėti tarp partnerių. Pieštukai taip pat turi būti abiems prieinamoje zonoje. Pratimas atliekamas tylomis.

Taisyklės

Kiekvienas iš dalyvių išsirenka pieštuką, kuriuo bus piešiamas piešinys. Jei abu nusižiūrėjo vieną ir tos pačios spalvos pieštuką, tai nereikėtų dėl jo susipešti ar mėginti išplėšti iš rankų. Tada reikėtų piešti kartu, dviem rankomis. Po 10-15 minučių, pieštuką padėkite į šoną. Reikia atidžiai pažiūrėti į gautą piešinį ir jį taip pavadinti, kad patiktų abiems partneriams. Atlikus pratimą, ne tik norintis atleisti neištikimybę, bet ir partneris turėtų aptarti šį procesą ir atsakyti į klausimus: kuris ir kaip laikė pieštuką (iš viršaus ar apačios)? Ar norėjosi pakeisti rankų padėtį? Ar norėjo perleisti pasirinktą pieštuko spalvą partneriui ar priešingai – perimti iniciatyvą? Koks piešinys gavosi? Ar rezultatas padarė įtaką esamiems tarpusavio santykiams? Ar patinka nupieštas paveikslėlis? Jei ne, tai kodėl?

Rezultatas

Moterys dažniau susimąsto apie tai, kokia vieta joms skiriama santykiuose? Todėl šis pratimas turėtų suteikti galimybę rasti atsakymą į šį klausimą ir padėti realizuoti savo lūkesčius. Šioje (neištikimybės) situacijoje niekas neįvyksta atsitiktinai. Aptarus su savo antrąja puse aktualius ir rūpimus tarpusavio santykių klausimus, reikėtų įvertinti savo elgesį. Pavyzdžiui, ar kilo noras kažką keisti atlikus šią užduotį? Taip pat pasistenkite išanalizuoti pojūčius, kurie kilo atliekant pratimus. Šie du pratimai turėtų padėti suprasti savo siekius bei numatytus planus ir tikslus.  3 pratimas: upės tėkmė

Norint atlikti šį pratimą taip pat prireiks spalvotų pieštukų ir popieriaus lapo. Tik šiuo atveju užduotis atliekama po vieną. Pratimo trukmė: 20-30 minučių.

Taisyklės

Reikia nupiešti savo gyvenimą upės pavidalu. O po to atkreipkite dėmesį, kokią upę nupiešėte: ramią, audringą, vingiuotą, tekančią per kalnus ir t.t. Paskui bakstelėkite pieštuku į kurią nors upės vietą. Priklausomai nuo taško vietos: upės pabaigoje, viduryje ar jos ištakose, tai byloja ir moters (arba vyro) santykių situaciją. Taip pat išsiaiškinkite, ar norisi kažką padaryti su ta upe. Pavyzdžiui, pastatyti greta jos namą, tiltą ar dar ką nors. Ir sugalvokite pavadinimą.

Rezultatas

Priklausomai nuo to, galima padaryti išvadą dėl santykių perspektyvos arba priešingai – jų griūties. Juk piešimas – tai ne racionalus, o intuityvus procesas. Jis suteikia galimybę geriau suprasti savo poelgius. Kadangi nupieštas piešinys atspindi realų gyvenimą. O piešinio pavadinimas – tai požiūris į savo gyvenimą. Šis pratimas turėtų padėti suprasti, ką toliau daryti ir kuria kryptimi toliau judėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.