Trys moteriško homoseksualumo kilmės teorijos

Kai kurios moterys suvokia, kad jas jaunystėje traukė tos pačios lyties atstovės, kitos prisipažįsta, kad toks jausmas aplankė vyresniame amžiuje, pragyvenus ilgą laiką su vyru. Kodėl moterys tampa lesbietėmis? 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2012, 10:52 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:46 AM

Tiek psichoanalitikai, tiek seksologai iki šiol neturi tos pačios nuomonės dėl homoseksualumo ir biseksualumo kilmės. Nemažai tyrimų, atliktų šioje srityje, yra neoficialūs arba perdėti. Nesugebėjus rasti moteriškame organizme vyriško geno – lesbietiškumo priežasties, lieka daug neatsakytų klausimų, rašo sciencedaily.com.

Ar žmogaus seksualinė orientacija paveldima genetiškai, ar žmonės patys keičia savo seksualinius pomėgius, tiksliai nežinoma. Tačiau tai nė kiek netrukdo gyvuoti trims moteriško homoseksualumo teorijoms.

Biologinė teorija

Žvelgiant iš biologijos pozicijų - moterims norint susijaudinti reikalingas pakankamai ilgos preliudinėms glamonėms. Greitos, stiprios ir nekantrios vyrų glamonės lovoje liudija, kad pagrindinis jų tikslas – kuo greičiau pasiekti norimą rezultatą, o ne pats procesas. Todėl dažnai vyrai nesugeba suteikti partnerėms švelnumo. Tuo tarpu lesbietiškai meilei būdinga pakankamai ilga preliudija. Būtent dėl šios priežasties lesbietiški žaidimai yra tokie patrauklūs moterims, trokštančioms ilgų glamonių ir taip pat - ilgai trunkančio lytinio suartėjimo su partneriu.

Evoliucinė teorija

Evoliucinės teorijos šalininkai paplitusį moterišką biseksualumą aiškina taip: nuo senų laikų vyrai buvo medžiotojai ir kovotojai. Jie grūmėsi tarpusavyje ne tik dėl grobio, bet ir dėl moterų. Todėl santykiai tarp dviejų vyrų iki šių dienų pasižymi priešiškumu ir rungtyniavimu.

Tačiau, kol vyrai varžėsi ir lenktyniavo norėdami užkariauti moteris, joms nieko kito neliko, kaip tik patenkinti savo seksualinį geismą tarpusavyje. Todėl mokslininkai aiškina, kad tokių moterų vaikams išsivystė biseksualumo genas.

Ši teorija ne tik paaiškina lesbietiškumo ištakas, bet ir būtent moteriško, o ne vyriško homoseksualumo plitimo priežastis.

Sociologinė teorija

Moteriai, skirtingai nei vyrui, leidžiama viskas, net ir fizinis kontaktas su kita moterimi. Viena iš priežasčių - moterų meilė švari, higieniška ir jos itin retai santykiauja analiniu būdu, priešingai nei vyrai homoseksualai.

Nors daugelio šalių visuomenė visais laikais smerkė ir gėdino gėjus, tačiau į lesbietes žiūrėjo gerokai atlaidžiau. Be to, moteriškas seksualumas visada buvo paplitęs haremuose ir poligaminėse santuokose. O haremai iki šiol gyvuoja kai kurių šalių kultūrose.

Sociologai ir psichologai visas netradicinės orientacijos moteris padalijo į tris amžiaus kategorijas:

1. Paauglės

Šios kategorijos atstovių amžius svyruoja nuo 14 iki 19 metų. Tai jaunos, įspūdingai atrodančios ir labai ekspresyvios būtybės. Joms didžiausią įtaką daro įvairios informacijos priemonės: erotiniai ar pornografiniai portalai internete, viešas įžymybių bučiavimosi demonstravimas. Pavyzdžiui, kad ir Madonnos su Britney Spears aistringas bučinys, taip pat įvairūs filmai bei serialai.

Tačiau jaunos merginos dažniausiai apsiriboja viešu pasibučiavimu ar glamonėmis ir tuo dažniausiai viskas baigiasi. Jos imituoja vienalytę meilę norėdamos atkreipti vaikinų dėmesį. Tai viso labo parodomieji spektakliai, seksualinio malonumo iš viso to jos nepatiria.

2. Jaunos moterys

Prie šios grupės priskiriamos 20-35 metų moterys, kurios jau būna patyrusios vyrų meilę ir sugeba gauti nežemišką malonumą su moterimi. Šio amžiaus grupės moterys taip pat pasiruošusios drąsiems eksperimentams ekstremaliose situacijose.

3. Brandaus amžiaus moterys

Vyresnės negu 35 metų moterys dažnai būna patyrusios neigiamą santuokos pusės poveikį, išsiskyrusios ir turinčios jau pilnamečių vaikų. Šios moterys daugiausia būna nusivylusios vyrais dėl nesėkmingos santuokos ir tokios pat seksualinės patirties. Po tokių sukrėtimų jos pradeda ieškoti emocinės iškrovos tarp tos pačios lyties atstovių, bet tikrai ne tarp vyrų.

Kai kurios moterys iš visos širdies atsiduoda lesbietiškoms pramogoms, o po kiek laiko grįžta pas vyrus. Tokie jų svyravimai gali tęstis visą gyvenimą.

Vienas ryškiausių pavyzdžių – graži ir drąsi aktorė Cynthia Nixon, vaidinusi Mirandą seriale „Seksas ir miestas“. Po 15 bendro gyvenimo metų ji paliko savo dviejų vaikų tėvą profesorių norėdama tapti laiminga su kita moterimi. „Mano asmeninis gyvenimas – tai mano asmeninis gyvenimas. Jame nėra nieko tokio, ką reikėtų sąmoningai slėpti. Galiu pasakyti, kad aš labai laiminga“, - tvirtino aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu